18.9 C
Athens

Τα απίστευτα νούμερα τηλεθέασης του Mega λίγο πριν πέσει το «μαύρο»

Tο «Μεγάλο Κανάλι» ήταν το «κανάλι της καρδιάς» των περισσότερων Ελλήνων

Σαββατόβραδο, όσοι Ελληνες έμειναν σπίτι -και τα τελευταία χρόνια της κρίσης είναι πάρα πολλοί… – είχαν πολλές επιλογές στους τηλεοπτικούς τους δέκτες. Πολύ καλές ταινίες, Nomads, αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου στην εκπομπή «Στην Υγειά μας».

Κι όμως, το κανάλι που προτίμησαν, είναι αυτό που λίγες ώρες μετά θα έπαυε να υπήρχε!

Μοιάζει απίστευτο, αλλά την τελευταία ημέρα της ζωής του το Mega είχε πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Και μην σπεύσει κάποιος να πει πως ήταν ακριβώς επειδή σε λίγο θα έπεφτε «μαύρο».

Iσχύει βεβαίως, ωστόσο μέρες, εβδομάδες, μήνες, τα τελευταία δύο χρόνια, οι Ελληνες εξακολουθούσαν να προτιμούσαν σταθερά το Mega κι ας μην είχε πια ούτε ζωντανό πρόγραμμα, ούτε ενημέρωση.

Με όλες τις «στρεβλώσεις» -για πολλούς- σε ό,τι αφορά το πολιτικό-ενημερωτικό του κομμάτι, δεν έπαυε να είναι το κανάλι που με τις σειρές του, τις πολύ ποιοτικές σειρές του, μεγάλωσε μια γενιά. Γι’ αυτό και ήταν και θα παραμείνει στις συνειδήσεις των πολλών, ως «το κανάλι της καρδιάς» τους.

Το βράδυ του Σαββάτου, λοιπόν, λίγο πριν πέσει το «μαύρο» οι Ελληνες είχαν συντονιστεί στο Mega, που μετέδιδε ένα από τα καλύτερα επεισόδια των «Απαράδεκτων».

Σύμφωνα με τους πίνακες της Nielsen, το μισάωρο 01:30 με 01:59 το Mega σημείωσε στο γενικό σύνολο ποσοστό τηλεθέασης 17,5%, ενώ στο δυναμικό κοινό κατάφερε να φτάσει μέχρι και το 22,5%.

Noύμερα τηλεθέασης που τα άλλα κανάλια δεν πλησιάζουν ούτε και με τις μεγαλύτερες παραγωγές τους.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μετά τις 23:30 το βράδυ χθες, το Mega ήταν σταθερά η πρώτη επιλογή των τηλεθεατών ηλικίας 18-54, γεγονός που σημαίνει ότι ανταγωνίστηκε -και πολλές φορές ξεπέρασε- εν ενεργεία κανάλια.

Αυτό το κανάλι αποχαιρετήσαμε, αυτό το κανάλι δεν έγινε καμία προσπάθεια να σωθεί…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς