16.2 C
Athens

Εκλογές ΕΠΟ: Η μηδενική αντίδραση Ιβάν που άφησε σύξυλο τον Μελισσανίδη

Δεύτερη – μετά την κυβερνητική ανακοίνωση για την διεξαγωγή των εκλογών της ΕΠΟ «κάποια στιγμή το φθινόπωρο» – μέρα πέρασε κι ο Ιβάν Σαββίδης αναζητείται, αλλά δεν βρίσκεται.

Ο «διοικητής» του ΠΑΟΚ «ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τις εκλογές της ΕΠΟ» σύμφωνα με τη FORZA, το ανεπίσημο έντυπο δημοσιογραφικό όργανο του ΠΑΟΚ, δηλαδή σε απλά ελληνικά «ούτε που ασχολείται».

Τρανή απόδειξη το γεγονός, πως δεν έχει βγάλει μιλιά για την κυβερνητική πρωτοβουλία, την ώρα που ο πρώην συνεργός του στο έγκλημα της εξυγίανσης έχει ξιφουλκήσει μέσω ενεργούμενων και «απειλεί» υφυπουργούς και κυβερνήσεις …

Είναι εξαιρετικά σοφή η στάση που αποφάσισε να κρατήσει ο κ. Σαββίδης απέναντι σε μια κυβέρνηση στην οποία αισθάνεται (και είναι) υποχρεωμένος για όλα όσα έχει κάνει για την ομάδα του με κορυφαία τον απόλυτο διασυρμό της στην υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη.

Ταυτόχρονα, δείχνει με τη στάση του μια εξαιρετική προσαρμογή στους όρους της συμφωνίας που έχει συνάψει η κυβέρνηση με τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές, την οποία, όπως φαίνεται, υπολήπτεται και στηρίζει αναμένοντας την ολοκλήρωση της στις συμφωνημένες προθεσμίες.

https://athlosnews.gr/o-ypallilos-tis-fifa-choympel-kalyptei-tin-apofasi-tis-kyvernisis/

Ο «διοικητής» του Δικεφάλου φαίνεται πως επέλεξε να αντιμετωπίσει την επιλογή της κυβέρνησης με πολιτικούς όρους και να αφήσει στην άκρη τις κατασκευασμένες κραυγές και τα τεχνητά αναθέματα από τους εργολάβους και τα πιστόλια της ενημέρωσης.

Μια επιλογή που επιβάλλει «σιγή ασυρμάτου» σε όλο το μιντιακό σύστημα επιρροής του (πέραν κάποιων ειδησεογραφικών αναρτήσεων) και, ταυτόχρονα, επιχειρεί να υπέρ – αναδείξει (μέσα από το ίδιο σύστημα) τη γραφικότητα των αντιδράσεων της Α.Ε.Κ. στρέφοντας όλη την κυβέρνηση εναντίον του Μελισσανίδη και, σε δεύτερη ανάγνωση, στα γνωστά ανοίγματα που έχει.

Ότι ο Μελισσανίδης έπεσε στην παγίδα αυτή, μετέφερε το πεδίο της αντιπαράθεσης «σε ποδιές οικιακών βοηθών», διαβαθμίζοντας ανάλογα την ποιότητα των αντιδράσεων του και επέτρεψε στον Σαβββίδη να εμφανιστεί θεσμικός και συστημικός απέναντι στο Μαξίμου, αποτελεί τεράστια νίκη για τον ηγέτη του Δικεφάλου του Βορρά.

Είχε ανάγκη ο Σαββίδης να φιλοτεχνήσει, έστω και με καθυστέρηση, την εικόνα του φερέγγυου και πειστικού συνομιλητή της κυβέρνησης και βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία.

Με τη στάση του αδειάζει τις φιλοδοξίες του Μελισσανίδη για την ΕΠΟ και ανοίγει το δρόμο στον πρωθυπουργό να διαμορφώσει, με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις, ένα νέο πεδίο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, στο οποίο, προϊόντος του χρόνου, είναι πιθανό να επιβραβεύονται οι πραγματικοί επενδυτές και όχι οι οδηγοί των πούλμαν που μεταφέρουν το εκλογικό συνεργείο ανά την επικράτεια.

Τι είδους ισορροπίες θα διαμορφώσει περί την ΕΠΟ η στάση Σαββίδη είναι νωρίς, ακόμη, να εκτιμηθεί. Το βέβαιο είναι πως δεν έχει αντίρρηση ή διακριτικά ανέχεται την κυβερνητική παρέμβαση στην Ομοσπονδία και στον σκληρό πυρήνα του αυτοδιοίκητου.

Δίνει, δηλαδή, στον Μητσοτάκη χώρο για να ξεδιπλώσει ελεύθερα τους σχεδιασμούς του για την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως αυτή θα καταγράφεται στο σχέδιο των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών, νομοθετώντας ανάλογα.

Με την επιλογή του αυτή παρουσιάζεται θεσμικός και απέναντι στη FIFA και στην UEFA, που δεν δείχνουν καμία διάθεση να συγκρουστούν στη σημερινή συγκυρία με το Μαξίμου, έχοντας στην πλάτη τους την εκκρεμότητα της έκθεσης που ανέλαβαν την υποχρέωση να συντάξουν, για το χατίρι των τελειωμένων στο Πάρκο Γουδή.

Να πω τη μαύρη αλήθεια δεν τον είχα ικανό τον Σαββίδη για μια τόσο σοφή και συνεπή στάση. Προφανώς, ούτε ο Μελισσανίδης τον είχε και γι’ αυτό είδε τα ραδίκια ανάποδα με την αντίδραση του μέχρι πρότινος συνεργάτη του (και «συνεργού» του).

Τα’ χει αυτά η ζωή…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς