15 C
Athens

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Μπαράζ ύποπτων δεμάτων σε Λευκό Οίκο, Ομπάμα, Κλίντον και CNN

Για πακέτα με εκρηκτικά κάνουν λόγο τα αμερικανικά ΜΜΕ • Διαψεύδει ότι έλαβε πακέτο ο Λευκός Οίκος • Εκκενώθηκαν τα γραφεία της Time Warner όπου στεγάζεται το CNN

Oι ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ εντόπισαν δύο ύποπτα δέματα που είχαν ως παραλήπτες τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και την πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, ανακοίνωσε σήμερα η Μυστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, τα δέματα απευθύνονταν σε πρόσωπα που προστατεύονται από την υπηρεσία. Το ένα είχε σταλεί στην κατοικία της Κλίντον στην κομητεία Γουέστσεστερ της Νέας Υόρκης και εντοπίστηκε την Τρίτη, ενώ το δεύτερο, με παραλήπτη τον Ομπάμα, βρέθηκε νωρίς σήμερα το πρωί.

Όπως έγινε γνωστό από τις μυστικές υπηρεσίες, κανένας από τους «αποδέκτες» των πακέτων δεν κινδύνευσε, καθώς εντοπίστηκαν εγκαίρως στη διάρκεια των ελέγχων ρουτίνας που διεξάγεται κατά την παραλαβή της αλληλογραφίας.

Οι παραλήπτες δεν έλαβαν τα ύποπτα πακέτα, ούτε υπήρξε κίνδυνος να τα λάβουν, διευκρίνισε η Μυστική Υπηρεσία, σημειώνοντας ότι διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση αυτή.

Στο μεταξύ, ύποπτο δέμα εστάλη και στον Λευκό Οίκο, ενώ εκκενώθηκαν τα γραφεία της TimeWarner, όπου στεγάζεται το δίκτυο CNN, σύμφωνα με αναρτήσεις δημοσιογράφων του στο Twitter. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκε ύποπτο δέμα στα γραφεία, ωστόσο ανέφερε ότι δεν είναι σαφές το κατά πόσον το δέμα αυτό είναι παρόμοιο με τα άλλα.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν ήδη λόγο για πακέτα με εκρηκτικά, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αμερικανικές αρχές που δεν έχουν γνωστοποιήσει τι ακριβώς περιέχουν τα ύποπτα πακέτα. Μάλιστα, ο Λευκός Οίκος έχει διαψεύσει ότι έλαβε ανάλογο ύποπτο δέμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την υπόθεση αυτή και ο Λευκός Οίκος θεωρεί ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC επικαλούμενο έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της προεδρίας.

Η εφημερίδα New York Times έκανε νωρίτερα λόγο για εκρηκτικό μηχανισμό που εστάλη στους Κλίντον και είναι παρόμοιος με αυτόν που εντοπίστηκε τη Δευτέρα κοντά στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, ο οποίος επίσης διαμένει σε προάστιο βόρεια της Νέας Υόρκης.

Σημειώνεται ότι τα κίνητρα του επίδοξου βομβιστή που τοποθέτησε το μηχανισμό στο σπίτι του Σόρος παραμένουν άγνωστα, καθώς δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης, ενώ δεν είναι σαφές αν ο εκρηκτικός μηχανισμός που βρέθηκε σήμερα τοποθετήθηκε από τον ίδιο δράστη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς