17.9 C
Athens

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: «Αμέριστη υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία»

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βολοντόμιρ Ζελένσκι, κατόπιν πρωτοβουλίας του Ουκρανού Προέδρου, είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην Ουκρανία, ενώ οι δύο άνδρες συζήτησαν τους τρόπους αντιμετώπισης των επιπτώσεων της ρωσικής εισβολής στη χώρα.

Επίσης συζητήθηκε η δραματική κατάσταση στις περιοχές που διαμένει η ελληνική ομογένεια και η ανάγκη διάνοιξης ανθρωπιστικού διαδρόμου για την ασφαλή έξοδο, αλλά και την πρόσβαση του ανθρωπιστικού υλικού. Ο Πρωθυπουργός εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την ασφαλή μετακίνηση του Έλληνα Γενικού Προξένου στη Μαριούπολη και των λοιπών εγκλωβισμένων στο κτίριο του ΟΑΣΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε στον Ζελένσκι ότι η ΕΕ έστειλε ένα σημαντικό πολιτικό μήνυμα στήριξης την περασμένη εβδομάδα από τη Γαλλία για την ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας, ενώ τόνισε ότι η πλήρης εφαρμογή των κυρώσεων από το σύνολο εταίρων και συμμάχων θα συνδράμει στην πίεση προς τη ρωσική πλευρά προκειμένου να σταματήσει τις επιθέσεις.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς