19.9 C
Athens

Πήγαν τα δάχτυλα του Κασόγκι στον βασιλιά ως «τρόπαιο»

«Ταξίδεψαν» με τον αντισυνταγματάρχη Μουτρέμπ που δεν ελέγχθηκε ως κάτοχος διπλωματικού διαβατηρίου • Μέσω Skype οι οδηγίες για τη δολοφονία • Ποιο είναι το επίλεκτο σώμα «Τίγρεις» • Σοκάρουν οι λεπτομέρειες

H τεράστια βαλίτσα που κουβαλούσε μαζί του ο αντισυνταγματάρχης Μαχέρ Αμπντουλαζίζ Μουτρέμπ στον VIP χώρο του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης «Κεμάλ Ατατούρκ» την 2α Οκτωβρίου γύρω στις 5.30 το απόγευμα, δεν επρόκειτο να περάσει από έλεγχο, αφού ο ίδιος ήταν επιβάτης ιδιωτικής πτήσεως με λίαρ τζετ ενώ παράλληλα ήταν κάτοχος διπλωματικού διαβατηρίου.

Σ’ αυτή τη βαλίτσα, όμως, είναι πολύ πιθανόν σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους να υπήρχαν κάποια μέλη από το διαμελισμένο κορμί του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι και κυρίως το κεφάλι του, αλλά και τα δάχτυλα των χεριών του.

Το αεροσκάφος του απογειώθηκε στην έξι και είκοσι ακριβώς με προορισμό το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, όπου και προσγειώθηκε λίγες ώρες αργότερα, φέρνοντας στη χώρα αυτά που αποτελούσαν τα πιο σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία για το έγκλημα που είχε συντελεστεί στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης.

Τα παραπάνω υποστηρίζει ανώνυμη πηγή που μίλησε στο Middle Eye Est, η οποία χαρακτηρίζεται ως άριστος γνώστης των μυστικών υπηρεσιών του βασιλείου.

«Τίγρεις», οι «εξολοθρευτές» των αντιφρονούντων

Η συγκεκριμένη πηγή προβαίνει σε συνταρακτικές αποκαλύψεις για την περιβόητη ομάδα «Τίγρεις» η οποία σχηματίστηκε εδώ και ένα περίπου χρόνο, κάτω από απόλυτη μυστικότητα.

Δημιουργός της ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Αλ Μουκαμπαράτ στρατηγός Αχμέντ Αλ Ασίρι, ο οποίος αποπέμφθηκε την περασμένη Παρασκευή από την θέση του.

Η ομάδα αποτελείται από πενήντα σχολαστικά επιλεγμένα μέλη των μυστικών υπηρεσιών και των ενόπλων δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας, η οποία σύμφωνα με τον έγκριτο αραβικό ιστότοπο, λειτουργούσε κάτω από την καθοδήγηση και την επίβλεψη του πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Η απόφαση για να γεννηθούν οι «Τίγρεις» πάρθηκε από την ηγεσία του βασιλείου, η οποία θεώρησε ότι οι συνεχείς συλλήψεις ακτιβιστών και διαφωνούντων ανέβαζαν συνεχώς την πίεση από την Δύση και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις. Η ύπαρξή της μάλιστα είναι γνωστή στην CIA και την NSA, ενώ η αποστολή της ήταν η εξόντωση αντιφρονούντων υπηκόων του βασιλείου εντός και εκτός των συνόρων του, με διάφορους τρόπους, ώστε ο θάνατός τους, να περνάει απαρατήρητος από τα ΜΜΕ, την διεθνή κοινότητα και τους πολιτικούς.

Μόνο που στην περίπτωση του Κασόγκι, μόνο απαρατήρητοι δεν πέρασαν οι «Τίγρεις», δεκαπέντε εκ των οποίων ταυτοποιήθηκαν άμεσα από την ΜΙΤ, την τουρκική μυστική υπηρεσία πληροφοριών. Επιχειρησιακοί πράκτορες της τελευταίας κατόρθωσαν να υποκλέψουν τουλάχιστον δεκαπέντε τηλεφωνικές κλήσεις του αντισυνταγματάρχη Μουτρέμπ στις 2 Οκτωβρίου, την ημέρα της φρικιαστικής δολοφονίας του Κασόγκι.

Εφτά από αυτές είχαν αποδέκτη σύμφωνα με την πηγή του Middle East Eye, το γραφείο του πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν η οποία υποστήριξε ότι αν δημοσιοποιηθούν, τα στοιχεία που θα αποκαλυφθούν θα είναι «εκρηκτικά».

Ο άνθρωπος που μίλησε στο Middle Eye East φέρεται ότι είναι γνώστης πάρα πολλών λεπτομερειών της φρικιαστικής επιχείρησης που ανέλαβαν οι «Τίγρεις» του πρίγκιπα.

Μια από αυτές που αποκάλυψε θέλει τον αντισυνταγματάρχη Μουτρέμπ και άλλους τρεις να ακινητοποιούν το Κασόγκι ώστε να του χορηγηθεί ισχυρότατο ναρκωτικό-μορφίνη σύμφωνα με το ρεπορτάζ-πριν τον αποκεφαλίσει ζωντανό ο αντισυνταγματάρχης Σαλάχ Αλ Τουμπάιγκι με χειρουργικό πριόνι.

Του έκοψαν τα δάχτυλα με άνωθεν εντολή!

Για να αποδείξουν ότι η αποστολή (μια ακόμα από τις πολλές) είχε στεφθεί με επιτυχία, πήραν μαζί τους στο Ριάντ τα δάχτυλα του άτυχου δημοσιογράφου. Του τα έκοψαν με εντολή άνωθεν. Σαουδαραβική πηγή αποκάλυψε στο Middle East Eye πως η εντολή ήταν σαφής: ο πρίγκιπας διάδοχος ήθελε ως «τρόπαιο» τα δάχτυλα του Τζαμάλ Κασόγκι.

Αυτή ήταν η απόδειξη πως όλα είχαν πάει όπως είχε ζητηθεί και σχεδιαστεί. Οι «Τίγρεις» γύρισαν (με ιδιωτικό τζετ) στο Ριάντ και παρουσίασαν στον πρίγκιπα διάδοχο τα κομμένα δάχτυλα του άτυχου δημοσιογράφου. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, άλλωστε, ο πρίγκιπας Σαλμάν «πάντα έλεγε ότι θα κόψει τα δάχτυλα οποιουδήποτε του ασκούσε κριτική». Όπως ο Κασόγκι…

«Διηύθυνε» τη δολοφονία μέσω Skype

Μια ακόμα ανατριχιαστική αποκάλυψη είναι αυτή που θέλει τον Σαούντ αλ Κατάνι, κορυφαίο σύμβουλο του πρίγκιπα διαδόχου, να «διευθύνει» τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι μέσω Skype! Αυτό ανέφεραν στο Reuters Σαουδάραβες και Τούρκοι αξιωματούχοι.

Κορυφαία πηγή, με διασυνδέσεις στις μυστικές υπηρεσίες και μέλη της βασιλικής αυλής της Σαουδικής Αραβίας, υποστήριξε πως ο αλ Κατάνι συνδέθηκε με το προξενείο μέσω Skype. Άρχισε να προσβάλλει τον Κασόγκι. Ο 59χρονος δημοσιογράφος απάντησε στις προσβολές.

Ο Κατάνι, σύμφωνα με πηγή των τουρκικών υπηρεσιών, ζήτησε από τους άνδρες του να «ξεφορτωθούν» τον Κασόγκι. «Φέρτε μου το κεφάλι του σκύλου», φέρεται να είπε. Και κάπως έτσι ξεκίνησε η επιχείρηση δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Κασόγκι και Κατάνι δεν ήταν άγνωστοι. Τουλάχιστον τρεις φίλοι του δημοσιογράφου είπαν στο Reuters πως τρεις μήνες αφού ο Κασόγκι είχε μετακομίσει στις ΗΠΑ (πριν από έναν χρόνο) οι δυο άνδρες είχαν μιλήσει πολλές φορές στο τηλέφωνο. Στόχος του αλ Κατάνι ήταν να πείσει τον Κασόγκι να γυρίσει στη Σαουδική Αραβία. Αν και ο δημοσιογράφος έλεγε σε φίλους του πως επρόκειτο για έναν ευγενικό άνδρα, δεν εμπιστευόταν τον αλ Κατάνι. «Νομίζει πως θα γυρίσω για να με φυλακίσουν;» είχε πει ο 59χρονος σε φίλο του.

Ο αλ Κατάνι απομακρύνθηκε από τη θέση του το περασμένο Σάββατο, όταν η Σαουδική Αραβία αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως ο Κασόγκι πέθανε μέσα στο προξενείο της στην Κωνσταντινούπολη. Έγινε ο αποδιοπομπαίος τράγος για να μην στοχοποιηθεί ο πρίγκιπας. Αλλά κανείς δεν πιστεύει πως ο Σαουδάραβας αξιωματούχος ενήργησε χωρίς εντολή από το «αφεντικό» του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς