19.3 C
Athens

Με χειροπέδες στη Γ.Α.Δ.Α. ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του

«Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά», δήλωσε μετά την απόφαση για την προφυλάκισή του

Φορώντας χειροπέδες έφυγαν από το γραφείο των ανακριτών διαφθοράς λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου.

Το ζεύγος Παπαντωνίου οδηγήθηκε σε κλούβα της αστυνομίας, η οποία πήρε το δρόμο για τη Γ.Α.Δ.Α. και το πρωί ο αρμόδιος εισαγγελέας αναμένεται να αποφασίσει σε ποιες φυλακές θα κρατηθούν.

«Η εργαλειοποίηση της ελληνικής δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη δημοκρατία» τόνισε ο πρώην υπουργός, ενώ σε επισήμανση δημοσιογράφου πως προφυλακίστηκε και η σύζυγός του, ο κ. Παπαντωνίου -λίγο πριν μπει στην κλούβα της αστυνομίας συνοδευόμενος από αστυνομικούς- σημείωσε πως: «το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά»!

Ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου κρίθηκαν το βράδυ της Τρίτης προφυλακιστέοι με ομόφωνη απόφαση ανακριτών και αρμόδιου εισαγγελέα μετά από πολύωρη απολογία που έδωσαν σχετικά με νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που αποδίδονταν κατά το κατηγορητήριο με το εξοπλιστικό πρόγραμμα της αναβάθμισης έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς