15.6 C
Athens

Πανιώνιος – Όρβοσι 11-12: Έσβησε το όνειρο, συνεχίζει στο Eurocup

Η αποστολή ήταν δύσκολη και η υπόθεση πρόκριση έμοιαζε αδύνατη πριν από το ξεκίνημα του ματς, λόγω της ήττας με βαρύ σκορ στον πρώτο αγώνα.

Ο Πανιώνιος, όμως, έδειξε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο στο μεγαλύτερο μέρος του επαναληπτικού αγώνα των πλέι οφ (Γ’ Προκριματικού Γύρου) του Champions League πόλο Ανδρών, κόντρα στην πανίσχυρη ουγγρική Όρβοσι, το Σάββατο (5/11) το βράδυ, στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης και προσπάθησε να εξαντλήσει τις θεωρητικές πιθανότητές του και να δείξει πως αξίζει να βρίσκεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τελικά, ο “ιστορικός” ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 12-11. Έτσι η ομάδα του Κώστα Δήμου, σε συνδυασμό με την ήττα της 17-7 στον πρώτο αγώνα, αποκλείστηκε από τη φάση των Ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά παραμένει Ευρωπαίος και συνεχίζει το ευρωπαϊκό του ταξίδι στο LEN Euro Cup.

Το ματς στη Νέα Σμύρνη ήταν ντέρμπι, με συγκλονιστική εξέλιξη και διακυμάνσεις στο σκορ. Στα τελευταία λεπτά ο Πανιώνιος είχε προηγηθεί δυο φορές, 10-9 με Γούνα και 11-10 με Κοπελιάδη (οι δυο κορυφαίοι σκόρερ του με 3 γκολ), αλλά οι Ούγγροι ισοφάρισαν και πέτυχαν στο τέλος το νικητήριο γκολ με τον Μάνχερτζ, 2.31 πριν από τη λήξη.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΟΡΒΟΣΙ 11-12

Οκτάλεπτα: 3-4, 4-2, 2-2, 2-4.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 3, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης, Μπιτάτζε 2, Νταλάπας, Καλαϊτζής 2, Μουρατίδης 1, Παπάκος, Γούνας 3, Κατραούρας, Καπετανάκης, Αναγνώστου.

ΟΡΒΟΣΙ (Ντάνιελ Βάργκα): Λεβάι, Αγκιάλ 2, Μάνχερτζ Κρ. 4, Βαρνάι, Σάλαμον 1, Κσακσόβσκι 2, Ντάλα 1, Σζουκς, Βιγκβάρι 1, Μπούριαν 1, Μπούνττσουχ, Αράνι, Μπιστριτσάνι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς