22.4 C
Athens

Δε θα περιμένει τον Σιμόες η ΑΕΚ!

Αποφασισμένη να μην περιμένει τον Αντρέ Σιμόες είναι η ΑΕΚ! Η διοίκηση της «Ένωσης» βλέπει ότι η κατάσταση πάει να ξεφύγει και να μπει σε περιπέτειες και μανατζερικά παιχνιδάκια που μόνο να της κοστίσουν μπορούν και δεν είναι διατεθειμένη να μπει σε αυτή τη διαδικασία

Ο Αντρέ Σιμόες μετά τη δήλωση που έκανε το βράδυ της Τρίτης έδειξε να κάνει ένα βήμα επαναπροσέγγισης.

Ο Πορτογάλος μέσος και εκ των αρχηγών του Δικεφάλου τόνισε χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε συζητήσεις με την ΑΕΚ. Θέλουμε να συνεχίσουμε μαζί. Είναι μια διαπραγμάτευση που χρειάζεται χρόνο. Δεν λύνονται αυτά τα θέματα από τη μία μέρα στην άλλη».

Ο 29χρονος και στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο περιοδικό της «Live Sport» για το πρωτάθλημα, είχε ξεκαθαρίσει πως δεν «καίγεται» να ανανεώσει άμεσα διότι προέχουν τα σημαντικά παιχνίδια της «Ένωσης», αλλά με τη στάση που είχαν κρατήσει τόσο ο ίδιος όσο και ο μάνατζέρ του το προηγούμενο διάστημα φανέρωναν ότι το… διαζύγιο είναι προ των πυλών.

Σε αυτή την εφημερίδα στις 15 Οκτωβρίου είχατε διαβάσει για την οικονομική διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στις δύοπλευρές. Η «Ένωση» δεν ανεβαίνει με τίποτα πάνω από τα 500.000 το χρόνο (μαζί με τα μπόνους) την ώρα που ο Ριμπέιρο θέλει για τον πελάτη του τουλάχιστον 600.000 που σε βάθος 3ετίας ανεβάζει τη διαφορά στις 300.000 (κατά άλλους ο μάνατζερ του Σιμόες έχει ζητήσει 700.000 ευρώ το χρόνο).

Στο Μαρούσι έχουν πάρει την απόφαση να μην κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια. Η πρόταση που έχουν καταθέσει στον Σιμόες έχει… ημερομηνία λήξης. Αν ο Πορτογάλος δεν απαντήσει μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη θετικά, το πιο πιθανό είναι σταδιακά να μπει στο περιθώριο. Η ΑΕΚ οφείλει να κοιτάξει το συμφέρον της και την επόμενη μέρα. Για αυτό το λόγο ο Νίκος Λυμπερόπουλος έχει ξεκινήσει ήδη τις επαφές με «κόφτες».

Περιμένει πρόσκληση ο Ριμπέιρο

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πορτογαλία, ο Κιμ Ριμπέιρο έχει διαμηνύσει στους ανθρώπους του «Δικεφάλου» ότι «αν θέλετε να μείνουμε, ξέρετε που θα μας βρείτε». Περιμένει επί της ουσίας νέα πρόσκληση από την ΑΕΚ για να καθίσουν εκ νέου στο τραπέζι των συνομιλιών. Τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει κανένα προγραμματισμένο ραντεβού και η κλεψύδρα αδειάζει. Ο μάνατζερ του Σιμόες πιστεύει ότι ο πελάτης του μπορεί εύκολα να βρει μία πρόταση μεγαλύτερη του μισού εκατ. ευρώ όντας ελεύθερος στην αγορά και ακολουθεί την τακτική του Γιόχανσον.

Ο Σιμόες το έχουμε ξαναγράψει ότι θα ήθελε να μείνει, καθώς του αρέσει η Αθήνα και η ΑΕΚ, βρίσκεται μέσα στο μυαλό του το ενδεχόμενο να μπει στην «Αγιά Σοφιά», αλλά δεν είναι απόλυτος. Ωστόσο είναι άψογος επαγγελματίας και χαρακτήρας, δεν έχει δημιουργήσει ποτέ θέμα με τη συμπεριφορά του και δεν σκοπεύει να δώσει κανένα δικαίωμα.

Η τακτική του «πάγου»

Τις προηγούμενες φορές που υπήρξε κάποιος ποδοσφαιριστής που ήταν στο μεταίχμιο, η διοίκηση της ΑΕΚ ήταν σχεδόν απόλυτη. Υπήρξαν περιπτώσεις που φέρθηκε με γνώμονα το σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα χρονιά και περιπτώσεις που απλά άφησε το χρόνο να σβήσει τη… σχέση. Η ΑΕΚ αν θέλει να φτιάξει το μέλλον της έχει μόνο ένα δρόμο. Από τη στιγμή που ο Σιμόες θα ξεκαθαρίσει ότι δεν ανανεώνει θα πρέπει να μάθει να ζει χωρίς τον Πορτογάλο. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να φέρει άμεσα παίκτες για να καλύψει το κενό του.

Η περίπτωση Ανέστη

Όταν ο Γιάννης Ανέστης αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους όρους της ΑΕΚ και ονειρευόταν… Αγγλία, η διοίκηση της «Ένωσης» σε συνδυασμό με τον Μανόλο Χιμένεθ, έβαλαν κυριολεκτικά στον «πάγο» τον Έλληνα γκολκίπερ. Από τις 23 Νοεμβρίου δεν ξαναφόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα και έκτοτε έκανε μόνο προπονήσεις. Δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα με τη συμπεριφορά του.

Η περίπτωση Γιόχανσον

Με τον Σουηδό η ΑΕΚ το είχε πάρει απόφαση. Από τη στιγμή που δε θα ανανέωνε το συμβόλαιό του θα έμπαινε στο περιθώριο. Σταδιακά θα έμενε εκτός ομάδας για να προωθηθεί ο Γαλανόπουλος και θα ενεργοποιούταν και ο Κονέ. Ωστόσο τα πράγματα ανατράπηκαν μετά τον σοβαρό τραυματισμό του και την αναγκαστική του παραμονή στην εξέδρα.

Η περίπτωση Λάζαρου

Ο Χριστοδουλόπουλος ήταν μπερδεμένη περίπτωση, διότι στην ΑΕΚ θεωρούσαν πως είχαν συμβόλαιό μαζί του και για την τρέχουσα σεζόν. Για αυτό και εξακολουθούσε να παίζει, αν και μετά το ματς με τη Ντιναμό στο Κίεβο ήταν μονίμως αλλαγή. Το τελευταίο του 90′ ήταν στο 1-2 στο «Καραϊσκάκης» την 20η αγωνιστική.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς