23.3 C
Athens

Εθνική ποδοσφαίρου σάλας: «Διευκόλυνση» ή καραμπινάτο σκάνδαλο της ΕΠΟ;

Ο Ιnsider φέρνει στο φως μια περίεργη υπόθεση με τον... προπονητή - φάντασμα της εθνικής ποδοσφαίρου σάλας και την υπόγεια διαδρομή που οδηγεί στην ΑΕΚ...

Στις 23 Οκτωβρίου 2018, ημέρα Τρίτη (δηλαδή χθες) η ΕΠΟ ανακοίνωσε επισήμως στην ιστοσελίδα της www.epo.gr την κλήση δεκατεσσάρων (14) ποδοσφαιριστών της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Σάλας για να μετάσχουν (όπως στην ανακοίνωση αναφέρεται) «σε φιλικούς αγώνες στην Κροατία με την Ουγγαρία (28.10), την Βοσνία (29.10), το Κουβέϊτ (30.10) και τη Σλοβενία (31.10).

Στην κλήση περιλαμβάνονται εφτά(7) ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, τρεις (3) της ΑΣΕ Δούκας και από δύο (2) του Παναθηναϊκού και του Α.Σ. Ολυμπιάδα Αγ. Παρασκευής.

Η κλήση, όπως επισήμως δημοσιοποιήθηκε μέσω της ανακοίνωσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, έγινε από τον κ. Ζιάβα, ο οποίος αναφέρεται στο εισαγωγικό άνευ ιδιότητας. Ο προσκαλών, για λογαριασμό της ΕΠΟ. προφανώς, δεκατέσσερις διεθνείς ποδοσφαιριστές στην Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Σάλας δεν έχει καμία ιδιότητα…

Κι επειδή μπορεί κάποιος να σκεφθεί πως ο συντάξας την ανακοίνωση ξέχασε την ιδιότητα του κ. Ζιάβα, η οποία κάποια σχέση θα έχει με τις ελληνικές εθνικές ομάδες, δηλαδή θα είναι κάποιος εκ των αρμόδιων, υπεύθυνων και συμβεβλημένων με την ΕΠΟ με ισχυρή και νόμιμη σύμβαση εθνικών ή ομοσπονδιακών προπονητών, μια αναζήτηση για τον κ. Ζιάβα θα έλυνε ανάλογες απορίες.

Τι είναι, λοιπόν, ο κ. Ζιάβας που προσκαλεί για λογαριασμό της ΕΠΟ και της εθνικής ομάδας ποδοσφαιριστές να μετάσχουν σε τουρνουά στην Κροατία;

Η αναζήτηση στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ δεν αποδίδει τίποτε. Ο κ. Ζιάβας δεν αναφέρεται πουθενά στο πεδίο των εθνικών ομάδων. Στην κυριολεξία δεν υπάρχει. Ούτε καν ως υποψία. Τίποτε.

Άρα (προφανές το συμπέρασμα) δεν μπορεί να είναι ομοσπονδιακός προπονητής και συνεπώς δεν συνδέεται με την Ε.Π.Ο. με κάποια νόμιμη και επίσημη εργασιακή σχέση. Εξ αυτών προκύπτει ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει στη λειτουργία των εθνικών ομάδων, να προσκαλεί ή να αποκλείει ποδοσφαιριστές και γενικά να εμπλέκεται στον τομέα των εθνικών ομάδων.

Λογική η απορία: Μήπως στον κ. Ζιάβα έχει ανατεθεί, με απόφαση της ΕΠΟ, η ευθύνη λειτουργίας και τεχνικής διαχείρισης των εθνικών ομάδων Σάλας και η Ομοσπονδία ξέχασε να του προτείνει (και να υπογράψει μαζί του) νόμιμη και ισχυρή σύμβαση εργασίας;

Η αναδρομή στις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ του Αυγούστου 2018, συνεδρίαση κατά την οποία ανανεώθηκαν οι συμβάσεις όλων των ομοσπονδιακών προπονητών, γυμναστών, αναλυτών κ.λ.π. έως 30.06.2019, δεν αποφέρει το παραμικρό. Ο κ. Ζιάβας δεν υπάρχει πουθενά, ούτε ως απλή αναφορά, ούτε καν ως υπενθύμιση.

Αδιέξοδο; Βεβαίως όχι. Ας είναι καλά το διαδίκτυο και οι άπειρες δυνατότητες του. Ιδού, λοιπόν, τι προκύπτει από μια απλή διαδικτυακή αναζήτηση για τον αναφερόμενο στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ κ. Ζιάβα:

Προβάλλει, όταν κάποιος τον αναζητήσει στην επίσημη ιστοσελίδα www.aekfutsalgoots.gr με τα στοιχεία Ζιάβας Ιωάννης. Κάτω από τη φωτογραφία του, με την επίσημη αγωνιστική φόρμα της «ΑΕΚ Futsal» και τον δικέφαλο στην δεξιά πλευρά της φωτογραφίας όπως την κοιτάζουμε, παρατίθεται το, όντως, εντυπωσιακό βιογραφικό του (παρεπιπτόντως είναι γεννημένος στη Βοστώνη) και πάνω από αυτή η ιδιότητα του: «Προπονητής Ομάδων Ανδρών και Εφήβων ΑΕΚ Futsal», η οποία, όπως διευκρινίζεται στην ιστοσελίδα, τελεί «υπό την αιγίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ».

Ο κ. Ζιάβας, δηλαδή, που εμφανίζεται να προσκαλεί για λογαριασμό της ΕΠΟ, διεθνείς ποδοσφαιριστές στην Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Σάλας είναι ο προπονητής της ομάδας Ποδοσφαίρου Σάλας της ΑΕΚ. Στην ΑΕΚ ανήκει, με αυτή συνδέεται με σύμβαση εργασίας, σε αυτή αναφέρεται, από αυτή μισθοδοτείται.

Και πάλι κανένα πρόβλημα. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που προπονητής ομάδας καλείται από μια Ομοσπονδία «να βάλει πλάτη» και να βοηθήσει τις εθνικές ομάδες για μια συγκεκριμένη περίοδο, ώστε να βγουν από μια συγκυριακή κρίση. Θα μπορούσε κάτι ανάλογο να συμβαίνει και με τον κ. Ζιάβα.

Συμβαίνει όμως; Ο κ. Ζιάβας, με την ιδιότητα του ως προπονητής των ομάδων Ανδρών και εφήβων της ΑΕΚ Futsal, η οποία τελεί «υπό την αιγίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ» δεν προκύπτει ούτε ως απλή καταγραφή στα επίσημα κιτάπια της ΕΠΟ. Δεν υφίσταται καν. Τίποτε δεν τον συνδέει με την ΕΠΟ.

Στην ίδια ιστοσελίδα, βεβαίως, παρουσιάζεται και το Δ.Σ. της ΑΕΚ Futsal, στο οποίο ως «τεχνικός διευθυντής» αναφέρεται ο κ. Νίκος Αυλωνίτης, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Σάλας και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες «ισχυρός άνδρας της Ένωσης», από τα χέρια του οποίου περνάνε τα πάντα, ακόμη και οι ευχές των πατριαρχείων της εξυγίανσης πριν τις εκλογές.

Συνδέεται, άραγε, η συμμετοχή των δύο (του κ. Ζιάβα και του κ. Αυλωνίτη) στην ΑΕΚ Futsal με την παρουσία του κ. Ζιάβα στη θέση του άτυπου ομοσπονδιακού προπονητή που καλεί ή απορρίπτει ποδοσφαιριστές στις εθνικές ομάδες; Αποτελεί η παρουσία του στο χώρο των εθνικών ομάδων προϊόν πρότασης του κ. Αυλωνίτη «που τον γνωρίζει πολύ καλά από την ομάδα του και εγγυάται για τις ικανότητες του»; Εξηγείται, από μια τέτοια σχέση, η πρόσκληση εφτά ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ Futsal στην εθνική ομάδα όταν από τον πρωταθλητή την τελευταία διετία ( 2016/2017 και 2017/2018) ΑΣΕ Δούκα έχουν κληθεί τρεις; Διευκολύνει την ΕΠΟ η πρωτοβουλία του κ. Αυλωνίτη, μέλους της Επιτροπής Διοργανώσεων της Ομοσπονδίας και υπεύθυνο και για το beach soccer, «να προσφέρει προπονητή στις εθνικές ομάδες» ακόμη και χωρίς κανένα κόστος;

Ο κ. Ζιάβας θα μετάσχει της αποστολής της εθνικής ομάδας στην Κροατία, ως επίσημος προπονητής;

Απορίες… Πολλές απορίες για μια υπόθεση που μπορεί να είναι από μια απλή διευκόλυνση έως ένα ακόμη καραμπινάτο σκάνδαλο κακοδιοίκησης σε μια ΕΠΟ που έχει χάσει τη μπάλα εδώ και πολύ καιρό…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς