23.2 C
Athens

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του

Κατέρρευσαν ο πρώην υπουργός και η Σταυρούλα Κουράκου στο άκουσμα της ποινής φυλάκισης • Πώς πέρασαν τη νύχτα στο Μεταγωγών

Στις φυλακές Κορυδαλλού θα οδηγηθούν σήμερα ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου.

Χθες, βγήκαν με χειροπέδες από την πίσω πόρτα του κτιρίου «6» της πρώην σχολής Ευελπίδων και οδηγήθηκαν με αστυνομική κλούβα στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, απ’ όπου θα μεταφερθούν σήμερα στον Κορυδαλλό.

Με εμφανή εκνευρισμό ο Γιάννος Παπαντωνίου βγήκε από το γραφείο ανακριτή και εισαγγελέα λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Φορώντας ένα λευκό πουκάμισο και γραβάτα, ο πρώην υπουργός είχε πάρει τον δρόμο για την φυλακή. Στα χέρια του φορούσε χειροπέδες και τις είχε καλύψει με το σακάκι του. Το ίδιο και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου. Σκεφτική και με το βλέμμα κατεβασμένο με ένα μαντήλι να καλύπτει τις χειροπέδες που κι εκείνη φορούσε κατευθυνόταν στην κλούβα της αστυνομίας, προκειμένου να διανυκτερεύσουν και οι δυο στο Μεταγωγών.

Λίγο νωρίτερα, ο άνθρωπος που «έλυνε και έδενε» για δεκαετίες στα υπουργεία Οικονομικών και Άμυνας του ΠΑΣΟΚ -σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής- είχε ενημερωθεί ότι ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση, τόσο του ιδίου, όσου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι ο δεύτερος υπουργός του ΠΑΣΟΚ που οδηγείται στις φυλακές.

Πρώτος ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος το 2012, προκάτοχος του κ. Παπαντωνίου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε προφυλακιστεί μετά την απολογία του στους ανακριτές, όπως και η σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη, καθώς και ένα ακόμη δίκτυο συνεργατών του και άλλων προσώπων.

Ο πρώην υπουργός δεν έπεισε με τις εξηγήσεις του στις Αρχές για το πώς κατέληξαν στους λογαριασμούς του 2.800.000 ελβετικά φράγκα. Το ίδιο και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, η οποία κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) λόγω του ότι είναι συνδικαιούχος στους περισσότερους από τους λογαριασμούς που φέρεται να διακίνησαν το ποσό των 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων, μέσα από δαιδαλώδεις διαδρομές για να χαθεί η οσμή των παράνομων πληρωμών.

Σε κατάσταση σοκ το ζεύγος Παπαντωνίου – Πώς πέρασαν το βράδυ στο Μεταγωγών

Γιάννος Παπαντωνίου και Σταυρούλα Κουράκου ήταν σε κατάσταση σοκ, μην μπορώντας να πιστέψουν όλα όσα είχαν συμβεί. Αρχικά έμειναν σε ένα γραφείο και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες η ψυχολογική τους κατάσταση ήταν πολύ άσχημη. Στην συνέχεια, μεταφέρθηκαν σε διαφορετικά κελιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας της άσχημης ψυχολογικής κατάστασης και των δυο υπήρχε μόνιμα αστυνομικός έξω από τα κελιά τους για να τους ελέγχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Λόγω του προχωρημένου της ώρας το ζεύγος Παπαντωνίου δεν πρόλαβε το δείπνο που προορίζεται για τους κρατούμενους και ήταν κοτόπουλο, οπότε αρκέστηκαν να πάρουν κάποιο σάντουιτς από το κυλικείο.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί πριν μεταφερθούν στις φυλακές, είναι να βγουν οι τυπικές φωτογραφίες και να τους πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς