17.9 C
Athens

Crash test για Ολυμπιακό η Μακάμπι

Ο Specialist Μάνος Μανουσέλης σας δίνει στο πιάτο όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το μεγάλο αποψινό ματς του Ολυμπιακού κόντρα στη Μακάμπι (22:00, Live FWS.GR) στην κορυφαία ανάλυση του ελληνικού ίντερνετ

Προφανώς η διαπίστωση δεν βοηθάει πουθενά, αλλά αν όσοι εργάζονται στο τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού είχαν την ευκαιρία να διαλέξουν, να είστε βέβαιοι ότι θα προτιμούσαν απόψε να παίξουν με την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ και όχι στον Πειραιά. Η ήττα σοκ από την Αρμάνι μέσα στο ΣΕΦ με 24 πόντους διαφορά θα ήταν πιο εύκολα διαχειρίσιμη εκτός έδρας απόψε μακριά από το σπίτι του. Τώρα, απέναντι στο μπάσκετ της ανευθυνότητας που παράγει η… συμμορία του Σπάχια οι ερυθρόλευκοι έχουν και ένα τεράστιο πρέπει, καθώς θα παίξουν μπροστά στο κοινό τους για να αποδείξουν ότι είναι αυτό που έδειξαν στις εκτός έδρας νίκες επί της Χίμκι και της Μπασκόνια.

Ολυμπιακός Αρμάνι
Πόσο δύσκολη είναι η αποστολή των παικτών του Μπλατ; Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Οι μηχανές που είδαμε να εκτελούν σαν καμικάζι στην Μόσχα και στην Βιτόρια το πλάνο σε άμυνα και επίθεση δεν θα έχει πρόβλημα να νικήσει μια ομάδα που έτσι και αλλιώς είναι η του ύψους ή, του βάθους και ταυτόχρονα έχει πληγεί από τους τραυματισμούς. Ο Πάργκο δεν θα παίξει ως το τέλος Δεκεμβρίου – ίσως και περισσότερο – και ο Ουίλμπεκιν είναι σούπερ αλλά μόνος στην θέση του άσσου για την Μακάμπι.

Ο άλλος Ολυμπιακός, αυτός που προσπάθησε να νικήσει στο …πρώτο πεντάλεπτο την Αρμάνι και «τρελάθηκε» επειδή δεν ξέφυγε με είκοσι πόντους, που είχε μηδενική συγκέντρωση στην άμυνα, που όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ αντέδρασε πανικόβλητα και άφησε στην άκρη την ταυτότητα που θέλει να δώσει ο Μπλατ στην ομάδα, αυτός ο Ολυμπιακός μπορεί να χάσει όχι μόνο από την Μακάμπι, αλλά από οποιονδήποτε αντίπαλο στην Ευρωλίγκα.

Ο Μπλατ θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Στρέλνιεκς, που ταλαιπωρείται από θλάση, από το παιχνίδι της Βιτόρια και ελπίζει να παίξει ο Λετονός, διότι το 2/13 τρίποντα που είχε με το συγκρότημα του Πιανιτζάνι, είχε να κάνει και με την απουσία του Γιάνις.
Τα καλά νέα είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει ξεκάθαρο πλεονέκτημα με την παρουσία του Μιλουντίνοφ κάτω από το καλάθι και πρέπει να το εκμεταλλευτεί.

Ο Σέρβος σουτάρει με 70% (!!!) στα τρία πρώτα ματς και ο Τάιους, αλλά και ο Μπλακ απλά δεν …φτάνουν για να τον σταματήσουν.

Τα κακά νέα έχουν να κάνουν με τον αρχηγό της ομάδας. Ο Σπανούλης ήταν και παραμένει το κεντρικό πρόσωπο των ερυθρόλευκων, αλλά υποτίθεται πως στον Ολυμπιακό της νέας εποχής ο Βασίλης θα είναι η σπίθα που θα ανάβει την φωτιά και όχι ο παίκτης που θα κάνει τα πάντα –όπως στο κοντινό παρελθόν. Αυτό έγινε την περασμένη Παρασκευή και σίγουρα ήταν ένα βήμα προς τα πίσω.

Σπανούλης Ολυμπιακός Αρμάνι
Η αποψινή βραδιά, λοιπόν, είναι το πρώτο κρας τεστ για τους πειραιώτες καθώς θα δείξουν αν έχουν τον χαρακτήρα να σηκωθούν όρθιοι μετά από ένα χτύπημα που τους κλόνισε και έβαλε σε δοκιμασία την σχέση εμπιστοσύνης της ομάδας με τον κόσμο της. Και το ζητούμενο δεν είναι απλά να πάρουν τη νίκη – που έχει μεγάλη σημασία έτσι και αλλιώς – αλλά να σταματήσουν να πουλάνε την μπάλα (14 λάθη ανά αγώνα στα τρία πρώτα ματς) και να παίξουν το έξυπνο – ελκυστικό μπάσκετ του Μπλατ…

Η Μακάμπι ξεκίνησε με δύο ήττες – στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό με καλή εμφάνιση – και στο γήπεδο της από την ΤΣΣΚΑ – όπου επίσης ήταν ανταγωνιστική ως το τέλος και χρειάστηκε να φτάσει στην Τρίτη αγωνιστική και να ταξιδέψει στην Σερβία για να κάνει την πρώτη της νίκη επί της Μπουντούσνοστ. Για ένα ακόμη βράδυ ήταν εκπληκτικός ο Ουίλμπεκιν που έβαλε 28 πόντους και μαζί με τον Ντε Αντρε Κειν (7 πόντους, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ) έβαλαν άλυτα προβλήματα στους γηπεδούχους.

Η απάντηση του Μπλατ που ξέρει τον Ουίλμπεκιν όσο κανένας άλλος, αναμένεται με ενδιαφέρον. Ο κόουτς μαζί με τον αμερικανό γκαρντ ήταν οι λόγοι που η Νταρουσάφακα πήρε πέρυσι το Γιούροκαπ με τον τέως παίκτη της ΑΕΚ να παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του και να κατακτάει και όλους τους ατομικούς τίτλους (πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής περιόδου και των τελικών).

Ο Ουίλμπεκιν – υποτίθεται ότι είναι τραυματίας αλλά αυτά δεν τα πιστεύει ούτε η πεντάχρονη κόρη μου – είναι ίσως ο κορυφαίος ένας εναντίον ενός παίκτης στην Ευρωλίγκα σήμερα και ο Γκος μπορεί να έχει τα πόδια να μείνει μπροστά του, αλλά θα πρέπει να βοηθήσουν οι ψηλοί όταν θα τον οδηγεί προς την baseline και εκεί θα πρέπει να προσέξει ο Μιλουντίνοφ να μην χρεωθεί με φάουλ και οι αμυντικοί παίκτες της αδύνατης πλευράς να μην δώσουν ελεύθερα τρίποντα στις περιστροφές. Ο Μπλατ – παιδί της ομάδας του λαού όσο δεν …πάει άλλο – γνωρίζει πως σκέφτονται στην Μακάμπι, ξέρει και τον Σκότι και αναμένουμε με αγωνία να δούμε τι έχει σκεφτεί για να τους αντιμετωπίσει…

Μακάμπι Τελ ΑβίβΕίναι δεδομένο ότι όσο αντέχει ο Νέβεν Σπάχια στο τιμόνι των Ισραηλινών, τόσο θα περνάει στην ομάδα τα πιστεύω του. Πέρυσι προσπάθησε να παίξει γρήγορα στην επίθεση, σε ένα βαθμό τα κατάφερε, αλλά στο πέντε εναντίον πέντε και στην άμυνα, οι επιδόσεις της Μακάμπι δεν ήταν επιπέδου Ευρωλίγκα.

Οι μεταγραφές του Ουίλμπεκιν, του Μπλακ – πολύ εντυπωσιακός στον τρόπο που τελειώνει φάσεις κάτω από το καλάθι – του Ο’ Μπράιαντ – που ως τώρα δεν έχει παίξει τίποτα – είναι ποιοτικές, αλλά ομάδα που να παίζει κάτι με συνέπεια επί 40 λεπτά δεν έχει χτιστεί ακόμη στο Γιαντ Ελιάου. Το hero ball του Σκότι μπορεί να πάρει κάποια αποτελέσματα με τις Μπουντούσνοστ και τα Γκραν Κανάρια της Ευρωλίγκα – μπορεί και να νικήσει μια ομάδα πιο ψηλού επιπέδου στο κακό της βράδυ – αλλά δεν μπορεί να την οδηγήσει στο φάιναλ φορ, ούτε καν στα πλέι οφς.

Προφανώς εκείνο που ο Ολυμπιακός δεν θέλει να συμβεί είναι να πέσει θύμα έκπληξης, ούτε να επιτρέψει να έρθει κάποιος από το πουθενά – ο Κέντρικ Ρέι για παράδειγμα, ο γκαρντ της Μακάμπι που ήρθε από την Νίμπουργκ, έχει πολύ ταλέντο και δεν έπαιξε ως τώρα – και να κάνει ζημιά! Η συνταγή της νίκης είναι παλιά. Πρέπει να παίξει άμυνα και να δημιουργήσει από εκεί τις προϋποθέσεις να σκοράρει με συνέπεια στην επίθεση. Και έτσι να βάλει στην εξίσωση τον κόσμο που θα επιλέξει να πάει στο ΣΕΦ – και όχι δίπλα στο ματς της ποδοσφαιρικής ομάδας … Για να γίνει σιγά – σιγά το Ειρήνης και Φιλίας άπαρτο κάστρο και κατηφορικό για τον αντίπαλο…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

«Μπαμπά, παππού, τα καταφέραμε, είμαστε στον τελικό…»

Ο Ολυμπιακός, αυτό το ανεξήγητο κοινωνικό φαινόμενο που υπάρχει παντού στη ζωή μας, έκανε περήφανη όλη την Ελλάδα με την πρόκριση στον τελικό του Conference League σκορπώντας συγκίνηση σε όσους κοίταξαν στον ουρανό για να την αφιερώσουν στον δικό τους άγγελο

Για πάντα ερυθρόλευκος ο Βαλβέρδε: «Δεύτερη ομάδα μου ο Ολυμπιακός, απίστευτο αυτό που κατάφερε» (vid)

Ο Ερνέστο του... Πειραιά βλέπει τον αγαπημένο του Ολυμπιακό να ζει το ευρωπαϊκό όνειρο με έναν άλλο Βάσκο στο τιμόνι και δηλώνει χαρούμενος και περήφανος για την δεύτερη ομάδα της καρδιάς του μετά την Μπιλμπάο

Ο Μεντιλίμπαρ θέλει να γίνει ο Μπαρτζώκας του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού: «Εύχομαι να μείνω στην ομάδα όσο κι εκείνος»

Τρομερή δήλωση του Βάσκου αρχιτέκτονα του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού, που τόνισε πως θέλει να μείνει για πολλά χρόνια στον πάγκο των Ερυθρολεύκων για να κάνει θητεία ανάλογη με αυτή του σπουδαίου Γιώργου Μπαρτζώκα