15.7 C
Athens

Αυτός είναι ο ύποπτος για τα τρομο-δέματα στις ΗΠΑ (pic)

Συνελήφθη στη Φλόριντα καθώς θεωρείται ότι σχετίζεται με την υπόθεση των 12 δεμάτων που εστάλησαν σε επικριτές του Τραμπ

Ενας άνδρας συνελήφθη στη Φλόριντα ως ύποπτος για την αποστολή των 12 τρομο-πακέτων που περιείχαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και εστάλησαν σε επικριτές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε αξιωματούχος των ομοσπονδιακών υπηρεσιών ασφαλείας στο Reuters.

Πιθανώς μάλιστα να είναι και ο μοναδικός ύποπτος.

Ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι η σύλληψη του άνδρα έγινε στον χώρο στάθμευσης ενός καταστήματος της αλυσίδας AutoZone στην πόλη Πλαντέισον της Φλόριντα.

Ωστόσο, ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι ερευνάται το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλοι ύποπτοι.

Ο ύποπτος αναγνωρίστηκε ως ο 56χρονος Σίζαρ Σάγιοκ Tζούνιορ (Cesar Sayoc Jr), κάτοικος Νέας Υόρκης ο οποίος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για τρομοκρατικές απειλές και ενδοοικογενειακή βία.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο 56χρονος συνελήφθη καθώς βρέθηκαν ίχνη από τα DNA στα δέματα που εστάλησαν τις τελευταίες 2 ημέρες  σε πολιτικά πρόσωπα, αξιωματούχους των Δημοκρατικών και το CNN.

Το CNN μετέδωσε επίσης, ότι η αστυνομία στη Νέα Υόρκη διεξάγει έρευνα σε ένα ξεχωριστό πακέτο που εντοπίστηκε σε εγκατάσταση των ταχυδρομείων.

Το Reuters δεν στάθηκε δυνατό να διασταυρώσει άμεσα τις αναφορές αυτές, ενώ το FBI επιβεβαίωσε ότι ένα ύποπτο πακέτο με αποδέκτη τον Γερουσιαστή Μπούκερ, εντοπίστηκε επιτυχώς στην Φλόριντα.

Στο μεταξύ, η αστυνομία στη Νέα Υόρκη, επιβεβαίωσε με ανάρτηση στο Twitter ότι ερευνά ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε στο κεντρικό Μανχάταν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς