20.3 C
Athens

Έβαλε πλώρη για πρωτιά η Μπέτις

Πιο εύκολα απ' ότι φανερώνει το τελικό σκορ του αγώνα (1-2) κέρδισε η Μπέτις τη Μίλαν μέσα στο «Σαν Σίρο» βάζοντας σε μπελάδες τον Γκατούζο

Την κακή παράδοση που έχει χτίσει κόντρα σε ισπανικές ομάδες (μία νίκη στα τελευταία 15 παιχνίδια) διατήρησε η Μίλαν και κόντρα στην Μπέτις.

Η ιταλική ομάδα ήταν απογοητευτική σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού κι έβγαλε τις περισσότερες αδυναμίες στον τρόπο που αμύνεται μέσα στην περιοχή της. Η Μπέτις παρά την αργή κυκλοφορία της μπάλας και τα λάθη του Καρβάλιο στη μεσαία γραμμή προειδοποίησε στην επίθεση αρχικά με τον Λεόν στο 17’ κι εν συνεχεία άνοιξε το σκορ στο 29’ με τον Σανάμπρια ύστερα από συνεχόμενα λάθη στην άμυνα της Μίλαν.

Τρία λεπτά αργότερα, η Ανδαλουσιάνικη ομάδα έκανε το 0-2 ξανά με τον Σανάμπρια αλλά ο επόπτης έδειξε λανθασμένα οφσάιντ στην κίνηση του Λεόν. Η Μίλαν ξύπνησε μόνο στο τέλος του πρώτου 45’, όταν ο Ιγουαΐν βρέθηκε απέναντι στον Πάου Λόπες αλλά δεν πρόλαβε να εκτελέσει.

Στην επανάληψη, ο Γκατούζο έκανε διπλή αλλαγή για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, αλλά αντ’ αυτού η Μπέτις διατήρησε την κατοχή της μπάλας και έκανε το 2-0 με ένα γκολ «έργο τέχνης» του Λο Σέλσο στο 54’. Εκεί ήταν και το σημείο που «κλείδωσε» η νίκη για την ομάδα του Κίκε Σετιέν, μιας και η Μίλαν δεν έδειξε να είναι ικανή να διεκδικήσει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Το μόνο που κατάφεραν οι Ιταλοί ήταν να μειώσουν με τον Κουτρόνε στο 83′.

Μ’ αυτή τη νίκη η Μπέτις έβαλε τις βάσεις για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον τρίτο όμιλο στον οποίο βρίσκεται και ο Ολυμπιακός.

Μίλαν: Ρέινα, Καλάμπρια, Σαπάτα, Ρομανιόλι, Λαξάλτ, Μπίγλια (80′ Μπερτολάτσι), Μπακαγιόκο (46’ Κουτρόνε), Μποναβεντούρα, Καστιγιέχο, Μπορίνι (46’ Σούσο), Ιγουαΐν

Μπέτις:
Πάου Λόπεθ, Μαντί, Μπάρτρα, Σίδνεϊ, Καρβάλιο (92′ Φεντάλ), Λο Σέλσο, Μπαραγάν, Φίρπο, Κανάλες, Λεόν (67′ Τέγιο), Σανάμπρια (79′ Λορέν Μορόν)

Κόκκινες: 94′ Καστιγιέχο

Η βαθμολογία του ομίλου

Μπέτις 7 (5-1)
Μίλαν 6 (5-3)
Ολυμπιακός 4 (3-3)
Ντουντελάνζ 0 (0-6)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς