Ιρλανδία – Ελλάδα 0-2: «Απόλυτη» με γκολάρες Ιωαννίδη και Τζόλη

Ο Φώτης Ιωαννίδης ξεκλείδωσε το ματς με ένα υπέροχο σουτ και ο Χρήστος Τζόλης κλείδωσε το διπλό με μια εκπληκτική ατομική προσπάθεια, στέλνοντας την Ελλάδα ως πρωτοπόρο στο Γουέμπλεϊ σε έναν μήνα από σήμερα

Το δύο στα δύο επί ημερών Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι γεγονός και η Ελλάδα χτίζει την ταυτότητά της και πανηγυρίζει τα αποτελέσματα σε αυτό το καινούργιο ξεκίνημα στη 2η κατηγορία του 2ου ομίλου του Nations League.

Δεν έθελξε με την απόδοσή της, χρειάστηκε ατομικές προσπάθειες για να ξεκλειδώσει την ιρλανδική άμυνα αλλά η δουλειά έγινε και με το 0-2 απέναντι στην Ιρλανδία στο Δουβλίνο η Ελλάδα έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πρώτο κύκλο των αγώνων.

Σε ακριβώς έναν μήνα η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στο Γουέμπλεϊ την Αγγλία με στόχο ένα αποτέλεσμα που θα τη διατηρήσει σε τροχιά πρωτιάς!

Δεν ήταν εύκολο απέναντι σε μια σκληρή ομάδα που δεδομένα θα έπαιζε με μεγάλη ένταση και θα έβαζε την μπάλα μέσα στην περιοχή με πολλές σέντρες. Οι Έλληνες διεθνείς δυσκολεύτηκαν στο πρώτο μέρος και δεν έφτιαξαν φάσεις, αντίθετα άφησε σε αρκετές περιπτώσεις την μπάλα χωρίς όμως να απειλήσει στην αντεπίθεση.

Κάποια σουτ του Σμόντικς δεν αιφνιδίασαν τον Βλαχοδήμο που είδε την μπάλα να περνά άουτ ενώ για καλή τύχη του διεθνούς τερματοφύλακα το σουτ του Ογκμπένε που κατέληξε στα δίχτυα ακυρώθηκε.

Η αναμέτρηση ξεκλείδωσε στο 50ό λεπτό με το φανταστικό σουτ του Ιωαννίδη με το αριστερό που κατέληξε στο δεξί παραθυράκι του Κέλεχερ. Το 5ο γκολ του επιθετικού του Παναθηναϊκού με το εθνόσημο (σε 13 συμμετοχές) έδωσε άλλον αέρα στην εθνική ομάδα, με τον Γιοβάνοβιτς να προχωρά σε αλλαγές και να βλέπει την ομάδα του να βρίσκει περισσότερους χώρους…

Τα στημένα του Μπακασέτα δεν έφεραν το δεύτερο γκολ, το οποίο πάντως ήρθε στο 87′ όταν μετά τη φοβερή μπαλιά του αρχηγού της εθνικής ομάδας, ο Τζόλης έφυγε κάθετα στην πλάτη της άμυνας, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και με άψογο αριστερό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Χέιμερ Χάλγκριμσον): Κέλεχερ, Ο’ Σέι, Ομομπαμιντέλε (74′ Ντόχερτι), Κόλινς, Μπρέιντι, Ογκμπένε (84′ Ρόμπινσον), Σμόλμποουν, Μολούμπι (63′ Φέργκιουσον), Μπράουν, Νάιτ (74′ ΜακΑτίρ), Σμόντικς (84′ Ίντα)

ΕΛΛΑΔΑ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας, Σιώπης (88′ Ντόη), Μπουχαλάκης (67′ Πέλκας) (67′ Ζαφείρης), Χατζηγιοβάνης, Μπακασέτας, Τζόλης (89′ Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης (88′ Παυλίδης)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Αγγλία – Φινλανδία 2-0 (57′, 76′ Κέιν)

Ιρλανδία – Ελλάδα 0-2 (50′ Ιωαννίδης, 87′ Τζόλης)

NATIONS LEAGUE: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2ου ΟΜΙΛΟΥ – 2η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  1. Ελλάδα 6 (5-0)
  2. Αγγλία 6 (4-0)
  3. Ιρλανδία 0 (0-4)
  4. Φινλανδία 0 (0-5)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 3ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Αγγλία – Ελλάδα (10/10, 21:45)

Φινλανδία – Ιρλανδία (10/10, 21:45)

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...