16.9 C
Athens

Ο ΟΦΗ άντεξε στην πίεση της ΑΕΛ

Στην πρεμιέρα της όγδοης αγωνιστικής της Super League, ΑΕΛ και ΟΦΗ έμειναν στο 0-0 με τους γηπεδούχους να έχουν την απόλυτη υπεροχή, αλλά να μη βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα

Η ΑΕΛ αναμετρήθηκε με τον ΟΦΗ, στο πρώτο παιχνίδι της αγωνιστικής, σε ένα ντέρμπι δίχως νικητή. Στην πρεμιέρα της όγδοης αγωνιστικής της Super League, η Λάρισα υποδέχθηκε στο AEL FC ARENA τον ΟΦΗ, ο οποίος προερχόταν από τη μεγάλη νίκη με τον Ολυμπιακό.

Το παιχνίδι είχε αρκετές ευκαιρίες, όμως καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ. Με το τελικό 0-0, οι ομάδες μοιράστηκαν από έναν πολύτιμο βαθμό για τη συνέχεια.

Παιχνίδι με πολλές φάσεις παρακολουθήσαμε στο ΑΕL FC ARENA, χωρίς όμως κάποια ομάδα να «γευτεί» τη χαρά ενός γκολ. Η ΑΕΛ μπήκε εξ’αρχής δυνατά στο παιχνίδι και με τους Ντέλετιτς και Πίτι κατάφερε κάμποσες φορές να φτάσει στην αντίπαλη εστία, με τους παίκτες του Φέστα όμως, να σπαταλάνε τις ευκαιρίες με άσχημα τελειώματα.

Οι γηπεδούχοι είχαν ασφαλίσει την αμυντική τους λειτουργία και δεν έδιναν χώρους στους Κρητικούς, πλην κάποιων ανεβασμάτων του Ακόστα και ορισμένων στημένων φάσεων. Παράλληλα, ο ΟΦΗ ατύχησε με τον τραυματισμό του Βουό στο πρώτο ημίχρονο, όμως είχε τις στιγμές του. Οι φιλοξενούμενοι δεν θέλησαν να ρισκάρουν και δεν ανοίχτηκαν στο γήπεδο, έμειναν πιστοί στο πλάνο τους και τροφοδοτούσαν τους Ακόστα, Πλατέλλα, οι οποίοι ταλαιπώρησαν αρκετές φορές τους αντίπαλους αμυντικούς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΛ ήταν αποφασισμένη, πήρε μέτρα στο γήπεδο και έφτασε αρκετές φορές κοντά στο γκολ, όμως αυτό δεν ήρθε ποτέ. Κύριο σημείο, ήταν η κυριαρχία στο κέντρο για τους “βυσσινί”, όπου υποχρεώθηκαν στην πρώτη τους ισοπαλία στο γήπεδό τους.

Μεγαλύτερη στιγμή για την ΑΕΛ ήταν το φάουλ του Πίτι στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Στρέζο να κάνει μεγάλη επέμβαση, ενώ η ΟΦΗ θα μπορούσε να… κλέψει το παιχνίδι με το ευθύβολο σουτ του Πλατέλλα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΑΕΛ (Γιώργος Φουσέκης): Κρίστινσον, Καρανίκας, Γρομητσάρης, Μόρας, Ζίζιτς, Ντέλετιτς, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Κούνιτς (72′ Μπαργκάν), Πίτι, Ακόστα

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος Νάστος (61′ Παπάζογλου), Κουτσιανικούλης (72′ Ντίνας), Βουό (40′ Αραβίδης), Πλατέλλας, Κυριακίδης, Μιχόγιεβιτς, Μεγιάδο, Κοροβέσης, Ποτουρίδης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς