17.9 C
Athens

Φερστάπεν: Σκέφτομαι όλη τη χρονιά που είχαμε και είναι απίστευτο, έχω ανάμεικτα συναισθήματα

Ο μεγάλος νικητής του Grand Prix της Σουζούκα στην Ιαπωνία αλλά και Παγκόσμιος Πρωταθλητής για δεύτερη συνεχή φορά, Μαξ Φερστάπεν, πανηγύρισε τον τίτλο με έναν πρωτόγνωρο και περίεργο τρόπο στην Ασία, με τον ίδιο να απορεί για την έκβαση του αγώνα ακόμα κι όταν όλοι τον συνέχεραν για την επιτυχία του.

GP Iαπωνίας: Θρίαμβος στη βροχή για τον Φερστάπεν, παγκόσμιος πρωταθλητής για 2η σερί χρονιά ο Ολλανδός!

Όταν τελικά το συνειδητοποίησε δήλωσε ευγνώμων για μία χρονιά ειδικών συνθηκών στην Red Bull που τού χάρισαν ανάμεικτα αλλά τελικά μοναδικά συναισθήματα, όπως και πέρυσι στο Άμπου Ντάμπι.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ολλανδός σίφουνας:

«Είναι τρελό! Έχω ανάμεικτα συναισθήματα, έχοντας πλέον κερδίσει τον αγώνα. Σκέφτομαι όλη τη χρονιά που είχαμε, ήταν απίστευτο. Δεν μπορούσα να φανταστώ τέτοια χρονιά μετά την περυσινή όπου μαχόμασταν ως το τέλος. Και φέτος είχαμε τόσο καλό μονοθέσιο ξανά. Ευχαριστώ όλους εκείνους που έχουν συνεισφέρει σε αυτή την επιτυχία.

Όλη την ομάδα που είναι εδώ αλλά και όλους πίσω στο εργοστάσιο που εργάζονται τέρμα γκάζι και δεν τους λείπουν ποτέ τα κίνητρα, να προσπαθήσουν να κάνουν το μονοθέσιο ακόμα πιο γρήγορο. Αυτά σχετικά με το μονοθέσιο. Όμως και η δουλειά που έχουμε κάνει με τη Honda, χρόνο με το χρόνο, συνεχώς να βελτιωνόμαστε… Η κατάκτηση δύο τίτλων μαζί τους φέρνει συναισθηματική φόρτιση. Ειδικά εδώ. Αυτό μας είχε φέρει λίγο περισσότερη πίεση αλλά ήταν καλή, θετική πίεση. Είμαι πολύ περήφανος που πήραμε τον τίτλο εδώ».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς