20.1 C
Athens

Ολυμπιακός: Τα πλάνα του Μίτσελ για Φράιμπουργκ και όλα τα σενάρια για την 3η θέση στον όμιλο

Η πιθανή ενδεκάδα των Πειραιωτών στο κρίσιμο ματς με τη Φράιμπουργκ στην αφιλόξενη βάσει προϊστορίας Γερμανία και όλα τα πιθανά σενάρια για την τρίτη θέση στον όμιλο με το βλέμμα στραμμένο στη Νάντη

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται απόψε (27/10, 22:00) στην έδρα της Φράιμπουργκ για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League έχοντας ως πλέον ως μόνο ανοιχτό στόχο την τρίτη θέση που οδηγεί στα playoffs του Conference, ώστε να συνεχίσει και φέτος στην Ευρώπη μετά τον Δεκέμβριο.

Οι Ερυθρόλευκοι ταξίδεψαν στη Γερμανία με σημαντικές απουσίες στην άμυνα αφού Παπασταθόπουλος και Σισέ έμειναν στην Ελλάδα με θέματα τραυματισμών, ενώ δεν υπολογίζονται και οι Βρσάλικο – Μαρσέλο για τα άκρα.

Με αυτά τα δεδομένα και γνωρίζοντας ότι η Φράιμπουργκ βρίσκεται στο καλύτερο αγωνιστικό της φεγγάρι έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση αλλά όχι ακόμα την πρωτιά στον 7ο όμιλο, ο Μίτσελ ετοιμάζει ένα επιθετικό πλάνο νίκης, καθώς ο Ολυμπιακός δεν θέλει να έχει παράλληλα στο μυαλό του τι θα γίνεται στην έδρα της Ναντ, όπου η γαλλική ομάδα θα φιλοξενεί την Καραμπάγκ.

Βέβαια, το έργο των Πειραιωτών για «διπλό» μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί με δεδομένη και την αρνητική προϊστορία σε γερμανικό έδαφος, με τη μοναδική επικράτηση να εντοπίζεται πίσω στο 2007 στο αξέχαστο ματς με τη Βέρντερ στη Βρέμη.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ισπανός τεχνικός δοκιμάζει αρκετά πράγματα στην άμυνα, καθώς στο επιθετικό τρίτο τα πράγματα είναι λίγο πιο ξεκάθαρα στο μυαλό του κι όπως όλα δείχνουν θα επιλέξει την τετράδα πίσω με Πασχαλάκη, Άβιλα, Μπα, Ντόη και Ρέαμπτσιουκ.

Από εκεί και πέρα, Εμβιλά – Κούντε και Ίνμπομ Χουάνγκ θα συνθέσουν την τριάδα των χαφ, με τους Γκάρι Ροντρίγκες, Μασούρα και Ελ Αραμπί να έχουν προβάδισμα για την επίθεση.

Το ιδανικό σενάριο και το πιο δύσκολο για την 3η θέση

Με νίκη του Ολυμπιακού στη Γερμανία:

Σε περίπτωση νίκης των Ερυθρολεύκων και ισοπαλίας της Ναντ, τότε ο Ολυμπιακός χρειάζεται νίκη με οποιοδήποτε σκορ στο τελευταίο ματς.

Σε περίπτωση νίκης των Ερυθρόλευκων και νίκης της Ναντ στην έδρα της, τότε ο Ολυμπιακός χρειάζεται νίκη με οποιοδήποτε σκορ την τελευταία αγωνιστική.

Στο ιδανικότερο σενάριο της επικράτησης του Ολυμπιακού επί της Φράιμπουργκ και της ήττας της Ναντ από την Καραμπάγκ, τότε οι Πειραιώτες στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στη Ναντ στο Καραϊσκάκη προκρίνονται στο Conference League έστω και με ισοπαλία.

Τα σενάρια με ισοπαλία του Ολυμπιακού:

Με ισοπαλία του Ολυμπιακού κόντρα στη Φράιμπουργκ και νίκη της Ναντ απέναντι στην Καραμπάγκ, η ελληνική ομάδα αποκλείεται.

Σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας των Γάλλων, τότε ο Ολυμπιακός χρειάζεται νίκη με οποιοδήποτε σκορ στο τελευταίο ματς.

Τα σενάρια με ήττα του Ολυμπιακού:

Σε ήττα του Ολυμπιακού στη Γερμανία και νίκη της Ναντ στη Γαλλία, τότε οι Ερυθρόλευκοι αποκλείονται.

Σε ήττα των Ερυθρόλευκων και ισοπαλία της Ναντ, τότε ο Ολυμπιακός χρειάζεται νίκη με διαφορά δύο γκολ και πάνω, αλλιώς σε περίπτωση νίκης με ένα γκολ θα μετρήσει η συνολική διαφορά τερμάτων στον όμιλο.

Τέλος σε ήττα της ομάδας του Μίτσελ στο Φράιμπουργκ και ήττα της Ναντ, ο Ολυμπιακός χρειάζεται νίκη με οποιοδήποτε σκορ απέναντι στους Γάλλους στο Καραϊσκάκη στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς