17.9 C
Athens

Η Νιούκαστλ πίκρανε τη νωχελική Νότιγχαμ, τεσσάρα η Τότεναμ και τρίποντα για Λιντς, Μπόρνμουθ (vid)

Οι Κόκκινοι του Στιβ Κούπερ αντιμετώπισαν προβλήματα δημιουργικά και αμυντικά απέναντι στην έμπειρη Νιούκαστλ με αποτέλεσμα να ηττηθούν στην επιστροφή τους στην Premier League μετά από 23 χρόνια – Τρίποντο με ανατροπή για Τότεναμ και Λιντς, σόκαρε την Άστον Βίλα η Μπόρνμουθ.

Πικρή γεύση άφησε στη Νότιγχαμ Φόρεστ το πρώτο παιχνίδι στην επιστροφή της στην Premier League μετά από 23 χρόνια. Οι Κόκκινοι ηττήθηκαν με 2-0 στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» από τη Νιούκαστλ η οποία εκμεταλλεύτηκε την παθητικότητα της ομάδας του Στιβ Κούπερ και πήρε τους πρώτους τρεις βαθμούς της στην πρεμιέρα.

Η Νότιγχαμ δεν είχε την κατοχή της μπάλας ενώ δεν μπόρεσε καν να απειλήσει την εστία του Νικ Πόουπ (μηδέν τελικές) που έκανε το ντεμπούτο του με τους γηπεδούχους. Ο Ζοέλιντον στο πρώτο μέρος δεν ανησύχησε σε μεγάλο βαθμό τον σταθερό Χέντερσον ωστόσο η πολιορκία στο β’ έφερε το γκολ για τη Νιούκαστλ.

Ο Σερ βρήκε χώρο και άνοιξε το σκορ με καταπληκτικό μακρινό σουτ στο 58′ ενώ είκοσι λεπτά αργότερα από ωραία συνεργασία και γύρισμα του Ζοέλιντον από τα αριστερά, ο Γουίλσον με φανταστική εκτέλεση διαμόρφωσε το τελικό σκορ απέναντι σε μια Νότιγχαμ που δεν απείλησε ούτε με την είσοδο του Αβονίγι.

Ένα γρήγορο γκολ της Σαουθάμπτον από το τρομερό πόδι του Τζέιμς Γουόρντ-Πράουζ ήταν αυτό που χρειαζόταν η Τότεναμ στο Λονδίνο για να επιβάλλει απόλυτα τον ρυθμό της και να φτάσει σε μια σπουδαία ανατροπή (4-1). Μέσα σε 10′ (από το 21′ ως το 31′) έγινε η ανατροπή. Ο Σεσενιόν αξιοποίησε τη συστημένη σέντρα του Κουλουσέφσκι και ο Ντάιερ με κεφαλιά από την ωραία μπαλιά του Σον έκαναν το 2-1 που ήταν σκορ ημιχρόνου. Οι Άγιοι μόνο… άγιο δεν είχαν αφού στο 61′ ο Σαλισού πέτυχε αυτογκόλ στην προσπάθειά του να απομακρύνει και δύο λεπτά αργότερα ο Κουλουσέφσκι – που ήταν με διαφορά ο MVP – έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.

Η Λιντς με ανατροπή επικράτησε με 2-1 της Γουλβς στο «Έλαντ Ρόουντ» και ξεκίνησε ιδανικά το φετινό πρωτάθλημα. Ο Ζοσέ Σα βρέθηκε σε κακή μέρα και η ομάδα του Μπρούνο Λάζε το πλήρωσε παρά το γρήγορο γκολ του Ντάνιελ Ποντένσε στο 7ο λεπτό.

Ο Νέτο από τα αριστερά άνοιξε στον Χουάνγκ στο δεύτερο δοκάρι και εκείνος σημάδεψε τον πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού που έπιασε ένα σουτ – με την μπάλα να σκάει – και κρέμασε τον Μελιέ.

Η Λιντς ισοφάρισε στο 24′ με το γκολ του Ροντρίγκο έπειτα από αλλεπάλληλα λάθη στην άμυνα των Λύκων και σουτ του Βραζιλιάνου στην κλειστή γωνία του Ζοσέ Σα, ενώ στο 74′ ο νεοαποκτηθέντας Άαρονσον ξεκίνησε την απόσβεση διαμορφώνοντας το 2-1.

Στην επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία η Μπόρνμουθ επικράτησε με 2-0 της νωθρής Άστον Βίλα στο «Βαϊτάλιτι». Ο Λέρμα άνοιξε το σκορ στο 3ο λεπτό με πλασέ και ο Μουρ με κεφαλιά από τη σέντρα του Κέλι στο 80′ έδωσαν το τρίποντο στα Κεράσια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 5/8

Κρίσταλ Πάλας – Άρσεναλ 0-2 (20′ Μαρτινέλι, 85′ αυτ. Γκουέχι)

Σάββατο 6/8

Φούλαμ – Λίβερπουλ 2-2 (32′, 72′ Μίτροβιτς / 64′ Νούνιες, 80′ Σαλάχ)

Λιντς – Γουλβς 2-1 (24′ Ροντρίγκο, 74′ Άαρονσον / 6′ Ποντένσε)

Μπόρνμουθ – Άστον Βίλα 2-0 (3′ Λέρμα, 80′ Μουρ)

Νιούκαστλ – Νότιγχαμ Φόρεστ 2-0 (58′ Σερ, 78′ Γουίλσον)

Τότεναμ – Σαουθάμπτον 4-1 (21′ Σεσενιόν, 31′ Ντάιερ, 60′ αυτ. Σαλισού, 63′ Κουλουσέφσκι / 12′ Γουόρντ-Πράουζ)

Έβερτον – Τσέλσι (19:30)

Κυριακή 7/8

Λέστερ – Μπρέντφορντ (16:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπράιτον (16:00)

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι (18:30)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς