19.3 C
Athens

Τέλος ο Σκίμπε, προ των πυλών ο (Έλληνας) αντικαταστάτης του!

Ο Μίχαελ Σκίμπε αποτελεί παρελθόν από την εθνική ομάδα, πληρώνοντας το τίμημα των κακών εμφανίσεων της Ελλάδας στο Nations League

Στην αυριανή συνεδρίασή της στην Θεσσαλονίκη η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, θ’ αποφασίσει την απομάκρυνση του Σκίμπε από την εθνική ανδρών. Η θέση της Ομοσπονδίας για το… χρονικό του προαναγγελθέντος θανάτου επισημοποιείται, παρά το γεγονός ότι το θέμα του διαζυγίου με τον Γερμανό προπονητή δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη.

Ο Μίκαελ Σκίμπε πήγε στο Περιστέρι την Δευτέρα και παρακολούθησε τον αγώνα πρωταθλήματος Ατρόμητου-Αστέρα Τρίπολης, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι δεν βλέπει το λόγο να μην συνεχίσει κανονικά την… δουλειά του στην εθνική ομάδα, παρακολουθώντας παίκτες που θα στελεχώσουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ωστόσο η ήττα της γαλανόλευκης στο Τάμπερε από τη Φινλανδία αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής των στελεχών της ΕΠΟ.

Αγκάθι στο διαζύγιο ήταν το θέμα της αποζημίωσης του Γερμανού προπονητή. Το θέμα της ρήτρας ή της ακύρωσής της με βάση κάποιους όρους περιέπλεξε την υπόθεση. Ο αποκλεισμός από την επόμενη φάση του Nations League, θα ήταν βασικά πάτημα απεξάρτησης της εθνικής από τον Σκίμπε. Ακόμη όμως μαθηματικά δεν έχουν εξαντληθεί οι πιθανότητες. Μπροστά είναι τα εντός έδρας παιχνίδια με τη Φινλανδία στις 15 και Εσθονία στις 18 Νοεμβρίου.

Τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αρχίζουν τον Μάρτιο. Ως εκ τούτου χρόνος προετοιμασίας υπάρχει. Ωστόσο οι φωνές ότι στην κλήρωση της 2ας Δεκεμβρίου στο Δουβλίνο, πρέπει να δώσει το παρών ο νέος Ομοσπονδιακός τεχνικός πληθαίνουν.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βαγγέλης Γραμμένος είναι το πρόσωπο που χειρίζεται προσωπικά το θέμα του προπονητή και της αναδιάρθρωσης του τρόπου λειτουργίας της εθνικής ανδρών, καθώς το ζητούμενο δεν είναι μόνο να φύγει ο Σκίμπε, αλλά ο αντικαταστάτης του να βάλει τις βάσεις στην εθνική για να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Αυτό που είναι επιτακτικό όπως έχει συμφωνηθεί από τον πρόεδρο της ΕΠΟ και τους στενούς του συνεργάτες, είναι να επιστρέψει η εθνική σε ελληνικά χέρια. Ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο Σάββας Παντελίδης και ο Τάκης Λεμονής είναι τρεις από τους προπονητές που συζητιούνται στην Ομοσπονδία. Είναι πιθανό να υπάρξει πρόσληψη δύο προσώπων σε ρόλο προπονητή και τεχνικού διευθυντή. Η αυριανή μέρα αποτελεί την απαρχή των εξελίξεων στην εθνική.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς