33.9 C
Athens

Εντονες αποδοκιμασίες Κουρουμπλή στις Σέρρες: «Προδότες, η Μακεδονία είναι ελληνική, την ξεπουλήσατε»

«Προδότη για 30 αργύρια, δεν ντρέπεσαι, η συντριβή έρχεται», φώναξαν κάτοικοι στον υπουργό Ναυτιλίας οργισμένοι για τη συμφωνία των Πρεσπών

Η… σειρά του Παναγιώτη Κουρουμπλή να «τ’ ακούσει» σε δημόσια εκδήλωση για τη συμφωνία των Πρεσπών, ήρθε στις Σέρρες, όπου ο υπουργός Ναυτιλίας παρευρέθη το πρωί της Παρασκευής, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα 105 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.

Ο κ. Κουρουμπλής κατέθεσε στεφάνι και «εισέπραξε» την αποδοκιμασία του θυμωμένου πλήθους, με αφορμή τη συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ.

Eνα μακρόσυρτο «ουυυ» ακούστηκε από το πλήθος που φώναζε: «Προδότες, η Μακεδονία,  είναι ελληνική, την ξεπουλήσατε!», την ώρα που ο υπουργός πήγε να καταθέσει στεφάνι.

Μετά τον Παναγιώτη Κουρουμπλή το πλήθος… περιέλαβε και τη βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Αποστόλη Σταμπουλή, που επίσης κατέθεσε στεφάνι, μετά τον υπουργό.

Oι παρευρισκόμενοι αναζητούσαν και την υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, που όμως δεν παρευρέθη στην εκδήλωση, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Τα βίντεο αποτυπώνουν καθαρά την οργή του κόσμου, που έχει πραγματικά εξοργιστεί από την συμφωνία για το Σκοπιανό. Οργή του πολίτη, του κάτοικου, του Μακεδόνα, του Ελληνα, που η κυβέρνηση σπεύδει σε κάθε ευκαιρία να βαφτίσει «φασίστα» ή υποκινούμενο στοιχείο, προκειμένου να αποπροσανατολίσει και να αμβλύνει τις εντυπώσεις από τις ευθύνες της για την κακή συμφωνία την οποία υπέγραψε.

Ο υπουργός προσπάθησε να διατηρήσει την ψυχραιμία του, φεύγοντας από το χώρο κατάθεσης στεφάνου και κατευθυνόμενος προς την εξέδρα των επισήμων.

Οι αποδοκιμασίες, όμως, συνεχίζονταν, από κάποιους εκ των παρευρισκομένων: «Για 30 αργύρια ρε, δεν ντρέπεσαι; Η συντριβή έρχεται», του φώναξαν οργισμένοι για τη συμφωνία στο Σκοπιανό.

Τελικά ο κ. Κουρουμπλής κατάφερε να φτάσει στην εξέδρα των επισήμων με τους διαδηλωτές να περιορίζονται από την αστυνομία σε ένα κομμάτι του δρόμου σε απόσταση από τους επισήμους.

Στην εξέδρα βρισκόταν και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, που όμως κράτησε μια απόσταση από το σημείο που στεκόταν ο κ. Κουρουμπλής. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σταμπουλή, παρά το γεγονός ότι είναι φύσει και θέσει κατά των παρελάσεων.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς