20.9 C
Athens

Sky News: Μέρη του πτώματος του Κασόγκι βρέθηκαν στο σπίτι του πρόξενου της Σαουδικής Αραβίας

To ίδιο είχε υποστηρίξει νωρίτερα και ο ηγέτης του Πατριωτικού Κόμματος της Τουρκίας

Συνέχεια στο θρίλερ με την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μετά την επίσκεψή του στο προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη δόθηκε σήμερα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το βρετανικό δίκτυο Sky News, μέρη του σώματος του δολοφονημένου άνδρα βρέθηκαν στον κήπο της κατοικίας του Σαουδάραβα πρόξενου στην Πόλη.

Ανώνυμες πηγές δήλωσαν στο Sky News ότι βρέθηκαν διαμελισμένα μέλη από τη σορό του Κασόγκι στον κήπο του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, ενώ το πρόσωπο του θύματος ήταν «παραμορφωμένο». Αυτή η εκδοχή, βεβαίως έρχεται σε αντίθεση με προγενέστερη, σύμφωνα με την οποία το κεφάλι και τα δάχτυλα του Κασόγκι «ταξίδεψαν» στο Ριάντ μέσω της βαλίτσας του Σαουδάραβα αντισυνταγματάρχη Μουτρέμπ.

Νωρίτερα, ο αρχηγός του τουρκικού αντιπολιτευόμενου κόμματος «Πατρίδα» (VATAN), Ντογκού Περιντσέκ, είχε δηλώσει ότι μέρη του σώματος του Κασόγκι βρέθηκαν σε πηγάδι στην κατοικία του πρόξενου, ωστόσο η τουρκική εφημερίδα Aydinlik, όπως και το Sky News, κάνουν λόγο για τον κήπο της κατοικίας του Σαουδάραβα γενικού προξένου, η οποία βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα από το κτίριο της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας.

Ωστόσο, οι πληροφορίες επισήμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς