15.6 C
Athens

Νάπολι – Μίλαν 0-1: Οι Ροσονέρι είναι εδώ με νίκη τίτλου!

Το πρώτο φετινό εκτός έδρας γκολ του Ζιρού έδωσε στη Μίλαν μια τεράστια νίκη και οι Ροσονέρι είναι μετά από πολλά χρόνια στην κορυφή της Serie A Μάρτη μήνα

Δέκα αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της Serie A, η Μίλαν φώναξε πως είναι πιο έτοιμη από ποτέ για να να κατακτήσει τον τίτλο και να κάνει την έκπληξη! Οι Ροσονέρι άλωσαν την έδρα της Νάπολι (0-1) και έπιασαν κορυφή με 60 βαθμούς στο +3 από την αντίπαλο τους και στο +2 από την Ίντερ που χρωστάει παιχνίδι.

Ο Ολιβιέ Ζιρού είχε κρίνει με ανατροπή το ντέρμπι με τους Νερατζούρι το έκανε και με τους Ναπολιτάνους: Ο μόλις τρίτος παίκτης στη φετινή Serie A που σκοράρει κόντρα σε Ίντερ και Νάπολι. Και όχι οποιαδήποτε γκολ, αλλά γκολ που ισοδυναμούν με… τίτλο!

Οι γηπεδούχοι πίστεψαν πως θα έπαιρναν το ντέρμπι και έπαιξαν νευρικά, βεβιασμένα, χωρίς καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Οι βαθιές μπαλιές προς τον Όσιμεν – που ήταν απελπιστικά μόνος – ήταν βούτυρο στο ψωμί των Τομόρι και Καλουλού, με τον Μενιάν να είναι σταθερότατος στις εξόδους του.

Το πρώτο μέρος είχε κυρίως κακό ποδόσφαιρο, πολλές μονομαχίες και καμιά πραγματική ευκαιρία. Χρειάστηκε το γκολ του Ζιρού στο 49′ για να… ανάψει το ματς. Ο Γάλλος φορ «μυρίστηκε» την προσπάθεια που θα έκανε ο Καλάμπρια με σουτ, κρύφτηκε πίσω από τους αμυντικούς της Νάπολι για να μην είναι εκτεθειμένος και με προβολή έκανε το 0-1.

Η Μίλαν δεν οχυρώθηκε όσο πιθανώς θα ήθελε ο Πιόλι αλλά δεν απειλούσε κιόλας απέναντι σε μια Νάπολι που κράτησε την μπάλα και που με τις αλλαγές έγινε πολύ επικίνδυνη. Ο Λοσάνο βέβαια σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες ενώ ο Όσιμεν δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μενιάν στην κλειστή του γωνία.

Οι φιλοξενούμενοι στις καθυστερήσεις είχαν ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ με τον Σαλεμάκερς, ωστόσο το σουτ του Βέλγου κατέληξε απελπιστικά άουτ. Καμία σημασία βέβαια δεν έχει αυτό αφού τελικά η Μίλαν ξέσπασε σε πανηγυρισμούς στο τέλος, δεν έχει άλλο ντέρμπι και πρέπει να φανεί το ίδιο σοβαρή για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Κουλιμπαλί, Ρούι, Ρουίθ (76′ Μέρτενς), Λομπότκα (82′ Λοσάνο), Πολιτάνο (67′ Ουνάς), Ζιελίνσκι (82′ Ανγκισά), Ινσίνιε (67′ Ελμάς), Όσιμεν

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Καλάμπρια (80′ Φλορέντσι), Καλουλού, Τομόρι, Ερναντές, Τονάλι (68′ Κρούνιτς), Μπενασέρ, Κεσί, Μεσίας (80′ Σαλεμάκερς), Λεάο (89′ Ιμπραΐμοβιτς), Ζιρού (68′ Ρέμπιτς)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 28ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 4/3

Ίντερ – Σαλερνιτάνα 5-0 (22’, 40’, 56’ Λαουτάρο, 65’, 69’ Τζέκο)

Σάββατο 5/3

Ουντινέζε – Σαμπντόρια 2-1 (3′ Ντεουλοφέου, 12′ Ουντότζι / 13′ Καπούτο)

Ρόμα – Αταλάντα 1-0 (32′ Έιμπραχαμ)

Κάλιαρι – Λάτσιο 0-3 (19′ πεν. Ιμόμπιλε, 42′ Λουίς Αλμπέρτο, 62′ Άντερσον)

Κυριακή 6/3

Τζένοα – Έμπολι 0-0

Φιορεντίνα – Βερόνα 1-1 (10′ Πιόντεκ / 20′ πεν. Καπράρι)

Μπολόνια – Τορίνο 0-0

Βενέτσια – Σασουόλο 1-4 (34′ Ανρί / 2′ Ρασπαντόρι, 17′ πεν., 71′ πεν. Μπεράρντι, 29′ πεν. Σκαμάκα)

Γιουβέντους – Σπέτσια 1-0 (21′ Μοράτα)

Νάπολι – Μίλαν 0-1 (49′ Ζιρού)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς