23.4 C
Athens

Εις το επανιδείν λοιπόν Mega

Μαύρο σε καιρό δημοκρατίας, έχουμε ξαναδεί και ήταν στο Alter και την ΕΡΤ κι αν το κανάλι του Περιστερίου δεν επέστρεψε, η ΕΡΤ είναι στους δέκτες. Η τρίτη και σημαντικότερη απώλεια είναι αυτή του Mega.

Μπορεί να είχαμε ξενερώσει αρκετοί με την κάτω βόλτα που πήρε τα τελευταία χρόνια, ωστόσο οι αναμνήσεις σήμερα που πέρασε στην ιστορία και επίσημα από πλευράς Digea, υπερνικούν τα πάντα πόσο μάλλον τις πινελιές του τελευταίου διαστήματος.

Και επειδή από αυτήν εδώ τη γωνιά, θα έχετε καταλάβει ότι δεν έχετε να κάνετε με μια χούφτα σκατόψυχων θα σας το πιούμε ξεκάθαρα δεν μας αρέσει όταν κλείνουν δουλειές.
Για τους ανθρώπους που προσπαθούν να το κρατήσουν ακόμη και τώρα όρθιο (ψηφιακές πλατφόρμες), είναι το δεύτερο σπίτι τους. Για εμάς είναι ένα κουβάρι αναμνήσεων, από την νιότη μας μέχρι το σήμερα.

Να θυμηθούμε τα παιδικά, τον MAX, το Disney Club, Γιώργο θα πιστέψω σε λίγο πως θα πάω να κάνω επανάληψη τα μαθήματα μου…
Το Λεπτό προς Λεπτό, την πρώτη μας επαφή με το Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Έπειτα το Champions League, που για εμάς τους Παναθηναϊκούς περικλείεται σε μια πρόταση: «Στο 86’ ήταν αυτή η φάση, και ο Δώνης τώρα που άρχισε την κούρσα, και ο Βαζέχα που δεν είναι οφ-σάιντ άμα του τη βγάλει ο Δώνης. Ναι ο Βαζέχα δεν είναι οφ-σάϊντ, ο Παναθηναϊκός αν πετύχει το γκολ, ΓΚΟΛ είναι γκοολ τρία λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι παγώνει το Άμστερνταμ».

Έχει όμως και ευρθρόλευκο χρώμα: «Και πάλι η μπάλα στον Τζόρτζεβιτς, δεν έληξε η φάση, κάνει το γύρισμα ΓΚΟΟΟΟΟΛΛΛΛ, εκπληκτικό γκολ ο Αλέξης Αλεξανδρής 1-0 ο Ολυμπιακός τον Άγιαξ». Και κιτρινόμαυρο: «Τώρα το τείχος έχει έρθει λίγο πιο μπροστά, αλλά αυτή τη φορά η μπάλα είναι στα δίχτυα, ένα εκπληκτικό φάουλ από τον Βασίλη Τσιάρτα και 1-0 η ΑΕΚ τη Ρεάλ».Και ασπρόμαυρο: «Βρύζας για να δούμε, το σουτ του Βρύζα ο ΠΑΟΚ πετυχαίνει το γκολ τρία λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι, ο Βρύζας πετυχαίνει το 1-1 και ο προκρίνεται στην επόμενη φάση».

Για όλα αυτά λοιπόν και για πολλά άλλα, ένα μεγάλο ευχαριστώ για ότι ζήσαμε θα πούμε.
Βλέπετε ζούμε σε μια εποχή που εμείς οι Αλήτες Ρουφιάνοι Δημοσιογράφοι, προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα γίνεται.
Αλήθεια όσοι χαίρονται τη στιγμή που κλείνει ένα κανάλι, μια εφημερίδα, ένα ραδιόφωνο μια ιστοσελίδα, τι ακριβώς σκέφτεστε.

Έχει έρθει ποτέ κανείς από μας, να κρίνει τη δουλειά σας και δεν αναφέρομαι στους μεγάλους γιατί αυτοί έχουν βολέψει τον εαυτό τους.
Όταν λοιπόν συναντάτε στο δρόμο παιδιά που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, πέστε μου έναν ικανό λόγο που τους στοχοποιείτε. Πηγαίνετε στο σπίτι όσων καταστράφηκε η υγεία τους, η έφυγαν από την ζωή χάνοντας τη δουλειά τους.

Δεν είναι το Mega η οτιδήποτε άλλο, αλλά αυτό τσουβάλιασμα αυτή η νοοτροπία που είναι όλοι το ίδιο.
Κανένας δεν είπε ότι σε όλους τους χώρους, δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα έπρεπε να είχαν πατήσει καν το πόδι τους.
Όμως αλήθεια σε καιρούς δημοκρατικούς, πόσο σας αρέσει το μαύρο στην οθόνη της τηλεόρασης.

Πόσο ικανοποιεί το περί δικαίου, αίσθημα το να την πληρώσει ο κωλοδημοσιογράφος που δεν ξέρει αν αύριο θα βρίσκεται στο γραφείο του η στο δρόμο να κάνει ρεπορτάζ.
Κλείνοντας Χρόνια Πολλά σε όλους για την ημέρα, με την ευχή πως το συγκεκριμένο κανάλι δεν θα έχει την τύχη του Alter.
Θα γυρίσει με την ταινιοθήκη του, δυνατότερο και συγχρονισμένο στην νέα εποχή της τηλεόρασης.
Εις το επανιδείν λοιπόν Mega!!

ΥΓ: Ένα μπράβο στον ANT1 για το κατευόδιο, που έδειξε πως πολλά πράγματα υπάρχουν σε αυτή τη ζωή και επιδρούν μεταξύ τους.
ΥΓ2: Η ζωή είναι μικρή σταματήστε να κυνηγάτε την κατσίκα του γείτονα, γιατί η ζωή επιτρέφει συμπεριφορές σε όλους μας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς