16.2 C
Athens

Άρης – ΠΑΟΚ 0-0: Ο Κοτάρσκι κράτησε το μηδέν στο Χαριλάου

Σε ένα ματς με ελάχιστες καθαρές ευκαιρίες, πολλή βροχή και ένταση στο φινάλε, Άρης και ΠΑΟΚ «κόλλησαν» στο μηδέν ελέω της εξαιρετικής εμφάνισης του MVP Kοτάρσκι - Τέσσερα χρόνια αήττητοι οι Κίτρινοι στα ντέρμπι της κανονικής περιόδου με τον Δικέφαλο του Βορρά

Σε ένα ντέρμπι χωρίς τις πολλές καθαρές ευκαιρίες και με αρκετή ένταση στο φινάλε (μία αποβολή για κάθε ομάδα),  Άρης και ΠΑΟΚ έμειναν στο μηδέν στο κατάμεστο «Κλεάνθης Βικελίδης» στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής στη Super League.

Ως ματς που θα ξεχαστεί εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό στο Χαριλάου, με τον ΠΑΟΚ να έχει για ήρωά του τον Ντομινίκ Κοτάρσκι που απέκρουσε το πέναλτι του Γκρέι στο 53′ και σταμάτησε σε δύο περιπτώσεις τους Μανού Γκαρθία και Ματέο διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, οι Κίτρινοι παρέμειναν αήττητοι για τέταρτη σερί χρονιά (από τη σεζόν της επιστροφής τους στην Α’ Εθνική) στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος κόντρα στον μεγάλο τους αντίπαλο, στην μετά-Μπούργος εποχή.

Το ματς ολοκληρώθηκε με χαρακτήρα… ντέρμπι αλλά εκτός της ροής του αγώνα. Κι αυτό γιατί δημιουργήθηκε σύρραξη λίγο πριν τη συμπλήρωση του 4λεπτου της καθυστέρησης με αφορμή ένα σκληρό μαρκάρισμα του Νταμπό στον ματωμένο Ολιβέιρα.

Τελικώς ο Πορτογάλος Γκοντίνιο τιμώρησε με δεύτερη κίτρινη τον παίκτη των Κιτρίνων και με απευθείας κόκκινη τον Ελ Καντουρί, που βγήκε εκτός εαυτού πετώντας στο χορτάρι τον αντίπαλό του, τη στιγμή που ο Νέλσον Ολιβέιρα είχε σωριαστεί κι αυτός στο έδαφος.

Ένα μικρό χάος, που είχε ως αποτέλεσμά του τις δύο αποβολές και τις κίτρινες κάρτες στους… μισούς πάγκους!

Ο «καθρέπτης» του ματς

Το ντέρμπι όπως αναμενόταν ξεκίνησε με ένταση, ρυθμό και σκληρά μαρκαρίσματα, με τους Τερζή και Λουτσέσκου να δίνουν περισσότερο έμφαση στην τακτική παρά στην ουσία.

Η 8λεπτη καθυστέρηση λόγω του καπνού από τα βεγγαλικά που «σκέπασε» το Χαριλάου κρύωσε τις δύο ομάδες που άργησαν να βρουν τα πατήματα αλλά και τα μέτρα τους στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο μέχρι το 10λεπτο αμφότερες θα μπορούσαν να έχουν πάρει το προβάδισμα, με τους γηπεδούχους να φτάνουν πιο κοντά με τον Ματέο Γκαρσία, σε μία φάση που πάντως δεν καταλογίστηκε ως τελική προσπάθεια αφού ο Κοτάρσκι πρόλαβε να διορθώσει το λάθος της άμυνάς του και «γράπωσε» την μπάλα πριν ο Αργεντινός επιθετικός του Άρη τη μοιράσει στον αμαρκάριστο Μαντσίνι.

Για τον Δικέφαλο απείλησε ο Νάρεϊ από πλεονεκτική θέση, με το σουτ του να σταματάει σε σώματα πριν γίνει απειλητικό για τον Κουέστα. Υποψία ευκαιρίας, η οποία ήταν η πρώτη και τελευταία αξιόλογη για την ομάδα του Λουτσέσκου στο πρώτο ημίχρονο.

Από το 15ο λεπτό κι έπειτα κυριάρχησε η τακτική σε ένα παιχνίδι κέντρου με αρκετά λάθη, αργό τέμπο και λίγες καλές φάσεις. Για την ακρίβεια μόλις δύο σημαντικές για τους Κίτρινους με πρωταγωνιστή τον Μαντσίνι. Στην πρώτη περίπτωση ο Κοτάρσκι του είπε «όχι» με ωραία εκτίναξη και στην δεύτερη η μπάλα δεν έκανε το χατίρι του Αργεντίνου καταλήγοντας λίγο άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, είδαμε επιτέλους σασπένς, για να θυμηθούμε ότι επρόκειτο για ντέρμπι. Όπως και στο πρώτο 45λεπτο οι δύο ομάδες μπήκαν με τσαμπουκά. Και ευκαιρίες.

Πρώτος απείλησε ο ΠΑΟΚ με τον Μπράντον Τόμας. Ο Ισπανός στράικερ βρέθηκε σε θέση βολής στο 49′ μετά από σέντρα του Ζίβκοβιτς αλλά είδε τον Κουέστα να τού αρνείται το γκολ με εξαιρετική επέμβαση εξ’ επαφής.

Ο Άρης αντέδρασε άμεσα, καθώς 4 λεπτά αργότερα ο Νταμπό όρμησε προς την «ασπρόμαυρη» περιοχή και κέρδισε το πέναλτι από τον νεαρό Τσαούση. Ο Γκρέι που ανέλαβε την εκτέλεση νικήθηκε από τον MVP Κοτάρσκι, ο οποίος γράπωσε την μπάλα στην αριστερή του γωνία και λίγο μετά είπε βροντερό «όχι» και στον Μανού Γκαρθία που πήγε να τον κρεμάσει με μαγική ενέργεια. 10 λεπτά φωτιά, αλλά το αποτέλεσμα παρέμενε κολλημένο στο μηδέν.

Στο υπόλοιπο 30λεπτο της αναμέτρησης ο ρυθμός έπεσε αισθητά και κυριάρχησαν ξανά τα πολλά λάθη και οι απρόσεκτες μεταβιβάσεις. Ήρθε και η έντονη βροχόπτωση μετά το 70′ να δυσκολέψει κι άλλο την κατάσταση και να… αποτρέψει τις όποιες συγκινήσεις μπορεί να έκρυβε το ντέρμπι.

Τελικώς, όλα στο μηδέν για δεύτερη σερί σεζόν, μετά την περσινή τους κόντρα στο ίδιο γήπεδο στα τέλη του Φλεβάρη.

ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ 0-0

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Διαιτητής: Γκοντίνιο (ΠΟΡ)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90+ Ελ Καντουρί / 90+ Νταμπό

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα – Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού – Ντουκουρέ, Ντιόπ (46′ Νταμπό) – Μαντσίνι (81′ Καμάτσο), Γκαρθία (69′ Ιτούρμπε), Ματέο (81′ Ζερβίνιο) – Γκρέι (63′ Πάλμα).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Λύρατζης, Ίνγκανσον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (58′ Βιερίνια) – Κούρτιτς, Αουγκούστο – Νάρεϊ, Ντάντας (59′ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς (73′ Καντουρί) – Τόμας (63′ Ολιβέιρα).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς