17.7 C
Athens

«Μαύρο» στο Mega: Τέλος εποχής για το μεγάλο κανάλι μετά από 29 χρόνια (video)

Το «Μεγάλο Κανάλι» σταμάτησε να εκπέμπει σχεδόν εννέα λεπτά μετά τις 2:00 τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου

Μαύρο έπεσε στην συχνότητα του Mega που εξέπεμπε μέσα από την πλατφόρμα της Digea τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου.

Το «Μεγάλο Κανάλι» σταμάτησε να εκπέμπει μετά από 29 χρόνια λειτουργίας του.

Σχεδόν εννέα λεπτά μετά τις 2.00 τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου κι ενώ το κανάλι έπαιζε ένα ακόμα επεισόδιο των «Απαράδεκτων», έπεσε το «μαύρο» στο Mega. Οποιος επιχειρήσει να γυρίσει την τηλεόρασή του στο κανάλι όπου είχε αποθηκεύσει το Mega, πολύ απλά δεν θα το βρει, θα βρει μόνο το προηγούμενο και το επόμενο.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται η ώρα που διεκόπη το σήμα του σταθμού, από το ρολόι που υπάρχει πάνω δεξιά:

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνδρομητικές πλατφόρμες (Vodafone, Cosmote) θα συνεχίσουν να μεταδίδουν το πρόγραμμα του Mega, διότι το ΕΣΡ δεν ζήτησε από αυτούς να το κατεβάσουν.

Με μια ανακοίνωση μόλις 54 λέξεων η Digea ανακοίνωσε την Παρασκευή το τέλος μετάδοσης όλων των προγραμμάτων του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Σύγχυση με την φημολογούμενη αίτηση αναστολής από τον Τηλέτυπο

Στο μεταξύ σύγχυση προκάλεσε η πληροφορία που διακινήθηκε από το πρωί του Σαββάτου, πως η Τηλέτυπος έχει καταθέσει αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της απόφασης για τη διακοπή του σήματος του σταθμού. Σύμφωνα με το ethnos.gr, η πληροφορία διαψεύδεται από το ΕΣΡ, ενώ το ρεπορτάζ αναφέρει πως «μέχρι τις 15.30 το μεσημέρι της Παρασκευής δεν είχε κατατεθεί στο ΕΣΡ κανένα σχετικό με το θέμα, αίτημα».

Πάντως, σύμφωνα με το αρχικό ρεπορτάζ, η ακρόαση των εκπροσώπων του MEGA (σε περίπτωση που ισχύει η πληροφορία για αναστολή της απόφασης) ορίστηκε για αυτήν την Τρίτη, στη μία μετά το μεσημέρι.

Το αποχαιρετιστήριο βίντεο των εργαζόμενων του σταθμού

Με μια συρραφή αγαπημένων σκηνών από σειρές του Mega, έδωσαν τον τόνο, πέρασαν το μήνυμά τους και τελικά προανήγγειλαν οι εργαζόμενοι στο κανάλι το τέλος του «μεγάλου καναλιού» μετά από 29 χρόνια ζωής.

Το βίντεο επιμελήθηκαν οι εργαζόμενοι του Mega που παρέμειναν στις επάλξεις, προσπαθώντας να κρατήσουν ζωντανό το κανάλι για περισσότερα από δύο χρόνια.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς