22.5 C
Athens

Δάκτυλος… Σαλβίνι; Η RAI «έκοψε» το ντοκιμαντέρ με τον νταή αστυνομικό στη Μόρια!

Ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ έγραψε στο Facebook ότι δεν πρόκειται να μεταδοθεί, χωρίς να γνωρίζει αν και πότε θα γίνει τελικά αυτό

Το ντοκιμαντέρ για τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες στη Μόρια είχε προγραμματιστεί να προβληθεί το βράδυ του Σαββάτου. Ωστόσο, η εκπομπή… κόπηκε μέχρι νεοτέρας.

Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ που είχε καταγράψει το στιγμιότυπο με την λεκτική επίθεση του «νταή» αστυνομικού σε μια ηλικιωμένη πρόσφυγα που περίμενε στο χώρο διανομής φαγητού.

Δεν είναι μάλιστα λίγοι αυτοί που βλέπουν… δάκτυλο Σαλβίνι σε αυτή την απόφαση, καθώς η προβολή ενός τέτοιου ντοκιμαντέρ θα ενεργοποιούσε το συναίσθημα των Ιταλών πολιτών υπέρ των προσφύγων κάτι που ο ίδιος δεν επιθυμεί, καθώς είναι πολέμιος της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με το προσφυγικό στην Ευρώπη.

«Το ρεπορτάζ από τη Λέσβο για τους «φυλακισμένους στο νησί», δεν θα μεταδοθεί απόψε όπως είχε προγραμματιστεί», έγραψε στο Facebook ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ Valerio Cataldi.

«Δεν είναι δική μου απόφαση. Πιθανώς να μεταδοθεί κάποια στιγμή τις επόμενες εβδομάδες αλλά δεν ξέρω πότε ακριβώς. Προς το παρόν, είμαι ευτυχής που έχω επιτύχει ένα απόλυτο ρεκόρ. Για πρώτη φορά, μια δημοσιογραφική έρευνα που δεν έχει μεταδοθεί, έχει αποφέρει ένα σημαντικό αποτέλεσμα: την απομάκρυνση τεσσάρων βίαιων αστυνομικών από το καμπ της Μόριας. Και άρχισαν έρευνες εάν οι κινήσεις τους διέπονταν από «ρατσιστικά κίνητρα». Πραγματικά, ένα απίστευτο αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο ρεπόρτερ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς