Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θρηνεί: Πέθανε ο Σβεν Γκόραν Έρικσον

Ο Σουηδός πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Αγγλίας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, ύστερα από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο, ενώ λίγες ημέρες πριν είχε συγκλονίσει τον πλανήτη με το αποχαιρετιστήριο μήνυμά του

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο καθώς ο θρύλος των πάγκων, Σβεν Γκόραν Έρικσον, απεβίωσε τη Δευτέρα (26/8) σε ηλικία 76 ετών.

Ο Σουηδός πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Αγγλίας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, ύστερα από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο, ενώ λίγες ημέρες πριν είχε συγκλονίσει τον πλανήτη με το αποχαιρετιστήριο μήνυμά του.

Η μακρά και σπουδαία διαδρομή του στους πάγκους ξεκίνησε το 1977 από την Ντέγκερφορς και το 1979 πήγε στην Γκέτεμποργκ για να έρθει το 1982 το πρώτο του ταξίδι εκτός Σουηδίας για την Πορτογαλία και την Μπενφίκα.

Μετά ακολούθησαν οι Ρόμα, Φιορεντίνα. Το 1989 επέστρεψε στην Μπενφίκα και την 5ετία 1992-1997 την πέρασε στη Σαμπντόρια. Από εκεί μετακόμισε στην Λάτσιο και στη συνέχεια, ήρθε η πρόκληση της εθνικης Αγγλίας (2001-2006).

Η Μάντσεστερ Σίτι τον έκανε να επιστρέψει σε σύλλογο τη σεζόν 2007-2008. Μεξικό και Ακτή Ελεφαντοστού προστέθηκαν στο βιογραφικό του. Γκουανγκζού, Σανγκάη και Σένζεν ήταν οι ομάδες του στην Κίνα και τελευταίος του σταθμός ήταν τη σεζόν 2018-2019 στην εθνική των Φιλιππίνων.

Ο Σουηδός προπονητής-θρύλος βάζει πλώρη για άλλες θάλασσες. Μακρινές και αγύριστες. Αλλά ένα είναι βέβαιο. Δεν πρόκειται να τον ξεχάσουμε ποτέ. Τού αξίζει να τον θυμόμαστε. Τόσο για όσα έκανε από την άκρη των ποδοσφαιρικών πάγκων αλλά κυρίως για την αλήθεια του χαρακτήρα του, που μας έδειξε μία πτυχή του που δεν γνωρίζαμε τόσα χρόνια. Ίσως να την ανακάλυψε τώρα και ο ίδιος.

Ο ίδιος μας έδειξε τον δρόμο. «Νομίζω ότι όλοι φοβόμαστε τη μέρα που θα τελειώσει η ζωή, όταν θα πεθάνουμε. Αλλά η ζωή έχει να κάνει και με τον θάνατο. Πρέπει να μάθεις να τον αποδέχεσαι για αυτό που είναι», είπε ο Έρικσον και εμείς απλά τον διαβάζουμε, απολαμβάνουμε την ηρεμία και τη γαλήνη των τελευταίων του λέξεων.

«Είχα μια καλή ζωή, ναι. Νομίζω ότι όλοι φοβόμαστε τη μέρα που θα τελειώσει η ζωή, όταν θα πεθάνουμε. Αλλά η ζωή έχει να κάνει και με τον θάνατο. Πρέπει να μάθεις να τον αποδέχεσαι για αυτό που είναι.

Ας ελπίσουμε ότι στο τέλος, ο κόσμος θα πει ”Ναι, ήταν καλός άνθρωπος”, αλλά δεν θα το πουν όλοι αυτό.

Ελπίζω ότι θα με θυμάστε ως έναν θετικό τύπο, που προσπαθούσε να κάνει ό, τι μπορούσε. Μη λυπάστε. Χαμογελάστε. Σας ευχαριστώ για όλα, προπονητές, παίκτες, το κοινό. Ήταν όλα φανταστικά. Φροντίστε τον εαυτό σας, φροντίστε τη ζωή σας και ζήστε την. Αντίο!», είναι τα ανατριχιαστικά του λόγια στο ντοκιμαντέρ του Amazon Prime με τίτλο «Sven» και θέμα τη ζωή του.

Θα τον θυμόμαστε για πάντα, γιατί αυτό τού αξίζει…

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Σλούκας: Αν θέλουν να λέγονται πρωταθλητές κόσμου οι Σέλτικς, να έρθουν να μας κερδίσουν

Οι Μπόστον Σέλτικς κατέκτησαν πέρυσι το πρωτάθλημα στο NBA...

Παναθηναϊκός: Οι πρώτες εικόνες από το καταπράσινο ΟΑΚΑ και το glass floor (vid)

Ο Παναθηναϊκός μετρά αντίστροφα για την είσοδό του στο...

Άρης: «Γεμίζει» τον άξονα ο Μάντζιος στην ενδεκάδα με Ολυμπιακό

Αυτό είναι το πλάνο του Άκη Μάντζιου για τη σημαντική εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό: Οι αλλαγές σε σύγκριση με το Ηράκλειο και ο κομβικός Νταρίντα

Ολυμπιακός: Οι αλλαγές που σκέφτεται ο Μεντιλίμπαρ για το αρχικό σχήμα στο Χαριλάου

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα του Άρη και θέλει μόνο νίκη για να «σβήσει» την γκέλα με τον Παναιτωλικό: Ποιες οι σκέψεις του Μεντιλίμπαρ για να κάνει πιο δημιουργικό τον ερυθρόλευκο άξονα

Ο Ελ Κααμπί έχει τον τρόπο κόντρα στον Άρη: Τα τρία γκολ σε 2,2 τελικές και οι 28 ενέργειες στην περιοχή

Ο Μαροκινός στράικερ είναι ο άνθρωπος των μεγάλων γκολ από πέρυσι στον Ολυμπιακό κι ένα τέτοιο θα ψάξει και το βράδυ του Σαββάτου στο Χαριλάου, απέναντι σε έναν από τους «αγαπημένους» του αντιπάλους στο πρωτάθλημα

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: Αδιάβαστος και με βαθύ πόνο ο Ολυμπιακός, έχει αποχωρήσει από τις 13/9 ο κ. Μπίτζιος

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός σχολιάζει ως «αδιάβαστη» και με «βαθύ πόνο» την τοποθέτηση των Πειραιωτών για την υπόθεση του Φέλιξ Μπίτζιου τονίζοντας πως έχει αποχωρήσει από τη διοίκηση της ομάδας από τις 13 Σεπτεμβρίου

Σλούκας: Αν θέλουν να λέγονται πρωταθλητές κόσμου οι Σέλτικς, να έρθουν να μας κερδίσουν

Οι Μπόστον Σέλτικς κατέκτησαν πέρυσι το πρωτάθλημα στο NBA...

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Διηπειρωτικού, απευθείας στον τελικό η Ρεάλ

Η πρώτη έκδοση του ετήσιου Διηπειρωτικού Κυπέλλου FIFA για...

Παναθηναϊκός: Οι πρώτες εικόνες από το καταπράσινο ΟΑΚΑ και το glass floor (vid)

Ο Παναθηναϊκός μετρά αντίστροφα για την είσοδό του στο...

Μποντιρόγκα: Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μετέφερε το πάθος του στον Δημήτρη, εκπληκτική η περσινή σεζόν

Ο πρόεδρος της Euroleague, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, φιλοξενήθηκε το βράδυ...

Άρης: «Γεμίζει» τον άξονα ο Μάντζιος στην ενδεκάδα με Ολυμπιακό

Αυτό είναι το πλάνο του Άκη Μάντζιου για τη σημαντική εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό: Οι αλλαγές σε σύγκριση με το Ηράκλειο και ο κομβικός Νταρίντα

Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας

Το διήμερο 25-26 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν οι 11 από...