20.6 C
Athens

Απίστευτες εικόνες: Το χαλάζι κάλυψε τα πάντα στη Ρώμη (pics, video)

Προκάλεσε χάος στην πόλη • Τα αυτοκίνητα καλύφθηκαν σχεδόν μέχρι την οροφή • Εκλεισε το μετρό, σε κάποιους σταθμούς το νερό έφτανε το μισό μέτρο

Εκπληκτοι οι Ρωμαίοι αντίκρισαν το βράδυ της Κυριακής πρωτόγνωρες σκηνές, βγαλμένες λες από ταινία, στην ιταλική πρωτεύουσα, καθώς τα πάντα είχαν καλυφθεί από χαλάζι και η Ρώμη έμοιαζε σαν χιονισμένη.

Οι καταιγίδες που συνοδεύονταν από πυκνό χαλάζι προκάλεσαν χάος στην πόλη με τα αυτοκίνητα να καλύπτονται σχεδόν μέχρι την οροφή από το νερό και το χαλάζι, το μετρό να διακόπτει τα δρομολόγιά του, ενώ η πυροσβεστική δεν προλάβαινε να δέχεται κλήσεις για πεσμένα δέντρα. Τέσσερις σταθμοί του μετρό έκλεισαν και σε κάποιους από αυτούς το νερό έφτανε το μισό μέτρο.

Η δήμαρχος της πόλης σήμανε συναγερμό ζητώντας από τις υπηρεσίες να εργαστούν όλο το βράδυ προκειμένου η πόλη να επιστρέψει στους ρυθμούς της στην αρχή της εβδομάδας.

Αιτία του φαινομένου ένα βαρομετρικό χαμηλό που έβαλε απότομα τέλος στο καλοκαίρι της Ιταλίας και έφερε εν μία νυκτί το χειμώνα, με τη θερμοκρασία να πέφτει κατά 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ θυελλώδεις ανέμους να σαρώνουν τη χώρα.

Οι σφοδρές καταιγίδες στην Αιώνια πόλη συνοδεύτηκαν από σφοδρή, πρωτοφανή, χαλαζόπτωση. Τα πάντα ντύθηκαν στα λευκά, το χαλάζι ήταν τόσο πολύ που κάλυψε ακόμη και αυτοκίνητα, δρόμους, περιοχές ολόκληρες, ενώ ορισμένα κομμάτια έμοιαζαν να έχουν αποκολληθεί από… παγόβουνο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς