22.4 C
Athens

ΑΕΚ: Είναι άλλο να τα λέει ο ρεπόρτερ και άλλο ο Μελισσανίδης

Ο Σταμάτης Βούλγαρης ήταν παρών στο δείπνο του Τίγρη και σχολιάζει όσα είπε ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι ένας άνθρωπος που έχει 40 μίνιμουμ χρόνια εμπειρία στο ποδόσφαιρο. Ξέρει και πότε θα μιλήσει και πότε θα σιωπήσει και πότε θα φωνάξει και πότε θα… γλυκάνει. Το χθεσινό δείπνο στους ρεπόρτερ της «Ένωσης», με αφορμή την εορταστική του εορτή, ξεκίνησε σε πολύ χαμηλούς τόνους, αλλά η αλήθεια είναι ότι μετά τις 10 το βράδυ ο «Τίγρης» πάτησε γκάζι! Είπε ατάκες «φωτιά», έδωσε ειδήσεις και δεν κώλωσε να απαντήσει σε ερωτήσεις που άλλοι ομόλογοί του θα έκαναν ντριμπλίτσες.

Το πιο σημαντικό από όλα όσα ειπώθηκαν χθες το βράδυ, είναι ένα και μόνο πράγμα! Ότι τα είπε όλα ο Μελισσανίδης και όχι ο κάθε ρεπόρτερ της ΑΕΚ. Όποιος και αν είναι αυτός. Ασχολήθηκε, εξήγησε, ανοίχτηκε μέσω των δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΑΕΚ και στον κόσμο, κάτι που είχε να κάνει πάρα πολύ καιρό. Και αυτό δεν ήταν καλό. Δεν μπορεί βεβαίως αυτό να συμβαίνει κάθε… μήνα, αλλά έπρεπε να γίνει και ήταν «μαγκιά» του που το έκανε.

Χθες το βράδυ λοιπόν είχαμε τη δυνατότητα να ρωτήσουμε πράγματα που δεν μπορούμε να ρωτήσουμε καθημερινά. Να γίνουμε οι οπαδοί που «κατηγορούν» τον… «καβούρια» γιατί δε βάζει λεφτά. Να μάθουμε πράγματα που δεν βγαίνουν εύκολα την ώρα του ρεπορτάζ. Μπορέσαμε να τον «υποχρεώσουμε» να απαντήσει όλα όσα ρωτάει καθημερινά ο κόσμος μέσα από τα social media.

Είναι πολύ διαφορετικό, να λέω εγώ την άποψή μου – έστω και αν αυτή έχει μέσα στοιχεία του ρεπορτάζ – από το να τα λέει ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας. Και είναι κυριολεκτικά απολαυστικό να βλέπεις τον Μελισσανίδη να αλλάζει εκφράσεις στο πρόσωπό του, όταν πηγαίνει από το ένα θέμα στο άλλο. Ο «Τίγρης» αυτός ήταν και αυτός είναι! Δε θα αλλάξει τώρα. Όπως είπε άλλωστε: «Αυτά μπορώ να κάνω και σε όποιον αρέσει.-».

Ο Μελισσανίδης είναι αυτός που παραδέχθηκε ενώπιον όλων των ρεπόρτερ της ΑΕΚ ότι έχει ΑΠΟΤΥΧΕΙ για παράδειγμα στο θέμα των οργανωμένων. Για πείτε μου πόσοι άλλοι έχουν βγει και το έχουν παραδεχθεί δημόσια. Βγήκε και είπε ότι έκαναν «μαλακία» στην υπόθεση με τον αμυντικό χαφ. Βγήκε πέρσι για παράδειγμα ποτέ ο Μαρινάκης να πει ότι κάναμε λάθος με αυτόν τον παίκτη; Χάλια πήγε ο Ολυμπιακός, αλλά του έφταιγαν μόνο οι άλλοι. Ή μήπως έχει πει κάτι για τους δικούς του οπαδούς; Βγήκε ο Σαββίδης να πει ότι κάναμε λάθος με τον δείνα ποδοσφαιριστή ή τους δικούς του οργανωμένους; Και για αυτόν το ίδιο ισχύει. Φταίει η Αθήνα και το κατεστημένο.

Θέλετε να μιλήσουμε επί της ουσίας; Ο Μελισσανίδης έδωσε απαντήσεις για το γήπεδο, για την ομάδα, για τα στελέχη της, για τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ, για τα επόμενα χρόνια, για το πόσο θα μείνει, για παίκτες που έφυγαν, για προπονητές, για…, για…, για… Ψάχνω να βρω από το πρωί κάποιον που να σχολιάσει αυτά που είπε. Ουδείς μέχρι στιγμής! Πάμε να κάνουμε την αρχή λοιπόν:

Εξήγησε τι έχει γίνει με τα λεφτά του Champions League. Εξήγησε τι έχει γίνει με την ονοματοδοσία. Μπορεί να τον ψέξει κανένας; Κατά τη γνώμη μου όχι! Διότι βαδίζει βάσει πλάνου. «Αν βρω την εταιρεία που θα βαφτίσει το γήπεδο, τότε τα χρήματα θα πάνε στην ομάδα. Αν δεν την βρω τότε μπορεί να πάνε στο γήπεδο». Θα τον κράξω λοιπόν γιατί κάνει αυτό που είναι καλύτερο για την ομάδα; Ή μήπως θεωρείτε εσείς ότι θα ήταν προτιμότερο να τινάξει τον προϋπολογισμό στον αέρα;

Έχετε για παράδειγμα ιδέα που θα πήγαινε το μπάτζετ, ΑΝ αποδεχόταν κάθε απαίτηση παίκτη από τη μέρα που η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα; Πόσο καλό θα ήταν για την ομάδα να ανοιχτεί τόσο πολύ; Καθόλου!

Είπε για αυτά που σκοπεύει να κάνει στα Σπάτα. Υπάρχει ένας που να είναι αντίθετος βλέποντας την ΑΕΚ να μεγαλώνει καθημερινά σε όλα τα επίπεδα; Θέλεις με αργά βήματα; Ναι να συμφωνήσω. Αλλά για να μάθεις να τρέξεις πρέπει πρώτα να μάθεις να περπατάς. Γιατί αλλιώς θα φας τα μούτρα σου. Και γιατί αν ξεκινήσεις να ξοδεύεις περισσότερα από όσα βγάζεις, τότε θα πάθεις ότι ακριβώς έπαθες όταν εσύ Ελληνάρα πήρες διακοποδάνειο, θαλασσοδάνειο, εορτοδάνειο και τώρα κλαις. Ότι έγινε όταν η ΠΑΕ ΑΕΚ έκανε ανοίγματα επειδή κάποιοι νεόπλουτοι μεγαλοπιάστηκαν με τα γνωστά αποτελέσματα.

Αυτή τη στιγμή για την ΑΕΚ υπάρχει ο Μελισσανίδης. Και έχει αποφασίσει να πορευτεί έτσι. Αν εσύ έχεις τη… δυνατότητα να τα κάνεις καλύτερα, πήγαινε. Αν έχεις την οικονομική επιφάνεια και την τεχνογνωσία. Αλλιώς θα πρέπει να το σκεφτείς αλλιώς. Δε λέει κανένας να μην κάνεις κριτική. Κάθε άλλο. Ίσα ίσα που αυτό θα κάνει την ομάδα καλύτερη. Και ας στεναχωρεθεί από το δήθεν «κράξιμο». Στην ΑΕΚ τη χρονιά του Μοράις, για παράδειγμα, έκανε καλό.

Ο «Τίγρης» δεν κώλωσε να μιλήσει για το τι θα κάνει αν έρθει κάποιος δυνατός οικονομικά παράγοντας και του πει «θέλω την ΑΕΚ». «Αν είναι πολύ δυνατός θα του τη δώσω», απάντησε, συμπληρώνοντας πως αυτό το κομμάτι δεν έχει σχέση με το γήπεδο, στο οποίο είναι εγγυητής. Όπως επίσης δεν είχε πρόβλημα να παραδεχθεί ότι υπάρχουν στελέχη που δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα και όπως ψαχνόταν θα συνεχίσει να ψάχνεται.

Το έχω πει και θα το ξαναπώ. Η καλοκαιρινή μεταγραφική αστοχία την οποία χαρακτήρισε ο Μελισσανίδης «μαλακία», έχει στιγματίσει την ΑΕΚ. Τις έχει αφαιρέσει τη δυνατότητα να είναι πιο ποιοτική σε όλα τα επίπεδα από τους αντιπάλους της. Μπορεί αυτό να τον ενοχλεί να το ακούει, αλλά είναι μία πραγματικότητα που δε θα αλλάξει μέχρι το Γενάρη (τουλάχιστον). Είναι κριτική και όχι εμπάθεια.

Προσωπικά δε θα μπω ΠΟΤΕ στη διαδικασία να πω πόσα πρέπει να δώσει σε έναν παίκτη. Δεν είμαι μάνατζερ, δεν είναι η δουλειά μου. Όμως μπορώ να κρίνω και να εκφέρω άποψη για το αν θα έπρεπε να μείνει, βασιζόμενος στην απόδοση και στην προσφορά του. Αν αποφασίσει να μην τον κρατήσει και φέρει κάποιον καλύτερο, εκεί θα είναι υποχρεωμένος του βγάλω το καπέλο. Αν δεν τον κρατήσει και φέρει χειρότερο, τότε είμαι υποχρεωμένος -γιατί δεν είμαι υπάλληλος της ΠΑΕ- να κάνω κριτική με στοιχεία και όχι κόμπλεξ.

Ένας τόσο ισχυρός άνδρας, που διοικεί «Κολοσσούς», όπως η Aegean και η ΑΕΚ, δεν υπάρχει περίπτωση να επηρεαστεί από αυτά που θα γράψει ο «Χ» Βούλγαρης. Δεν υπάρχει περίπτωση να αγχωθεί από το αν ο «Χ» οπαδός τον αποκαλεί «καβούρια» ή «Τίγρη». Έχει μάθει να διοικεί με το δικό του τρόπο και δεν πρόκειται να αλλάξει.

Με αυτόν τον τρόπο και με όσα λάθη έχει κάνει, στη δική του νέα εποχή, η ΑΕΚ έχει επιστρέψει στα σαλόνια, πήρε Κύπελλο, Πρωτάθλημα, είναι στους ομίλους του Champions League, έχει πλέον ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο το οποίο το επεκτείνει, πήρε νέο πούλμαν και το πιο σημαντικό από όλα, φτιάχνει το γήπεδό της εκεί που πρέπει! Δεν είναι λίγα όλα αυτά. Είναι πάρα πολλά και τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς