21.1 C
Athens

Κόπα Αμέρικα: Πρεμιέρα με νίκη για Βραζιλία και Κολομβία

Το 47ο Copa America άρχισε τα ξημερώματα της Δευτέρας (14/6) με δύο αγώνες για το Group B. Η «οικοδέσποινα» Εθνική Βραζιλίας νίκησε εύκολα τη Βενεζουέλα με 3-0, ενώ η Κολομβία χρειάστηκε το VAR για να κάμψει την αντίσταση του Εκουαδόρ, επικρατώντας με σκορ 1-0.

Στο γήπεδο «Estádio Nacional de Brasília Mané Garrincha», της πόλης Μπραζίλια, η Βραζιλία επικράτησε άνετα της αδύναμης Βενεζουέλας του Ζοζέ Πεσέιρο με 3-0, στην πρεμιέρα του Κόπα Αμέρικα. Οι Βενεζουελάνοι είχαν να αντιμετωπίσουν εκτός από μία ανώτερη αντίπαλο και τα 14 θετικά κρούσματα κορωνοϊού που προέκυψαν στις τάξεις της Εθνικής ομάδας της χώρας τους.

Μετά την εκτέλεση κόρνερ του Νεϊμάρ από αριστερά και την αδυναμία της αντίπαλης άμυνας να απομακρύνει, η μπάλα έφτασε στον Μαρκίνιος, ο οποίος με κοντρόλ και αριστερό πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 1-0 στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Τίτε πέτυχε άλλα δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 62ο λεπτό ο Ντανίλ έπεσε στη μεγάλη περιοχή και κέρδισε πέναλτι από τον Κουμάνα. Ο Νεϊμάρ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και με ψύχραιμο δεξί πλασέ «έγραψε» το 2-0 στο 64′.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα στο 89′ μετά την ασίστ του Νεϊμάρ, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Βραζιλίας στον αγωνιστικό χώρο. Ο επιθετικός της Παρί Σεν-Ζερμέν πέρασε τον τερματοφύλακα Γκρατερόλ έπειτα από μία γρήγορη αντεπίθεση και «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα, ο οποίος με το στήθος (!) στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, καθώς ο τερματοφύλακας της Βενεζουέλας ήταν εξουδετερωμένος.

Τα highlights της αναμέτρησης:

«Καθάρισε» ο Καρντόνα

Στο γήπεδο «Arena Pantanal», της πόλης Κουϊαμπά, η Εθνική Κολομβίας νίκησε την αντίστοιχη του Εκουαδόρ με 1-0 χάρη σε γκολ του Έντουιν Καρντόνα στο 42ο λεπτό. Ο μεσοεπιθετικός της Μπόκα Τζούνιορς σκόραρε με δεξί σουτ από το ύψος του πέναλτι, σε μία φάση που ξεκίνησε από το πόδια του, καθώς εκτέλεσε γρήγορα με πάσα ένα φάουλ εκτός μεγάλης περιοχής.

Αρχικά, το τέρμα δεν μέτρησε για οφσάιντ, αλλά τόσο ο παίκτης που έδωσε την ασίστ με το κεφάλι (Μιγκέλ Μπόρχα) όσο και ο σκόρερ καλύπτονταν από την άμυνα του Ισημερινού.

Τα highlights της αναμέτρησης:

Η βαθμολογία στο Group B (σε έναν αγώνα):

  1. Βραζιλία 3 (3-0)
  2. Κολομβία 3 (1-0)
  3. Περού 0 (0 αγώνες)
  4. Εκουαδόρ 0 (0-1)
  5. Βενεζουέλα 0 (0-3)
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς