17.7 C
Athens

BBC: Νεκρός ο ιδιοκτήτης της Λέστερ – Δεν το έχει επιβεβαιώσει ο σύλλογος (pics, video)

Δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι η King Power τού επιβεβαίωσε πως ο ιδιοκτήτης της Λέστερ ήταν στο ελικόπτερο τη στιγμή της συντριβής • Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση

Nεκρός φέρεται να είναι σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του BBC, που ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, ο Ταϊλανδός πρόεδρος της Λέστερ, Βικάι Σριβανταναπράμπα, που βρισκόταν μέσα στο ιδιωτικό του ελικόπτερο, το οποίο συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το King Power Stadium.

Δεν έχει γίνει επίσης γνωστό, ούτε πόσα άτομα επέβαιναν στο οκταθέσιο ελικόπτερο, ούτε αν βρίσκονταν σ’ αυτό και άλλα μέλη της οικογένειάς του δισεκατομμυριούχου προέδρου, ή παράγοντες του συλλόγου.

Ολα ξεκίνησαν όταν λίγο μετά τη λήξη του αγώνα της Λέστερ με τη Γουέστ Χαμ, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Ταϊλανδός ιδιοκτήτης των «αλεπούδων», Βικάι Σριβανταναμπράμπα, συνετρίβη υπό άγνωστες ακόμα συνθήκες στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου και πιο συγκεκριμένα στο χώρο του πάρκινγκ.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BBC, ο ιδιοκτήτης της Λέστερ φέρεται να επέβαινε στο ελικόπτερο που συνετρίβη. Το ΒΒC επικαλέστηκε πηγή της οικογένειας του Ταϊλανδού προέδρου, αλλά μέχρι στιγμής οι αρχές καθώς και ο σύλλογος δεν έχουν ανακοινώσει κάτι επίσημα. Oι αιτίες του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστες, όμως όλα συντείνουν πως πρόκειται για μηχανική βλάβη, καθώς υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες που είδαν το ελικόπτερο να τυλίγεται στις φλόγες προτού «σκάσει» στο έδαφος.

«Ο πρόεδρος ήταν στο ελικόπτερο»

Ο δημοσιογράφος Μπεν Τζέικομπς, μέσω του λογαριασμού του στο twitter, αναφέρει ότι έχει έρθει σε επικοινωνία με την King Power, η οποία του επιβεβαίωσε ότι ο ιδιοκτήτης της Λέστερ, ήταν μέσα στο ελικόπτερο που συνετρίβη κοντά στο γήπεδο της ομάδας.

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Μίλησα με την King Power, η οποία θα δημοσιεύσει επίσημη δήλωση αύριο. Ο ιδιοκτήτης της Λέστερ, Βικάι Σριβανταναπράμπα βρισκόταν στο οκταθέσιο ελικόπτερο που θα κατευθυνόταν προς το Λονδίνο. Ένα μηχανικό πρόβλημα κατά αμέσως μετά την απογείωση προκάλεσε φωτιά πριν τη συντριβή στο πάρκινγκ».

Λίγο αργότερα με νέο tweet, o δημοσιογράφος κάνει λόγο για σπέκουλα από όσους αναφέρονται σε τραυματίες από το ατύχημα, από τη στιγμή που δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι επίσημα. Επίσης, λέει ότι τα περισσότερα μέλη της οικογένειας του ιδιοκτήτη της Λέστερ είναι τώρα στην Ταϊλάνδη όπου τώρα είναι νύχτα -υπονοώντας με τον τρόπο αυτό ότι είναι δύσκολη η επικοινωνία μαζί τους.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Το ελικόπτερο του Ταϊλανδού ιδιοκτήτη των «αλεπούδων» Βικάι Σριβανταναπράμπα συνετρίβη υπό άγνωστες ακόμα συνθήκες στον περιβάλλοντα χώρο του King Power Stadium, λίγο μετά τις 8:30 μ.μ. (τοπική ώρα).

Στο σημείο ξέσπασε φωτιά, ενώ στον χώρο του δυστυχήματος έφτασαν αμέσως ασθενοφόρα και μονάδες της πυροσβεστικής.

Οι φωτογραφίες κοντά στο σημείο συντριβής έδειχναν τουλάχιστον ένα όχημα με τα παράθυρα και την οροφή του να καίγονται.

Ο αντιπρόεδρος της Λέστερ Είγιαγουάτ Σριβανταναπράμπα και ο διευθυντής ποδοσφαίρου του συλλόγου Τζον Ράντκιν δεν βρίσκονταν στο ελικόπτερο, σύμφωνα με πηγές του Sky News.

Ένα ασθενοφόρο εντοπίστηκε να φεύγει αργά από το χώρο της συντριβής λίγο πριν τις 10.30 μ.μ.

Εκπομπή κατέγραψε την στιγμή που το ελικόπτερο ετοιμαζόταν να απογειωθεί

Μία εκπομπή που παρουσιαζόταν ζωντανά από το γήπεδο μετά το τέλος του αγώνα της Λέστερ με τη Γουέστ Χαμ, κατέγραψε τη στιγμή που το ελικόπτερο ετοιμαζόταν να απογειωθεί από το κέντρο του γηπέδου.

Οι πρώτες φωτογραφίες από το σημείο του δυστυχήματος έδειχναν μία τεράστια πύρινη μπάλα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το ελικόπτερο απογειώθηκε περίπου στις 8.30 τοπική ώρα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα συνετρίβη. Στο σημείο ξέσπασε φωτιά, ενώ στον χώρο του δυστυχήματος έφτασαν αμέσως ασθενοφόρα και μονάδες της πυροσβεστικής, ενώ η περιοχή εκκενώθηκε.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι το ελικόπτερο απογειώθηκε κανονικά και πετούσε κανονικά πάνω από την νοτιοανατολική πλευρά του γηπέδου, προτού αρχίσει να κάνει σπειροειδείς κινήσεις, να σκάει στο έδαφος και να τυλίγεται στις φλόγες. Αλλοι αυτόπτες μάρτυρες ωστόσο επισήμαναν ότι το ελικόπτερο είχε ήδη πιάσει φωτιά ενώ βρισκόταν στον αέρα, προτού πέσει στο έδαφος.

Παίκτες και οπαδοί ξέσπασαν σε κλάματα

Οπαδοί, αλλά και παίκτες της ομάδας σοκαρίστηκαν με κάποιους να ξεσπούν σε κλάματα, καθώς οι καπνοί ήταν ορατοί από το γήπεδο. Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον τερματοφύλακα της Λέστερ, Κάσπερ Σμάιχελ να παρακολουθεί την επιχείρηση των σωστικών δυνάμεων με δάκρυα στα μάτια.

O δημοσιογράφος του Sky Sports News, Ρομπ Ντόρσετ, δήλωσε ότι είδε ανθρώπους να τρέχουν για να γλιτώσουν, αμέσως μετά την συντριβή.

«Ο χώρος του πάρκινγκ ήταν σίγουρα ακόμα γεμάτος με ανθρώπους εκείνη την ώρα, είτε επρόκειτο για προσωπικό που έφευγε από το γήπεδο, είτε για θεατές που πήγαιναν να πάρουν τα αυτοκίνητά τους. Ο χώρος του πάρκινγκ είναι πολύ κοντά στο γήπεδο και υπάρχει ανησυχία για όσους βρίσκονταν εκεί.

«Υπάρχει ανησυχία για τους ανθρώπους που πήγαιναν προς τα οχήματά τους ή πήγαιναν να πάρουν το λεωφορείο πίσω από τον σιδηροδρομικό σταθμό, μήπως χτύπησαν από την πτώση του ελικοπτέρου ή από θραύσματα. Ένας άνδρας με τον ανιψιό του άρχισαν να τρέχουν για να γλιτώσουν, προσπαθώντας να αποφύγουν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, που τυλίχθηκε στις φλόγες μόλις έσκασε στο έδαφος», είπε.

«Ωστόσο, θα πρέπει να πούμε ότι κατά πάσα πιθανότητα η πλειοψηφία των φιλάθλων, είχε ήδη αποχωρήσει από το γήπεδο», επισήμανε.

Η αναχώρηση του ιδιοκτήτη της Λέστερ, Βικάι Σριβανταναπράμπα και των συνοδών του από το γήπεδο της Λέστερ με το ελικόπτερο ήταν πλέον ένα γνώριμο θέαμα για τους οπαδούς, καθώς συχνά το ελικόπτερο απογειωνόταν από τη σέντρα του γηπέδου.

Ο Σριβανταναπράμπα παρακολούθησε κανονικά το παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ (1-1) το βράδυ του Σαββάτου, όπως επιβεβαίωσε ο σύλλογος, και τελικά όπςω αναφέρει το BBC, φέρεται πως βρισκόταν εντός του ελικοπτέρου Augusta Westland AW-169 αξίας 2 εκατομμυρίων λιρών.

Ο Tim Acott, κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας για πολλά χρόνια παρακολούθησε το ελικόπτερο να πέφτει στο έδαφος και περιγράφει: «Εκανε σπειροειδείς κινήσεις, έσκασε στο έδαφος με μεγάλο θόρυβο και τυλίχθηκε στις φλόγες. Επεσε στην απέναντι πλευρά του πάρκινγκ, δεν νομίζω να υπήρχαν άνθρωποι εκεί», είπε και πρόσθεσε: «Τρέμω ακόμα!».

Ένας άλλος οπαδός της Λέστερ, ονόματι Τζον, που παρακολούθησε το παιχνίδι είπε στο Sky Sports News: «Ήμασταν στο μπαρ και βλέπαμε απέναντι μας το King Power Stadium. O ανιψιός μου βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Είπε ότι είδε το ελικόπτερο εκτός ελέγχου, έπειτα έπεσε μέσα σε δευτερόλεπτο και αμέσως ξέσπασε φωτιά. Είμαστε όλοι αναστατωμένοι. Ολοι σκεφτόμαστε τους ιδιοκτήτες και πόσα έχουν κάνει για το σύλλογο. Είναι φοβερό, δεν μπορείς να το πιστέψεις», είπε.

H περιοχή γύρω από το γήπεδο έκλεισε άμεσα, ενώ το στάδιο εκκενώθηκε. Το λεωφορείο με την ομάδα της Γουέστ Χαμ είχε φύγει, ωστόσο κάποιοι παίκτες της Λέστερ βρίσκονταν ακόμη στο γήπεδο.
Ο αμυντικός της Λέστερ Χάρι Μαγκουάιρ ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ένα βίντεο από τη συντριβή του ελικοπτέρου και το συνόδευσε με emojis που δείχνουν χέρια που προσεύχονται.

Το ίδιο έκαναν λίγο αργότερα και οι Τζέιμς Μάντισον, Μπεν Τσίλγουελ και Τζέιμι Βάρντι.

Ο Μπεν Τσίλγουελ έγραψε στον δικό του λογαριασμό στο twitter: «Είμαι άφωνος».

Ο Βικάι Σριβανταναπράμπα αγόρασε τη Λέστερ τον Αύγουστο του 2010 και έγινε πρόεδρος του συλλόγου το Φεβρουάριο του 2011.

Το 2015-2016 που η Λέστερ κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το πρωτάθλημα στην Πρέμιερ Λιγκ ο Σριβανταναπράμπα έκανε δώρο σε κάθε παίκτη του συλλόγου από μία BMW i8 αξίας 100.000 λιρών ως ανταμοιβή για την πρωτοφανή επιτυχία.

Ο Σριβανταναπράμπα γεννήθηκε στην Μπανγκόκ στις 4 Απριλίου 1958 με καταγωγή κινεζική και ταϊλανδέζικη. Ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο των επιχειρήσεων ανοίγοντας ένα κατάστημα duty free στην Μπανγκόκ το 1989 στην ηλικία των 31 ετών.

Η εταιρεία του, η King Power, αποτελεί σήμερα βασικό τμήμα των αεροδρομίων της Ταϊλάνδης και το brand name της έχει τα δικαιώματα του γηπέδου της Λέστερ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς