16.2 C
Athens

MVP ο Σφιντέρσκι στη νίκη της Σάρλοτ με ανατροπή επί των Σικάγο Φάιαρ

Σπουδαία νίκη ψυχολογίας πανηγύρισε η Σάρλοτ FC, που, μολονότι έχανε 2-0, επιβλήθηκε 3-2 εκτός έδρας των Σικάγο Φάιαρ στο πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών (Major League Soccer), με τον -πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ- Κάρολ Σφιντέρσκι να έχει μεγάλη συμβολή σε αυτή την επιτυχία, καθώς πέτυχε δύο τέρματα, συμπεριλαμβανομένου του νικητήριου γκολ στις καθυστερήσεις.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν να «καθαρίζουν» το ματς από το πρώτο μέρος, καθώς «άνοιξαν» το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με τον Μαουρίσιο Πινέδα, ενώ ο Τζον Ντουράν διπλασίασε τα τέρματα των Σικάγο Φάιαρ στο 39΄.

Μετά την ανάπαυλα, όμως, η Σάρλοτ FC πίεσε περισσότερο τους γηπεδούχους, ενώ ανέλαβε… δράση ο Σφιντέρσκι.

Αφού σκόραρε στα πρώτα λεπτά του β΄ μέρους, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε μετά την εξέταση από το VAR, ο Πολωνός στράικερ βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 68′, μειώνοντας σε 2-1. Στο 76΄ ο Νούνο Σάντος, ο οποίος είχε περάσει στον αγώνα ως αλλαγή, σημείωσε το πρώτο γκολ του στο Major League Soccer, ισοφαρίζοντας σε 2-2, ενώ στις καθυστερήσεις (90+6΄) ο Σφιντέρσκι πέτυχε και δεύτερο γκολ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2, με αποτέλεσμα να φτάσει τα 10 γκολ σε 28 παιχνίδια.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς