21.1 C
Athens

Σκληρή κριτική των γερμανικών ΜΜΕ στη Μπάγερν παρά τη νίκη επί της ΑΕΚ

«Οι θεοί πρέπει να ήταν κουρασμένοι», γράφει ο Spiegel, ενώ η Bild καλεί Xένες και Ρουμενίγκε να παραδώσουν τα ηνία της ομάδας

Τι κι αν η Μπάγερν νίκησε χθες την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Champions League. Ο γερμανικός Τύπος ήταν «αμείλικτος» απέναντι στην βαυαρική ομάδα και επεσήμανε τις αγωνιστικές αδυναμίες της, αφού στάθηκε περισσότερο στην εικόνα, παρά στο αποτέλεσμα.

Η Bild προχώρησε μάλιστα ακόμα περισσότερο, καλώντας τους διοικητικούς ηγέτες της, τον πρόεδρο Ούλι Χένες και τον εκτελεστικό διευθυντή του συλλόγου, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, να παραδώσουν τα ηνία της ομάδας και να… κουνήσουν μαντίλι.

«Η κρίση των αφεντικών», αναφέρει στον τίτλο της και σχολιάζει πως «Οι Χένες και Ρουμενίγκε  πρέπει να φύγουν τώρα»!

«Οι θεοί θα πρέπει να ήταν κουρασμένοι» είναι το ειρωνικό πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής έκδοσης του Spiegel που επεξηγεί: «Οι μεν δεν μπορούσαν, οι άλλοι μπορούσαν, αλλά μόνο για λίγο. Σε ένα παιχνίδι με ένα σαφές επίπεδο».

«Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε άφθονη κατοχή της μπάλας, η ΑΕΚ κατόρθωσε να μετακινήσει το παιχνίδι όσο το δυνατόν περισσότερο στο μεσαίο τμήμα. Είναι αξιοσημείωτο ότι  δύο  διεθνείς, παγκόσμιοι πρωταθλητές, Μίλερ και Μπόατενγκ πήραν και πάλι θέση στον πάγκο.

Πάντως, για έβδομη φορά στη σειρά, η Μπάγερν δεν δέχεται γκολ σε μονομαχία με ελληνικό σύλλογο. Το μερίδιο του τερματοφύλακα του Μάνουελ Νόιερ ήταν περιορισμένο, αφού η ΑΕΚ  είχε μόνο ένα σουτ στην εστία. Παρόλα αυτά, υπήρχε λόγος να είναι ευτυχισμένος ο 32χρονος τερματοφύλακας: ήταν το 76ο ευρωπαϊκό του  παιχνίδι με τη Μπάγερν, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του θρυλικού Ζεπ Μάγερ», αναφέρει.

Ακόμα πιο επικριτική είναι η Welt, που αναφέρεται στα αγωνιστικά προβλήματα της γερμανικής ομάδας:

«Τα προβλήματα των Βαυαρών παραμένουν. Παρά τις νίκες τους» (αναφέρονται και σε εκείνη με την Βόλφσμπουργκ). «Η Μπάγερν έκανε με μεγάλη προσπάθεια και κέρδισε 2-0. Με αυτές τις δύο επιτυχίες στη σειρά, έχει απελευθερωθεί προς το παρόν από την κρίση σε ένα εξαιρετικά ταραγμένο σύλλογο το τελευταίο διάστημα. Αλλά οι αδυναμίες της είναι ακόμα εμφανείς».

Και συνεχίζει: «Ο προπονητής Κόβατς αντιμετωπίζει μια πολύ ιδιαίτερη πρόκληση. Η νίκη εναντίον της ΑΕΚ, ωστόσο, δεν αποτέλεσε σήμα ελπίδας, αν και η Μπάγερν κυριάρχησε στο παιχνίδι. Τα προβλήματα της ομάδας εξακολουθούν να είναι εμφανή. Οι νίκες αυτές δεν μπορούν να τα κρύψουν. Αν και οι Έλληνες αμυντικοί και επιθετικοί ήταν πολύ περιορισμένοι. Οι Βαυαροί απέχουν πολύ από το να είναι σε κορυφαία μορφή, αλλά έχουν σταθεροποιηθεί. Η πρόκληση του Κόβατς θα είναι τώρα να μετριάσει τον ανταγωνισμό μεταξύ του Γκνάμπρι, του Μίλερ και του τραυματισμένου Φρανκ Ριμπερί. Τα σημαντικά κριτήρια για τους Βαυαρούς δεν έχουν ακόμη έρθει».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς