16.2 C
Athens

Δολοφονία Άλκη: Προφυλακιστέος και ο 20χρονος Αλβανός που είχε διαφύγει στη χώρα του

Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακρίτριας ο 20χρονος που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση κατά την οποία έπεσε νεκρός ο 19χρονος, Άλκης Καμπανός.

Κατά την απολογία του ο 20χρονος φέρεται να επανέλαβε τη θέση του πως αν και ήταν στο σημείο όπου έγινε η δολοφονική επίθεση, ο ίδιος είχε «περιφερειακό ρόλο».

«Δεν είχα ουσιώδη ρόλο. Καταδίωξα κάποιον εκ των πέντε ο οποίος διέφυγε και δεν τραυματίστηκε δεν κατάφερα χτυπήματα εγώ. Ζήτω συγγνώμη που βρέθηκα στον τόπο αλλά δεν έκανα πράξεις», φέρεται να είπε σύμφωνα με πληροφορίες ενώπιον της 7ης Τακτικής Ανακρίτριας.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορός του, Πάρης Σπυράτος, έκανε λόγο για «δίκαιη» και «σεβαστή» απόφαση υπό τις συνθήκες και το βάρος της δολοφονίας. Τόνισε πως για τον λόγο αυτό δεν θα προσφύγει κατά της απόφασης για την προφυλάκιση του 20χρονου στο αρμόδιο συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Πρόκειται για τον 11ο κατηγορούμενο για τη δολοφονία Άλκη που κρίνεται προφυλακιστέος.

Υπενθυμίζεται πως ο 20χρονος λίγες ώρες μετά την επίθεση στην οποία έπεσε νεκρός ο 19χρονος Άλκης και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του, είχε διαφύγει στην Αλβανία. Την περασμένη Πέμπτη παραδόθηκε αρχικά στις Αστυνομικές Αρχές της Αλβανίας και στη συνέχεια μετέβη στα ελληνοαλβανικά σύνορα όπου και παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς