25.6 C
Athens

Παραμένει βασικός ο Λόνζο Μπολ για τους Λέικερς

Βασικός πόιντ γκαρντ για τους «λιμνανθρώπους» και μετά το πέρας της τιμωρίας του Ραζόν Ρόντο, θα είναι ο Λόνζο Μπολ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λουκ Γουόλτον σκοπεύει να ξεκινήσει ως βασικό τον Λόνζο Μπολ στο σημερινό ματς κόντρα στους Σπερς, παρά το γεγονός ότι η τιμωρία του Ραζόν Ρόντο έλαβε τέλος.

Ο Ρόντο ξεκίνησε τη σεζόν ως βασικός, όμως, λόγω της ανάμειξής του στον καυγά μεταξύ Λέικερς και Ρόκετς, τιμωρήθηκε από τη λίγκα με τρία παιχνίδια, γεγονός που έδωσε στον Λόνζο Μπολ την ευκαιρία να λάμψει ως συμπρωταγωνιστής δίπλα στον Λεμπρόν Τζέιμς. Στα τρία παιχνίδια που ξεκίνησε βασικός, ο Λόνζο έχει μέσους όρους 12.7 πόντων με 53.6% ευστοχία, 6.7 ασίστ και 6.3 ριμπάουντ. Μπορεί να μην καλύπτει ακριβώς την παραγωγικότητα του Ρόντο (13 πόντοι, 10.5 ασίστ και 6.5 ριμπάουντ), αλλά οι Λέικερς με αυτόν ως βασικό έχουν ρεκόρ 2-1 και φαίνεται και στο μάτι αλλά και στα στατιστικά (με τον Λόνζο βασικό σκοράρουν 131 πόντους, σε αντίθεση με τους 117 που σκοράρουν όταν ξεκινά ο Ρόντο) ότι παίζουν πολύ καλύτερα.

Πάντως, το γεγονός ότι θα ξεκινά ο Λόνζο δεν σημαίνει ότι ο ρόλος του Ρόντο θα υποβαθμιστεί πολύ, καθώς θα έχει ακόμα ρόλο κλειδί τόσο στην αναπληρωματική πεντάδα, όσο και στη βασική, εάν και όποτε χρειαστεί.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς