Τσιτσιπάς για τον λόγο που έβρισε τον πατέρα του: «Είμαι πραγματικά απογοητευμένος μαζί του»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ζήτησε και τα… ρέστα από τον πατέρα του, τονίζοντας πως δεν είναι αρκετά ευφυής για να τον καθοδηγεί σωστά

Αρκετά νευριασμένος κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Κέι Νισικόρι εμφανίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος τα έβαλε με τον πατέρα του με το σκορ στο 5-2 στο πρώτο σετ στον δεύτερο γύρο του τουρνουά στο Μόντρεαλ.

Συγκεκριμένα ο Έλληνας πρωταθλητής σε κομβικό σημείο του αγώνα κι αφού έβρισε τον πατέρα – προπονητή του, τού ζήτησε να αποχωρήσει από το στάδιο, όπως κι έγινε, με την κατάσταση μεταξύ τους να είναι έκρυθμη.

Μετά τη λήξη του αγώνα και την ήττα – πρόωρο αποκλεισμό του ο Τσιτσιπάς εξήγησε τον λόγο που τσακώθηκε με τον πατέρα του, τονίζοντας πως είναι πολύ απογοητευμένος μαζί του, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μέχρι και να τον αντικαταστήσει.

«Ένιωθα ότι η μπάλα μου ήταν νεκρή. Δεν ήταν αρκετά βαριά όταν πίεζα με το forehand. Τις τελευταίες 4-5 μέρες παραπονιέμαι γι’ αυτόν τον λόγο στον προπονητή μου. Αυτός ήταν ο λόγος που τσακώθηκα μαζί του κατά τη διάρκεια του αγώνα», τόνισε αρχικά ο 25χρονος τενίστας και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

«Για μένα ένας αγώνας ATP Masters 1000 είναι σημαντικός. Χρειάζομαι και αξίζω έναν προπονητή που να με ακούει και να ακούει τα σχόλιά μου ως παίκτη. Και να προσπαθεί να προσαρμόζεται με αυτά που του λέω.

Ο πατέρας μου δεν χειρίζεται έξυπνα ή καλά τέτοιους είδους καταστάσεις. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό. Είμαι πραγματικά πολύ απογοητευμένος μαζί του.

Πραγματικά δεν ξέρω αν αυτή τη στιγμή θα σκεφτόμουν κάποιες αλλαγές, αλλά είμαι πραγματικά απογοητευμένος. Το πιο σημαντικό για έναν παίκτη είναι να έχει άμεσο και καλό feedback (ανταπόκριση) από έναν προπονητή.

«Ο προπονητής δεν είναι αυτός που κρατάει τη ρακέτα. Είναι μια συλλογική προσπάθεια που πρέπει να είναι αμοιβαία για να μπορέσω να εξελίξω το τένις μου».

 

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Σλούκας: Αν θέλουν να λέγονται πρωταθλητές κόσμου οι Σέλτικς, να έρθουν να μας κερδίσουν

Οι Μπόστον Σέλτικς κατέκτησαν πέρυσι το πρωτάθλημα στο NBA...

Παναθηναϊκός: Οι πρώτες εικόνες από το καταπράσινο ΟΑΚΑ και το glass floor (vid)

Ο Παναθηναϊκός μετρά αντίστροφα για την είσοδό του στο...

Άρης: «Γεμίζει» τον άξονα ο Μάντζιος στην ενδεκάδα με Ολυμπιακό

Αυτό είναι το πλάνο του Άκη Μάντζιου για τη σημαντική εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό: Οι αλλαγές σε σύγκριση με το Ηράκλειο και ο κομβικός Νταρίντα

Ολυμπιακός: Οι αλλαγές που σκέφτεται ο Μεντιλίμπαρ για το αρχικό σχήμα στο Χαριλάου

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα του Άρη και θέλει μόνο νίκη για να «σβήσει» την γκέλα με τον Παναιτωλικό: Ποιες οι σκέψεις του Μεντιλίμπαρ για να κάνει πιο δημιουργικό τον ερυθρόλευκο άξονα

Ο Ελ Κααμπί έχει τον τρόπο κόντρα στον Άρη: Τα τρία γκολ σε 2,2 τελικές και οι 28 ενέργειες στην περιοχή

Ο Μαροκινός στράικερ είναι ο άνθρωπος των μεγάλων γκολ από πέρυσι στον Ολυμπιακό κι ένα τέτοιο θα ψάξει και το βράδυ του Σαββάτου στο Χαριλάου, απέναντι σε έναν από τους «αγαπημένους» του αντιπάλους στο πρωτάθλημα

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: Αδιάβαστος και με βαθύ πόνο ο Ολυμπιακός, έχει αποχωρήσει από τις 13/9 ο κ. Μπίτζιος

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός σχολιάζει ως «αδιάβαστη» και με «βαθύ πόνο» την τοποθέτηση των Πειραιωτών για την υπόθεση του Φέλιξ Μπίτζιου τονίζοντας πως έχει αποχωρήσει από τη διοίκηση της ομάδας από τις 13 Σεπτεμβρίου

Με τρεις αναμενόμενες απουσίες ο ΟΦΗ στη Λιβαδειά

Την προετοιμασία του για το αυριανό (22/09, 16:30) εκτός...

Γκλέτσος: Είμαι έτοιμος να γίνω πρωθυπουργός, τον Κασσελάκη έπρεπε να τον μαζέψει η αστυνομία

Ο Απόστολος Γκλέτσος μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» και...

Ξέσπασε ο Κομπανί: «Βάλτε ένα όριο στον αριθμό των αγώνων και μία υποχρεωτική περίοδο διακοπών»

Ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, Βενσάν Κομπανί εντάχθηκε στην...

Παπαπέτρου: Η Ρεάλ είναι ο μεγαλύτερός μας αντίπαλος και σε τρόπαια και διαχρονικά

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε αποκλειστικά στο «Καλημέρα είπαμε;» της...

Σλούκας: Αν θέλουν να λέγονται πρωταθλητές κόσμου οι Σέλτικς, να έρθουν να μας κερδίσουν

Οι Μπόστον Σέλτικς κατέκτησαν πέρυσι το πρωτάθλημα στο NBA...

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Διηπειρωτικού, απευθείας στον τελικό η Ρεάλ

Η πρώτη έκδοση του ετήσιου Διηπειρωτικού Κυπέλλου FIFA για...