20 C
Athens

Ιστορική πρόκληση στο «καυτό» ΟΑΚΑ

Η ΑΕΚ υποδέχεται τη Μπάγερν Μονάχου στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ και στοχεύει σε αποτέλεσμα που θα την βάλει στο παιχνίδι της πρόκρισης

Το τελευταίο της χαρτί για πρόκριση θα παίξει απόψε η ΑΕΚ (19:55, LIVE FWS.GR, COSMOTE Sport 2) κόντρα στην πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπάγερν Μονάχου.

Η ΑΕΚ θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ μία από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου και θα κυνηγήσει ένα θετικό αποτέλεσμα ώστε να μη «σβήσουν» ολοκληρωτικά οι ελπίδες της για πρόκριση. Η Ένωση προέρχεται από τις ήττες κόντρα σε Άγιαξ στην Ολλανδία και Μπενφίκα εντός έδρας, παρά την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στους Πορτογάλους. Το γήπεδο θα ασφυκτιά από κιτρινόμαυρους οπαδούς αφού η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει ανακοινώσει sold out ενώ θα φιλοξενήσει και περίπου 3000 οπαδούς της βαυαρικής ομάδας.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν θα έχει στη διάθεση του τον τραυματία (και τιμωρημένο) Λόπες, τον Λιβάγια που εκτίει ακόμα την ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών, και τον τραυματία Μοράν. Αντίθετα, έτοιμος είναι ο Μάριος Οικονόμου για να προσφέρει τις υπηρεσίες του αφού ξεπέρασε εντελώς τον τραυματισμό του.

Αναλυτικά η αποστολή: Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Γκάλο, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σβάρνας, Σιμόες, Κλωναρίδης, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άλεφ, Γιακουμάκης, Γιαννιώτας, Μπακασέτας, Πόνσε, Μπογέ.

Από την άλλη πλευρά, η Μπάγερν Μονάχου ταξίδεψε με θετική ψυχολογία στην Αθήνα ύστερα από τη νίκη κόντρα στη Βόλφσμπουργκ με 3-1 στο πρωτάθλημα. Οι Βαυαροί μ’ αυτή τη νίκη έσπασαν ένα σερί τεσσάρων αγωνιστικών χωρίς νίκη και στοχεύουν στο τρίποντο απέναντι στην ουραγό του ομίλου ώστε να μην έχουν νέα απώλεια βαθμών όπως συνέβη με τον Άγιαξ στο Μόναχο (τελικό αποτέλεσμα 1-1).

Ο Νίκο Κόβατς για το σημερινό παιχνίδι δεν μπορεί να υπολογίζει μόνο στον Γάλλο Φρανκ Ριμπερί που παραμένει τραυματίας.

Αναλυτικά η αποστολή της Μπάγερν: Νόιερ, Ούλριχ, Φριχτλ, Βάγκνερ, Ζίλε, Χούμελς, Τιάγκο, Μαρτίνεθ, Λεβαντόφσκι, Ρόμπεν, Χάμες, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι, Μέιερ, Μίλερ, Αλάμπα, Σαμπάνι, Κίμιχ, Σάντσες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς