20.9 C
Athens

Ο Βαλβέρδε στα καλύτερα του, Μπάρτσα-Ρεάλ 5-1!

Με μαεστρικό κοουτσάρισμα του Ερνέστο Βαλβέρδε και τον Σουάρες να σημειώνει χατ τρικ, η Μπαρτσελόνα έκανε πλάκα στη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Clasico» (5-1) και την έβαλε σε μεγαλύτερη κρίση

Με τον Σουάρες να σημειώνει χατ τρικ, η Μπαρτσελόνα διέλυσε με 5-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης και της έδειξε ποιος είναι το αφεντικό στο πρωτάθλημα. Οι «μπλαουγκράνα» αγωνίστηκαν χωρίς τον σούπερ σταρ Λιονέλ Μέσι λόγω τραυματισμού, αλλά ο Βαλβέρδε είχε έτοιμη τη λύση: Ο Ραφίνια βασικός στη θέση του Αργεντινού όπως και στο ματς με την Ίντερ. Ο Βραζιλιάνος πήρε το ρόλο του έξτρα χαφ για να βοηθήσει στο πρέσινγκ χωρίς να κινείται σταθερά δεξιά στην επίθεση. Πολλές φορές συνέκλινε με αποτέλεσμα να δημιουργείται υπεραριθμία στο κέντρο και να δυσκολεύει την Ρεάλ με το πρέσινγκ του να βγει μπροστά.

Το τελικό σκορ (5-1) αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα, μιας και ο Βαλβέρδε είχε διαβάσει τέλεια τις αδυναμίες της Ρεάλ και τις εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον, δίνοντας ταυτόχρονα στον Λοπετέγκι τη «χαριστική βολή».

«Χτύπησε» στην πλευρά του Νάτσο, εξαφανισμένος αμυντικά ο Μαρσέλο

Σύμφωνα με τα ισπανικά Μέσα, ο Λοπετέγκι είχε μεγάλο ερωτηματικό για το δεξί άκρο της άμυνας όλη την εβδομάδα. Ο Καρβαχάλ είναι τραυματίας, οπότε το δίλημμα ήταν Οντριοθόλα ή Νάτσο. Ο πρώτος πιο επιθετικογενής, ο δεύτερος «πασπαρτού».

Τελικά επελέγη ο Νάτσο, που ήταν ο χειρότερος του γηπέδου. Η Μπαρτσελόνα έκανε «πάρτι» με τον Άλμπα από αριστερά και στο 11’ ο Ισπανός ύστερα από μπαλιά του Ράκιτιτς (και αφού οι Καταλανοί είχαν αλλάξει με υπομονή 30(!)πάσες) βγήκε στην πλάτη του Νάτσο έκανε γύρισμα τη σωστή στιγμή στον Κουτίνιο ο οποίος αφύλακτος πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-0.

Στο 30’ πάλι από αριστερά ο Άλμπα έκανε το γύρισμα στον Σουάρες ο οποίος ανετράπη από τον Βαράν και πήρε πέναλτι (μετά από υπόδειξη του VAR) το οποίο εκτέλεσε εύστοχα για το 2-0.

Από την πλευρά του Μαρσέλο η κατάσταση δεν ήταν καλύτερη. Ο Βραζιλιάνος ήταν καλός επιθετικά αλλά μαύρη τρύπα στην άμυνα.

Το κέντρο των «μαέστρων»

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο. Η τριάδα του κέντρου Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Αρτούρ κυκλοφορούσε άριστα την μπάλα, «έσπαγε» το πρέσινγκ των παικτών της Ρεάλ παίζοντας κάθετα και δεν επέτρεψε στους παίκτες της να δημιουργήσουν την παραμικρή καθαρή ευκαιρία. Παράλληλα, εξαφάνισαν τους χαφ της Ρεάλ και οδήγησαν με το πρέσινγκ τους τον Κασεμίρο σε σοβαρά λάθη.

Αν η Μπαρτσελόνα είχε υπομονή στην τελική πάσα, δεν είναι υπερβολή να πούμε πως το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο.

Βελτιωμένη Ρεάλ στην επανάληψη για.. 15’

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε με το… μαχαίρι στα δόντια και κυριάρχησε μέχρι το 60’. Μείωσε αρχικά στο 50’ με τον Μαρσέλο μετά από γύρισμα του Ίσκο (και κακή απομάκρυνση του Λενγκλέ), ενώ στο 55’ ο Ράμος αφύλακτος με κεφαλιά σημάδεψε έξω. Ένα λεπτό αργότερα, ήταν σειρά του Μόντριτς να απειλήσει, αλλά το σουτ του Κροάτη σταμάτησε στο δοκάρι.

Αντέδρασε και την «σκότωσε» στις αντεπιθέσεις

Η Μπαρτσελόνα «ξύπνησε» και με την προώθηση του Σέρχι Ρομπέρτο έκανε… πλάκα στη Ρεάλ στους κενούς χώρους. Ο Ισπανός έβγαλε δύο ασίστ «πάρε-βάλε» στον MVP της αναμέτρησης Λουίς Σουάρες ο οποίος πέτυχε άλλα δύο γκολ (75’, 83’) και πέτυχε χατ τρικ. Μάλιστα ο Ουρουγουανός έγινε (εξαιρουμένου του Μέσι) ο πρώτος παίκτης που σημειώνει χατ τρικ σε «Clasico» από τον Ρομάριο το 1994!

Τη φιέστα ολοκλήρωσε ο Αρτούρο Βιδάλ με κεφαλιά στο 87’ και πλέον ο Χουλέν Λοπετέγκι βρίσκεται ένα βήμα πριν την έξοδο από τον πάγκο των «γκαλάκτικος». Με αυτή την εμφάνιση η Μπαρτσελόνα όχι μόνο σκαρφάλωσε εκ νέου στην κορυφή, αλλά απέδειξε πως είναι έτοιμη για ένα ακόμα πρωτάθλημα.

Μπαρτσελόνα (Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρχι Ρομπέρτο, Πικέ, Λενγκλέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Κουτίνιο (74’ Ντεμπελέ), Αρτούρ (84’ Αρτούρο Βιδάλ), Ραφίνια (69’ Σεμέδο), Σουάρες

Ρεάλ Μαδρίτης (Λοπετέγκι): Κουρτουά, Νάτσο, Βαράν (46’ Λούκας Βάθκεθ), Ράμος, Μαρσέλο (82’ Μαριάνο Ντίας),  Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο, Μπέιλ (77’ Ασένσιο), Μπενζεμά

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς