Ψυχρολουσία με Στερν στον Ολυμπιακό: Έτοιμος για Ζιράτ ο «φευγάτος» Σλοβένος

Η πολύ μεγάλη πρόταση των Τούρκων «ξεμυάλισε» τον Τόνσεκ Στερν και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αναζητήσει τον αντικαταστάτη του πρώτου σκόρερ στο φετινό VNL

Μετά τη λήξη της σεζόν 2022/23 ο Ολυμπιακός κλήθηκε να διαχειριστεί το ζήτημα της αποχώρησης του Αλμπέρτο Τζουλιάνι για τη Χέμπαρ και να αναζητήσει προπονητή. Λίγους μήνες πριν την έναρξη της σεζόν 2024/25, οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν να διαχειριστούν μια πιο καυτή πατάτα αφού ο Τόνσεκ Στερν έχει στα χέρια του πολύ μεγάλη πρόταση από την τούρκικη Ζιράτ.

Ο Σλοβένος διαγώνιος έχει ανανεώσει με τους Ερυθρόλευκους ωστόσο η πρόταση της Ζιράτ ήρθε σε ένα χρονικό σημείο που δεν προκαλεί και πολύ μεγάλη έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς πως μιλάμε για τον κορυφαίο διαγώνιο του VNL 2024.

Από τον Ολυμπιακό είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει διάθεση να παραχωρηθεί ο Σλοβένος και είναι προφανές πως οι Ερυθρόλευκοι προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο και να εξαντλήσουν τα περιθώρια ώστε να αλλάξει απόφαση ο 28χρονος που πάντως θέλει να αγωνιστεί στη Ζιράτ (η οποία συμμετέχει φέτος στο CEV Cup).

Όσο και να μην υπάρχει πρόθεση να παραχωρηθεί πάντως, φαίνεται πως το μόνο κέρδος που θα μπορούσε να υπάρξει για τους Ερυθρόλευκους από τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι κάποιο οικονομικό αντίτιμο από τη Ζιράτ. Αυτό το λέμε διότι ο Στερν φέρεται αποφασισμένος να αποχωρήσει, έχοντας… θολώσει από το συμβόλαιο που του προσφέρουν οι Τούρκοι.

Δεδομένου ότι δεν προβλέπεται συγκεκριμένο buy-out στο συμβόλαιό του, θα πρέπει να υπάρξει διαπραγμάτευση μεταξύ των δυο συλλόγων, με τη Ζιράτ να έχει σύμμαχό της τον Σλοβένο.

Το μακράν πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι να εξασφαλίσουν οι Ερυθρόλευκοι ένα ικανοποιητικό ποσό και μαζί με τα χρήματα που θα έπαιρνε ο Στερν να δελεάσουν έναν διαγώνιο ικανό να καλύψει το κενό του κορυφαίου σκόρερ και επιθετικού του πρόσφατου VNL, ο οποίος θα συμμετάσχει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά.

Να θυμίσουμε πως και πέρυσι ομάδα της Ρωσίας είχε προσεγγίσει με επίσης πολύ καλά χρήματα τον Σλοβένο, ωστόσο τότε δεν ήταν ψημένος όπως συμβαίνει τώρα. Και ασφαλώς αυτό δημιουργεί ένα σημαντικό θέμα στον Ολυμπιακό αφού ακόμα και με καλό πορτοφόλι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί τον Αύγουστο μια περίπτωση διαγωνίου που θα κάνει με το καλησπέρα τη διαφορά.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα ξεκινήσουν σε έναν μήνα την προετοιμασία τους ενώ στα μέσα Σεπτεμβρίου θα δώσουν το πρώτο επίσημο παιχνίδι τους με τη Στρούμιτσα.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

ΑΕΚ – Βόλος: Διπλή ανακοίνωση για… «γκιορίλα – επαναστάτη» με αφορμή το 1-0 αλλά και τη μη αποβολή του Πιερό

Με δυο άκρως... ύποπτες φάσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο...

Παναθηναϊκός – Μακάμπι 75-88: Ισραηλινός περίπατος κόντρα στους Πράσινους

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε δείξει από την περυσινή...

Βόμβα από τις ΗΠΑ: Κυρώσεις στο μέλος της ΚΑΕ ΠΑΟ, Φέλιξ Μπίτζιο από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών για την υπόθεση του Predator (vid)

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ γνωστοποίησε την επιβολή κυρώσεων στο μέλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Φέλιξ Μπίτζιο και σε άλλα τρία πρόσωπα αναφορικά με την περιβόητη υπόθεση υποκλοπών του Predator

Έντονα παράπονα Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Άλλα σχεδιάσαμε κι άλλα κάναμε»

Ο Ισπανός προπονητής έβαλε άγριο χέρι στους ποδοσφαιριστές του για την εικόνα απέναντι στον Παναιτωλικό και τόνισε πως έκαναν διαφορετικά πράγματα από αυτά που είχαν σχεδιάσει

Λιόλιος: Έγιναν προεκλογικά έκνομες ενέργειες, θέλουμε καθαρό μπάσκετ κι όσοι το μολύνουν πρέπει να φύγουν

Μετά τον χθεσινό του θρίαμβο ο πρόεδρος της ΕΟΚ ανέλυσε το πλάνο του για την επόμενη τετραετία ενώ αποκάλυψε πως προεκλογικά έγιναν έκνομες ενέργειες που θα πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης

Στον ΠΑΟΚ κι επίσημα ο Λόβρεν, υπέγραψε διετές συμβόλαιο

Ο πολύπειρος Κροάτης στόπερ ανακοινώθηκε για δύο χρόνια από τον Δικέφαλο του Βορρά και πιάνει άμεσα δουλειά υπό τις οδηγίες του Ραζβάν Λουτσέσκου

ΑΕΚ – Βόλος: Διπλή ανακοίνωση για… «γκιορίλα – επαναστάτη» με αφορμή το 1-0 αλλά και τη μη αποβολή του Πιερό

Με δυο άκρως... ύποπτες φάσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο...

Παναθηναϊκός: Το πανό των Κύπριων οπαδών του για την τούρκικη εισβολή με το μήνυμα «κανείς δεν ξεχνά» (vid)

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την παρουσία του στο τουρνουά «Νεόφυτος...

Παναθηναϊκός – Μακάμπι 75-88: Ισραηλινός περίπατος κόντρα στους Πράσινους

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε δείξει από την περυσινή...

Τραυματισμός για Σαλασάρ: Χάνει τον μαέστρο της η Μπράγκα ενόψει Ολυμπιακού

Μια πολύ σοβαρή απώλεια καλείται να διαχειριστεί τις επόμενες...