18.1 C
Athens

GP Iαπωνίας: Θρίαμβος στη βροχή για τον Φερστάπεν, παγκόσμιος πρωταθλητής για 2η σερί χρονιά ο Ολλανδός!

Το μαρτύριο της σταγόνας στην πίστα της Σουζούκα έφερε την πρόωρη στέψη του τρομερού Μαξ Φερστάπεν που με τη... βοήθεια του Λεκλέρ στο φινάλε πανηγύρισε τον δεύτερο σερί τίτλο του στη Formula 1

Θρίαμβος (και) στην Ιαπωνία για τον ανίκητο και για δεύτερη σερί χρονιά Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Μαξ Φερστάπεν!

Σε έναν αγώνα που ξεκίνησε στις 08:00 αλλά ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11:00 λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της χαμηλής ορατότητας στην πίστα της Σουζούκα ο Ολλανδός πιλότος της Ρεντ Μπουλ έμεινε απτόητος στην κορυφή και πανηγύρισε με τη «βοήθεια» του Λεκλέρ στο τέλος τον δεύτερο σερί τίτλο του στη Formula 1 σε μία πίστα που μπορεί να χαρακτηριστεί ως «μαρτύριο της σταγόνας».

Παράλληλα, δόθηκε μάχη για την 2η θέση ανάμεσα σε Λεκλέρ και Πέρεζ μέχρι την τελευταία ευθεία και οι αγωνοδικές έκριναν τελικά το ποιος θα πάρει τη θέση πίσω από τον Φερστάπεν. Κι αυτό γιατί ο Μονεγάσκος πιλότος έχασε τα φρένα στον τελευταίο γύρο και έκοψε το σικέιν, με αποτέλεσμα να χάσει 5” και να παραχωρήσει τη θέση του στον επερχόμενο Μεξικανό.

Με μέταλλο πρωταθλητή κι ενώ ο ίδιος έκανε δηλώσεις με φόντο το… Τέξας, οι αγωνοδίκες τιμώρησαν σωστά τον Λεκλέρ με ποινή 5 δευτερολέπτων και το γεγονός ότι ο Μονεγάσκος έπεσε στην τρίτη θέση και ο Πέρεζ ανέβηκε στην δεύτερη προκάλεσε την πρόωρη στέψη του Ολλανδού σίφουνα, που μετά το περσινό έπος κόντρα στον Χάμιλτον το έκανε ξανά. Είναι δικαιότατα ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ της F1!

Κάπως έτσι τα εναπομείναντα τέσσερα Grand Prix στη σεζόν της F1 αποκτούν διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς ο τίτλος κρίθηκε από νωρίς και με επεισοδιακό τρόπο μέσω Ασίας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με ένα απρόοπτο ξεκίνησε ο αγώνας στη Σουζούκα για το Grand Prix της Ιαπωνίας.

Προτού καν ολοκληρωθούν οι πρώτοι 3 γύροι και μετά από μία εκρηκτική έναρξη με τους Φερστάπεν και Λεκλέρ να μονομαχούν για την πρώτη θέση στη βροχερή πίστα της Σουζούκα, ο Σάινθ έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιού του και είδε τη Ferrari να καταλήγει πάνω στις μπαριέρες, με τον αγώνα να τελειώνει πρόωρα για τον ίδιο.

 

Μάλιστα, αυτό το συμβάν έφερε την κόκκινη σημαία στον αγώνα και την προσωρινή διακοπή λόγω χαμηλής ορατότητας και έντονης βροχόπτωσης, με την τελευταία ενημέρωση της FIA να αναφέρει πως ο αγώνας θα ξεκινούσε ξανά με εν κινήσει επανεκκίνηση στις 08:50 ώρα Ελλάδας. Τελικώς, αυτό συνέβη στις 10:15 με μειωμένους γύρους και ένα απίστευτο φίνις.

Και όπως προβλέπουν οι σχετικοί κανονισμοί, το Grand Prix, σταμάτησε λίγο μετά τις 11 ώρα Ελλάδας, καθώς συμπληρώθηκαν τρεις ώρες από την πρώτη εκκίνηση.

Δεδομένου ότι ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ τερμάτισε στην δεύτερη θέση, η «στέψη» του Φερστάπεν πήρε μετάθεση για το GP του Τέξας σε δύο εβδομάδες από σήμερα. Ωστόσο όλα άλλαξαν, όταν λίγα λεπτά μετά τον τερματισμό ανακοινώθηκε ποινή πέντε δευτερολέπτων για τον Λεκλέρ κι έτσι ο 25χρονος Φερστάπεν, διατήρησε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή με τον Πέρεζ να τερματίζει δεύτερος.

Την πεντάδα συμπλήρωσαν οι Οκόν (4ος) και Χάμιλτον (5ος).

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΛΕΚΛΕΡ ΠΟΥ «ΧΑΡΙΣΕ» ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΤΟΝ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς