22.7 C
Athens

Διέσυρε την Ατλέτικο η Ντόρτμουντ

Η Ντόρτμουντ «διέλυσε» στις αντεπιθέσεις την Ατλέτικο Μαδρίτης και την έκανε να υποστεί βαριά ήττα στο «Βεστφάλεν» (4-0)

Παρά την απουσία του τρομερά φορμαρισμένου Ισπανού στράικερ Πάκο Αλκάθερ, η Ντόρτμουντ πέτυχε μια μεγάλη νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στη Γερμανία κι έβαλε τις βάσεις για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο.

Στο 38’ ο Βίτσελ σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Κόκε κι αιφνιδίασε τον Όμπλακ. Με αυτό το τυχερό γκολ η ομάδα του Φαβρ πήγε προηγούμενη με 1-0 στα αποδυτήρια, ενώ η ισπανική ομάδα ήταν φλύαρη επιθετικά.

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, ο Σιμεόνε έβαλε στο παιχνίδι τον Ρόντρι αντί του Τόμας και δικαιώθηκε προσωρινά καθώς η Ατλέτικο έγινε ελάχιστα πιο απειλητική.

Η Ντόρτμουντ όμως ξύπνησε με τις αλλαγές, και με τον Γκερέιρο να σκοράρει 11′ μετά την είσοδο του στο ματς έκανε το 2-0, ενώ ο Σάντσο πέτυχε το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ τέσσερα λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς κι ύστερα από πάσα «πάρε-βάλε» του Ασράφ.

Διαστάσεις θριάμβου έδωσε ο Γκερέιρο στο 89′ κάνοντας το 4-0 με το δεύτερο δικό του γκολ στην αναμέτρηση κι ύστερα από λάθος του Φιλίπε Λουίς.

Ντόρτμουντ: Μπούρκι, Ασράφ, Ζαγκαντού, Ντιαλό, Πίστσεκ, Βίτσελ, Ντιλέινι (35’ Νταχούντ), Γκέτσε, Ρόις, Πούλισιτς (79′ Σάντσο), Μπρουν Λάρσεν (63’ Γκερέιρο)

Ατλέτικο: Όμπλακ, Χουάνφραν, Γοδίν, Λούκας Ερναντές, Φιλίπε Λουίς, Τόμας (46’ Ρόντρι), Σαούλ (70’ Κορέα), Κόκε, Λεμάρ, Γκριεζμάν, Ντιέγκο Κόστα

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:

Ντόρτμουντ 9 (8-0)
Ατλέτικο 6 (5-6)
Μπριζ 1 (2-5)
Μονακό 1 (2-6)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς