21 C
Athens

ΠΑΟΚ: Αρνητικό ρεκόρ με τρεις σερί εντός έδρας ευρωπαϊκές ήττες!

Αρνητικό ρεκόρ στην ευρωπαϊκή ιστορία του κατέρριψε ο ΠΑΟΚ με την ήττα από τη Βίντι, μια και ποτέ στο παρελθόν δεν είχε χάσει τρία διαδοχικά ματς στην έδρα του!

Μία ευρωπαϊκή χρονιά που άρχισε εντυπωσιακά για τον ΠΑΟΚ, έβγαλε αρνητικό ρεκόρ. Η ήττα από τη Βίντι με 2-0 είναι η τρίτη συνεχόμενη που γνωρίζει η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου σε εντός έδρας ματς, ύστερα από αυτές από την Μπενφίκα (1-4) και την Τσέλσι (0-1), κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν!

Πριν τη φετινή περίοδο, το χειρότερο σερί ευρωπαϊκών εντός έδρας ηττών του ΠΑΟΚ ήταν δύο. Σημειώθηκε για τελευταία φορά το 2014-15, όταν έχασε με 1-0 από τη Φιορεντίνα και στη συνέχεια με 2-1 από τη γαλλική Γκινγκάμπ. Δύο σερί ήττες γνώρισε στην Τούμπα και το 2012-13 για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, από Μέταλιστ (0-2, στη σειρά των αγώνων που τελικά δεν μέτρησαν λόγω της τιμωρίας της ουκρανικής ομάδα από την ΟΥΕΦΑ) και Σάλκε (2-3).

Υπάρχουν και δύο διαδοχικές ήττες που εκτείνονταν σε μία διετία: το 1991-92, ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ χάνοντας και τα δύο ματς από τη Σβαρόφσκι Τιρόλ με 2-0 και το 1992-93 το μοναδικό παιχνίδι που έδωσε στην Τούμπα ήταν το διακοπέν με την Παρί Σεν Ζερμέν (0-2 την ώρα της εισβολής των φιλάθλων του στο 45’, 0-3 όπως καταχωρίσθηκε από την ΟΥΕΦΑ λόγω της τιμωρίας).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς