18.2 C
Athens

Mega: Δάκρυσαν οι εργαζόμενοι στο κοντρόλ την ώρα που έπεσε το «μαύρο» (pics)

Με επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς «Απαράδεκτοι» έριξε αυλαία το «Μεγάλο Κανάλι» • Συνεχίζει να είναι «ζωντανό» στις συνδρομητικές πλατφόρμες

Τα ξημερώματα της επετείου της εθνικής μας γιορτής, Κυριακή, 28 Οκτωβρίου η Digea προχώρησε στη διακοπή της παροχής υπηρεσιών ψηφιακής μετάδοσης του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. Μετά από 29 χρόνια σταμάτησε να εκπέμπει το πρώτο ιδιωτικό κανάλι της χώρας.

H ημέρα είναι πάρα πολύ δύσκολη, ειδικά για τους εργαζόμενους του Mega, οι οποίοι παρέμεναν τα τελευταία δυόμιση χρόνια εγκλωβισμένοι, απλήρωτοι, ξεκρέμαστοι, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν σε παλαιότερη ανακοίνωσή τους, προσπαθώντας να κρατήσουν ζωντανό το κανάλι. Εκεί, μαζεμένοι στο κοντρόλ του MEGA, έζησαν και το «μαύρο» στο κανάλι καταγράφοντας τη νύχτα που θα μείνει στην τηλεοπτική ιστορία.

Στις 12 τα μεσάνυχτα οι τεχνικοί έβαλαν στις οθόνες ένα ρολόι, που ουσιαστικά μετρούσε τα τελευταία λεπτά του Mega στον τηλεοπτικό αέρα και ένα τρέιλερ που έλεγε «μετράμε στιγμές».

Λίγο μετά προβλήθηκε ένα ακόμη συγκινητικό βίντεο διάρκειας 8 λεπτών, με τις σημαντικότερες στιγμές του προγράμματος του καναλιού.

Στις 2:08 τη νύχτα, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλλει η Digea, κατόπιν εντολής του ΕΣΡ, διέκοψε το σήμα. Αρκετοί από τους εναπομείναντες εργαζόμενους τη στιγμή του «μαύρου» ξέσπασαν σε κλάματα.

Τις τελευταίες ώρες πριν την διακοπή του σήματος, ο σταθμός μετέδιδε την αγαπημένη τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του ’90, «Οι απαράδεκτοι».

Το ενδιαφέρον των χρηστών του διαδικτύου για τις τελευταίες στιγμές του τηλεοπτικού σταθμού είναι ιδιαίτερα μεγάλο, κατακλύζοντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυρίως με δηλώσεις συμπαράστασης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για πολλές ώρες το hashtag #mega_telos ήταν το πιο δημοφιλές στο twitter.

Σημειώνεται ότι το Mega Channel συνεχίζει να εκπέμπει κανονικά από τις πλατφόρμες της καλωδιακής τηλεόρασης. Μάλιστα, για αρκετούς μήνες ο σταθμός μεταδίδοντας επαναλήψεις των τηλεοπτικών σειρών της ταινιοθήκης του, συνέχισε να καταγράφει υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς