16.2 C
Athens

FIFA για Ιμπραΐμοβιτς: Κίνδυνος για EURO και… απόσυρση

Με βαριά «καμπάνα» από τη FIFA κινδυνεύει ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μετά τις αποκαλύψεις ότι κατέχει 10% κεφάλαιο σε στοιχηματική εταιρεία, το οποίο μπορεί να τον αφήσει εκτός από το Euro 2020 το προσεχές καλοκαίρι ή ακόμα και να τον οδηγήσει σε πρόωρη.. απόσυρση.

Ο Σουηδός σούπερ σταρ της Μίλαν παραβίασε τον κώδικα ηθικής της FIFA, ο οποίος απαγορεύει στους παίκτες να έχουν οικονομικές συναλλαγές με στοιχηματικές εταιρείες. Συγκεκριμένα, ο 39χρονος διατηρεί το 10% των μετοχών της μαλτέζικης Gameday Group PLC, που είναι ο μοναδικός μέτοχος της Bethard, κάτι που προφανώς απαγορεύεται ρητά από την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα για τον Ζλάταν, ο οποίος κινδυνεύει με βαρύτατες κυρώσεις, που μπορούν αφήσουν εκτός από την υπόλοιπη σεζόν με τους «ροσονέρι» και το κυριότερο, να τον εμποδίσουν να συμμετάσχει στο Euro με τη Σουηδία.

Όπως εξηγεί ο διευθυντής του Ινστιτούτου Αθλητικού Δικαίου, Τόνι Ρόκα: «Η FIFA μπορεί να επέμβει αυτεπαγγέλτως ή ακόμη κι αν οποιοσδήποτε καταγγείλλει την υπόθεση. Στη συνέχεια, η Επιτροπή Δεοντολογίας πρέπει να τη διερευνήσει και να αποφασίσει. Εάν σε περίπτωση που προφανώς έχει διαπραχθεί παραβίαση του κώδικα και δεν είναι δυνατόν να αποφασιστεί η αξία του θέματος αρκετά γρήγορα, μπορεί να επιβληθεί προσωρινή ποινή 90 ημερών. Σε κάθε περίπτωση, και εάν η διαδικασία ξεκινήσει πριν από τον Ιούνιο, ο ποδοσφαιριστής θα μπορούσε να χάσει το Euro Cup. Εάν αποδειχθεί αργότερα η κατηγορία, η μέγιστη κύρωση είναι τρία χρόνια», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Η FIFA έχει μηδενική ανοχή σε θέματα τζόγου. Μπορεί να προκύψει ότι ο Ίμπρα επωφελήθηκε από τα στοιχήματα που προέρχονταν από αγώνες στους οποίους συμμετείχε».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς