29.3 C
Athens

Κολοβός: «Άξιζα ευκαιρίες στον Ολυμπιακό, δεν κρατάω κακία»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Δημήτρης Κολοβός αναφέρθηκε στη νέα αρχή που κάνει στην καριέρα του μετά τον τραυματισμό του, ενώ στάθηκε και στις εν Ελλάδι αναμνήσεις του

Για την φετινή πορεία του Ολυμπιακού και το αν έχει ελπίδες για πρόκριση στην Ευρώπη μίλησε σε συνέντευξη του ο πρώην ακραίος μεσοεπιθετικός των ερυθρόλευκων Δημήτρης Κολοβός.

Παράλληλα εξήρε τις προπονητικές ικανότητες του Μαρίνου Ουζουνίδη, ενώ επεσήμανε πως θα μπορούσε να πάρει ευκαιρίες στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο ΣΠΟΡ ΦΜ:

Για τη νέα αρχή στην καριέρα του, με τη μεταγραφή του στη Βίλεμ: «Νιώθω πολύ καλά εδώ. Νομίζω ότι μου ταιριάζει το ποδόσφαιρο εδώ. Μετά τον τραυματισμό που είχα. Ήθελα να πάω σε μία ομάδα που θα με πιστέψει πάρα πολύ και θα είμαι όπως ήμουν πριν. Μέχρι στιγμής πιστεύω ότι η απόφασή μου είναι η σωστή. Αν εξαιρέσουμε τον τραυματισμό που είχα στην αρχή. Όλα είναι πολύ καλά και με υποδέχθηκαν όλοι με πολύ όμορφο τρόπο».

Για τη συνεργασία του με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον Πανιώνιο: «Από τους προπονητές που είχα ο Άκης Μάντζιος άρχισε να με βάζει, ο Ουζουνίδης με έκανε να νιώθω ελεύθερος στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν τελευταία μου χρονιά στον Πανιώνιο. Εκείνη τη χρονιά ήμουν στεναχωρημένος, επειδή ήθελα να μείνω στον Ολυμπιακό, πίστευα ότι άξιζα να μείνω και ο δανεισμός στον Πανιώνιο ήταν πως μπορώ να κάνω το βήμα παραπάνω. Στον πρώτο γύρο δεν ήμουν ο εαυτός μου. Δεν ήμουν ο παίκτης που ήμουν τα τελευταία χρόνια στον Πανιώνιο. Ο κ. Ουζουνίδης μου έκανε μία κουβέντα, μου εξήγησε πως από τη στιγμή που είμαι εκεί πρέπει να αποδεικνύω πως πρέπει να είμαι στον Ολυμπιακό, στο πιο υψηλό επίπεδο, και εκείνη τη χρονιά πέτυχα 15 γκολ (11 στο πρωτάθλημα και 4 στο Κύπελλο). Είναι από τους προπονητές που είχα συνεργαστεί, στην ψυχολογία μου ήταν ο καλύτερος που είχα».

Για το αν πιστεύει πως μπορεί ο κ. Ουζουνίδης να βοηθήσει στην ΑΕΚ: «Ναι, πιστεύω πως μπορεί. Το αποδεικνύει κιόλας. Πήρε μία ομάδα που ήταν πρωταθλήτρια και συνεχίζει να κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Καμιά φορά δεν είναι εύκολο να πάρεις μία ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα, να την κρατάς στο ίδιο επίπεδο και έχει αποδείξει πως μπορεί να το καταφέρει αυτό. Για εμένα είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές».

Για τις αναμνήσεις του από τον Ολυμπιακό: «Όταν παίζεις σε μία ομάδα πιο μικρή στην Ελλάδα, από την άποψη ότι ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής, γιατί ο Πανιώνιος έχει πολύ μεγάλη ιστορία, ο Ολυμπιακός είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα. Θα μπορούσα να είχα πάρει περισσότερες ευκαιρίες. Από τη στιγμή που δεν έπαιζα στον Ολυμπιακό, όσο ήθελα τουλάχιστον να παίζω, ήθελα να φύγω. Ήθελα να παίζω και να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο, και από τη στιγμή που δεν έπαιζα ήθελα να κυνηγήσω το όνειρό μου. Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες στη ζωή ενός ποδοσφαιριστή. Εκείνη τη χρονιά που έφυγα από τον Ολυμπιακό και ήρθα στο Βέλγιο, έκανα πολύ καλή χρονιά και χτύπησα ξαφνικά από το πουθενά. Δεν το περίμενα. Έτσι είναι η ζωή. Δεν θέλω να πω ότι μπορούσα να παίξω παραπάνω. Μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα. Είμαστε οι επιλογές μας. Επέλεξα να πάω στον Ολυμπιακό, επειδή πίστευα και ακόμα πιστεύω ότι μπορούσα να παίξω. Δεν έτυχε να παίξω. Ούτε θα κρατήσω κακία για κάτι. Έχω μάθει να παλεύω στη ζωή μου. Οπότε είτε μέσα από τον Ολυμπιακό είτε στο εξωτερικό ή κάτι άλλο, εγώ θα κάνω τα πάντα για να φτάσω στο επίπεδο που πρέπει να φτάσω».

Για το αν μπορεί να διεκδικήσει κάτι στην Ευρώπη: «Δεν είναι ακατόρθωτο, αλλά δεν είναι και εύκολο. Θεωρώ ότι η Μπέτις είναι πολύ καλή ομάδα. Στην Ισπανία πρέπει να δώσει πάρα πολλά για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός. Δεν είναι ότι δεν μπορεί. Μπορεί, αλλά θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια και αυτή τη στιγμή έχει να κυνηγήσει τη βαθμολογία στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι δεν είναι ό,τι πιο εύκολο αυτή τη στιγμή, αλλά όχι ακατόρθωτο. Είναι πολύ σημαντική αυτή η αγωνιστική στο Europa League, παίζει στο Λουξεμβούργο, πρέπει να κερδίσει εκεί για να σκεφτεί διαφορετικά. Έχει τη Μίλαν και τη Ντουντελάνζ στο γήπεδό του. Δεν είναι ακατόρθωτο. Εξαρτάται από εκείνον πώς θα παρουσιαστεί στα επόμενα παιχνίδια».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς