12.5 C
Athens

Επινόησαν «κόκκινο σύστημα» για να έρθει ο «πράσινος ελευθερωτής»

Ο Άλκης Φιτσόπουλος κοντράρεται με τον παραλογισμό να ανακαλύπτουν στο βόλεϊ «κόκκινο σύστημα» και «πράσινο ελευθερωτή»

Με την δια γυμνού οφθαλμού αδικία του Παναθηναϊκού στο τάι μπρέικ με τον Ολυμπιακό, το αντι – Ολυμπιακό μπλοκ ξεσάλωσε. Υπάρχει «σύστημα» και στο βόλεϊ, γράφουν και λένε. Οι καιροί ευνοούν τα «συστήματα». Άλλωστε, ολόκληρη η Ελλάδα ένα «σύστημα» είναι. Ακόμα ένα, δεν βλάπτει.

Υπάρχει, λοιπόν, «σύστημα» και στο βόλεϊ. Η μπάλα είναι μισό μέτρο μέσα, ο διαιτητής έδειξε άουτ, άρα, δούλεψε το «σύστημα» για να ευνοηθεί ο Ολυμπιακός. Ο οποίος Ολυμπιακός ζήτησε επανάληψη του αγώνα. Γνώριζε, λένε οι «αετοί της πιάτσας», ότι κανονιστικά, απαγορεύεται και γι’ αυτό το έκανε. Για επικοινωνιακούς λόγους.

Ας το δεχτούμε, ως υπόθεση εργασίας. Ο Ολυμπιακός το έκανε για επικοινωνιακούς λόγους. Ποιος άλλος σύλλογος στην ιστορία όλων των αθλημάτων ζήτησε επανάληψη του ματς στο οποίο σκανδαλωδώς ευνοήθηκε, έστω και σε μια φάση;

Στο μπάσκετ, ας πούμε, παραδέχτηκε ποτέ ο Παναθηναϊκός ότι ευνοήθηκε; Στο ποδόσφαιρο, ο ΠΑΟΚ ευνοήθηκε με τον Αστέρα Τρίπολης; Ζήτησε, μήπως… επανάληψη του αγώνα; Η ΑΕΚ, το έκανε ποτέ; Ισα – ίσα, οι περισσότερες ομάδες προσπάθησαν να κάνουν το άσπρο – μαύρο… επικοινωνιακά.

Η Ξάνθη, που πήρε ένα αστείο πέναλτι κόντρα στην ΑΕΛ; Η, μήπως παραδέχτηκε ότι κακώς δεν αποβλήθηκε παίκτης της που θα σακάτευε συνάδελφό του της ΑΕΛ;

Ο Ολυμπιακός ζήτησε ευθύς εξ αρχής επανάληψη. Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την πεπατημένη, «ναι, ήταν μέσα η μπάλα, αλλά πέρυσι στο ματς με τον ΠΑΟΚ μπλα, μπλα, μπλα. Πρόπερσι με τον Παναθηναϊκό αδικηθήκαμε μπλα, μπλα, μπλα».

Φτάσαμε, λοιπόν στην απόλυτη παράνοια, μία ομάδα να ομολογεί την εύνοιά της, να ζητάει επανόρθωση και να… κατηγορείται κι από πάνω. Ο tempora o mores.

«Σύστημα» δεν υπάρχει στο βόλεϊ. Έπρεπε, ωστόσο, να το… επινοήσουμε αφού δεν υπάρχει. Γιατί; Μα, γιατί πρόεδρος στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό είναι, πλέον, ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, λαοπρόβλητος ηγέτης στον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Όλοι, πλέον, στον Παναθηναϊκό, ελπίζουν ότι ο κ. Γιαννακόπουλος θα ξηλώσει το «αμαρτωλό σύστημα», που δεν υπάρχει για να επέλθει ισονομία και ισοπολιτεία και στο βόλεϊ. Όπως στο μπάσκετ ένα πράγμα. Άλλωστε, ο κόσμος διψάει για δικαιοκρισία.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς