Επίσημο: Παίκτης του Παναθηναϊκού ο Ουναΐ ως δανεικός από τη Μαρσέιγ

Μετά τη Μαρσέιγ ήρθε και η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την απόκτηση του 24χρονου Μαροκινού μέσου με τη μορφή δανεισμού από τη γαλλική ομάδα

Παίκτης του Παναθηναϊκού κι επίσημα ο Αζεντίν Ουναΐ.

Μετά τη Μαρσέιγ και οι Πράσινοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του 24χρονου Μαροκινού μέσου με τη μορφή δανεισμού από τους Μασσαλούς για έναν χρόνο και οψιόν αγοράς που φτάνει τα 11,5 εκατομμύρια ευρώ για το επόμενο καλοκαίρι.

Εάν το τριφύλλι την ενεργοποιήσει, τότε τα 2.500.000 ευρώ θα πάνε στην Ανζέ που κράτησε ποσοστό μεταπώλησης πριν την παραχώρησή του στη Μαρσέιγ, στην οποία φέτος δεν υπολογιζόταν από τον Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι ενώ το καλοκαίρι εκείνος απέρριψε δύο προτάσεις από την Αλ Σαντ του Κατάρ.

Πέρυσι είχε τρία γκολ και μία ασίστ σε 44 εμφανίσεις με τον γαλλικό σύλλογο, ενώ είναι διεθνής με την εθνική ομάδα του Μαρόκου.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει τον δανεισμό, με οψιόν αγοράς, του Αζεντίν Ουναΐ από τη Μαρσέιγ! Ο 24χρονος διεθνής Μαροκινός μέσος έρχεται να ενισχύσει το Τριφύλλι και για τους ευρωπαϊκούς αγώνες του Conference League.

Ο Αζεντίν γεννήθηκε στις 19 Απριλίου 2000 στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκο. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική διαδρομή του στην ακαδημία της Ράχα Καζαμπλάνκα σε ηλικία 10 ετών, ενώ πέντε χρόνια αργότερα μετακόμισε στην ακαδημία της Μοχάμεντ VI.

Το 2018 μετακόμισε στη Γαλλία για λογαριασμό της Στρασμπούργκ, η οποία τον ενέταξε στη δεύτερη της ομάδα. Το 2020 δόθηκε δανεικός στην Αβράνς, ομάδα τρίτης κατηγορίας της Γαλλίας, όπου έπαιξε βασικός όλη τη σεζόν. Το καλοκαίρι του 2021 η ζωή του Ουναΐ άλλαξε, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο με την Ανζέ. Έκανε ονειρικό ντεμπούτο στη Ligue 1, σκοράροντας εναντίον της Λιόν.

Η παρουσία του στην Ανζέ έφερε και την κλήση του στην εθνική Μαρόκο. Και από εκεί, χάρη στις εξαιρετικές εμφανίσεις του με την ομάδα – έκπληξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 παίζοντας ως βασικός σε όλα τα παιχνίδια έως τα ημιτελικά, πήρε μετεγγραφή στη Μαρσέιγ τον Ιανουάριο του 2023. Στη Μασσαλία σκόραρε στο ντεμπούτο του, αλλά στη συνέχεια δυσκολεύτηκε να βρει θέση βασικού. Την περσινή σεζόν έπαιξε στην πλειοψηφία των αγώνων της Μαρσέιγ, φτάνοντας έως τα ημιτελικά του Europa League (βιώνοντας τον αποκλεισμό από το Champions League λόγω της εκπληκτικής παρουσίας του Παναθηναϊκού στα διπλά παιχνίδια με τη γαλλική ομάδα).

Παραμένει ενεργό μέλος της εθνικής Μαρόκο, έχοντας 30 συμμετοχές και 5 γκολ.

Καλωσορίζουμε τον Αζεντίν στην οικογένεια του Παναθηναϊκού».

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Γιαζιτζί: Υπογράφει τριετές στον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τον Ρομάνο

Εν αναμονή υπογραφών και ανακοινώσεων βρίσκονται όλοι στον Ολυμπιακό...

Μεντιλίμπαρ: Ρισκάρουμε ακόμα και να χάσουμε όταν δεν παίζουμε με τη νοοτροπία που πρέπει

Ο Βάσκος τεχνικός τοποθετήθηκε τόσο για το ματς με τον Ατρόμητο όσο και για το βάθος στο ρόστερ του Ολυμπιακού και την ανάγκη να αγωνίζεται σε κάθε ματς με τη σωστή νοοτροπία

Γιαννακόπουλος για Αγγελόπουλους: «Χαιρέκακα άτομα που ήθελαν να μην τιμήσω τον πατέρα μου, για εμένα πλέον είναι σαν να μην υπάρχουν» (vid)

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει ότι «λόγω ηθικής» δεν θα ξανασυνομιλήσει για οτιδήποτε με τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για το γεγονός πως δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο Καλλιμάρμαρο - Η τοποθέτησή του για το ΣΕΦ και ο επίλογος με «αγάπη και ευημερία»

Ολυμπιακός: Με Μουζακίτη και Κωστούλα η αποστολή για Ατρόμητο – Εκτός οι Μασούρας, Μαρτίνς και Πιρόλα

Δύο 17χρονοι πρωταθλητές Ευρώπης βρίσκονται στις επιλογές του Μεντιλίμπαρ για την αποστολή του Ολυμπιακού με Ατρόμητο - Παραμένει εκτός ο Γιώργος Μασούρας

Εκτός 12άδας του Παναθηναϊκού ο Λορέντζο Μπράουν για τον ημιτελικό με τον Άρη

Χωρίς τον Λορέντζο Μπράουν θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στην...

Ολυμπιακός: Χωρίς ΜακΚίσικ κόντρα στο Περιστέρι, αυτή είναι η εξάδα των ξένων

Αυτή είναι η εξάδα των ξένων του Ολυμπιακού για τον αποψινό ημιτελικό του Σούπερ Καπ, με τον Σακίλ ΜακΚίσικ να μένει εκτός

Νίκλας: Τιμητικό που είμαστε εδώ στα 100 χρόνια του Ολυμπιακού, να ξεκινήσουμε νικηφόρα τη σεζόν

Στο κλειστό γυμναστήριο της Εργάνης ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται απέναντι...

ΠΑΣ – Ηρακλής 2-1: Ο Μάντζης πλήγωσε τον Γηραιό που έχει έντονα παράπονα από τη διαιτησία

Ματς με ένταση, διαμαρτυρίες, φάσεις και τελικά νικητή τον...

Γιαζιτζί: Υπογράφει τριετές στον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τον Ρομάνο

Εν αναμονή υπογραφών και ανακοινώσεων βρίσκονται όλοι στον Ολυμπιακό...