Απόδραση από το Λαύριο

Ματς για γερά νεύρα στο Λαύριο, με την ΑΕΚ να παίρνει το μεγάλο διπλό (94-100) στην παράταση δίνοντας τα διαπιστευτήριά της μετά τον αποκλεισμό στο Basketball Champions League

Το Λαύριο υποδέχθηκε την ΑΕΚ και έδειξε από την αρχή τα δόντια του, βάζοντας δύσκολα στην ομάδα του Λούκα Μπάνκι. Όμως, η Ένωση κατάφερε να δείξει χαρακτήρα μετά την αποτυχία κόντρα στην Μπάμπεργκ και πήρε τη μεγάλη νίκη (94-100).

Με την έναρξη του παιχνιδιού το Λαύριο έβγαλε αρκετή ενέργεια στο παρκέ και κατάφερε να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ. Ο Λούκα Μπάνκι έβλεπε τους παίκτες του να μην κάνουν καλές καλύψεις στο αμυντικό κομμάτι, αφήνοντας συνεχώς κενούς χώρους μέσα στη ρακέτα.

Οι γηπεδούχοι είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας και έπαιξαν σωστά μέσα στο καλάθι βρίσκοντας αρκετούς πόντους από τους Λαμπ-Νίξον, με την πρώτη περίοδο να λήγει 28-20.

Στη συνέχεια ακολούθησε η αντεπίθεση της ΑΕΚ, με τους κιτρινόμαυρους να βγάζουν αντίδραση στο παρκέ με αρκετά καλή απόδοση. Ηγέτης στο σκοράρισμα ήταν για ακόμα μια φορά ο Βινς Χάντερ που έκανε μεγάλη ζημία στην αντίπαλη ρακέτα και έδωσε ένα μεγάλο σερί στην ΑΕΚ. Το επιμέρους της Ένωσης μέχρι να λήξει το ημίχρονο έφτασε στο 14-29, βραχυκυκλώνοντας την επίθεση του Λαυρίου και το ημίχρονο έκλεισε στο 42-49.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το Λαύριο πήρε ξανά τα ηνία της αναμέτρησης. Η ομάδα του κόουτς Σερέλης με τους Μπάφορντ-Μιλόσεβιτς έτρεξε αρκετά στο γήπεδο και χτύπησε την ΑΕΚ στον αιφνιδιασμό. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν ένα +6 στο επιμέρους σκορ (27-21) μειώνοντας μόλις στον έναν πόντο.

Στη κρίσιμη περίοδο, το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο με την ΑΕΚ να βρίσκει και κάποια περιφερειακά σουτ με τους Σάκοτα-Τζέιμς. Όμως, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στα τελευταία δευτερόλεπτα και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί, η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και εκμεταλλεύθηκε σημαντικά τα λάθη του Λαυρίου. Ο Μιλόσεβιτς ήταν μοιραίος στις τελευταίες επιθέσεις, χάνοντας και δύο βολές. Ο Λαρεντζάκης ήταν ψύχραιμος και έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ με 94-100.

Τα δεκάλεπτα: 28-20, 42-49, 69-70, 89-89, 94-100 (παρ)

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...