Τιμώρησε… την υπεροψία του Άρη

Ο Παναθηναϊκός χτύπησε... σαν κόμπρα στο δεύτερο ημίχρονο και με τα γκολ των Δώνη και Ινσούα έκαμψε την αντίσταση του Άρη (2-0) στο άδειο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της αγωνιστικής με τον Άρη, καθώς επικράτησε με 2-0. Οι πράσινοι υποδέχτηκαν την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο άδειο ΟΑΚΑ (λόγω τιμωρίας για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό) και στο δεύτερο ημίχρονο κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς.

Το πρώτο δεκάλεπτο είχε αναγνωριστικό χαρακτήρα, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να επιβάλλει τον ρυθμό της και να απειλήσει τις δύο εστίες. Στο 15′ ο Άρης διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε πέσιμο του Μαρτίνες στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής σωστά έδειξε παίζεται.

Στο 23ο λεπτό πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου. Ο Κουρμπέλης έκανε λάθος και οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Λάρσον. Αυτός πάσαρε στον Μαρτίνες, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε άμεσα στις ευκαιρίες. Ο Μακέντα πήρε την μπάλα από τα δεξιά, συνέκλινε και έκανε το σουτ με την μπάλα να περνάει λίγο έξω. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν υπήρξε κάποια αξιοσημείωτη φάση και οι παίκτες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.

Ο Άρης μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία. Ο Μαρτίνες εκτέλεσε το φάουλ και ο Ντιγκινί έκανε το απευθείας σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Ο Παναθηναϊκός και πάλι απάντησε με τον Κουέστα να βγάζει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ινσούα.

Οι πράσινοι ανέβασαν στροφές και πήραν τον πλήρη έλεγχο στο ματς. Στο 59′ ο Δώνης δεν μπόρεσε να κάνει σωστό κοντρόλ μέσα στην περιοχή, αλλά στο 62′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Μακέντα έβγαλε υπέροχη συρτή σέντρα και ο Έλληνας ποδοσφαιριστής ήταν μόνος του στο δεύτερο δοκάρι και έκανε το 1-0.

Ο Άρης προσπάθησε να απαντήσει άμεσα με τον Φετφατζίδη, αλλά το σουτ του κατέληξε έξω. Ο Παναθηναϊκός στο 74′ κλείδωσε τη νίκη. Ο Ινσούα βρέθηκε μέσα στην μικρή περιοχή και με υπέροχο σκαφτό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Μέχρι το φινάλε του ματς δεν άλλαξε κάτι. Ο Άρης προσπάθησε να μειώσει, αλλά δεν τα κατάφερε και ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 2-0.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Ινσούα, Κουρμπέλης, Κάτσε, Δώνης (73′ Άλτμαν), Μακέντα (86′ Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάνης (77′ Καμπετσής).
ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Βαλεριάνος, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Σιώπης, Μπάσα (65′ Ματίγια), Μαρτίνες (65′ Φετφατζίδης), Γκαρσία (80′ Γιουνές), Λάρσον, Ντιγκινί.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...