23.8 C
Athens

Η Ξάνθη τα γκολ, ο Λεβαδειακός τα δοκάρια

Η ομάδα του Ράσταβατς πήρε το τρίποντο απέναντι στον άτυχο κι άστοχο Λεβαδειακό με 2-1

Η Ξάνθη πέρασε από τη Λιβαδειά και συνέχισε τις υψηλές της πτήσεις, ενώ αντίθετα ο Λεβαδειακός είναι στη ζώνη του υποβιβασμού και μπλεγμένος στην περιπέτεια.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έπαιρναν αποτέλεσμα αν ήταν πιο τυχεροί κι εύστοχοι στην τελική προσπάθεια, αφού είδαν δύο φορές τη μπάλα να βρίσκει το δοκάρι του Ζίφκοβιτς. Τελικά η Ξάνθη πήρε τη νίκη με 2-1 χάρη στα γκολ των Μπαξεβανίδη (45’) και Γέντρισεκ με πέναλτι στο 70′. Ο Σουμπίνιο στις καθυστερήσεις μείωσε για τον Λεβαδειακό.

«Αν έχει τύχη διάβαινε…» λέει ο θυμόσοφος λαός και στο παιχνίδι της Λιβαδειάς η ομάδα που είχε τη τύχη με το μέρος της ήταν η Ξάνθη. Αντίθετα ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που είδε τη θεά τύχη να του γυρίζει την πλάτη σε δύο περιπτώσεις – και τι σύμπτωση- σε δύο προσπάθειες του νεαρού Ιωαννίδη.

Η Ξάνθη πιο έμπειρη και ποιοτική ομάδα κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που τις παρουσιάστηκαν, κάτι που δεν κατάφεραν να κάνουν οι παίκτες του Άκη Μάντζιου.

Καθοριστικό για την εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν το πρώτο γκολ που σημειώθηκε στο 45’, ένα χρονικό σημείο που «έκοψε τα πόδια» των γηπεδούχων. Από ένα λάθος του Γιακουμάκη ο Μπαξεβανίδης έκλεψε τη μπάλα, βγήκε ωραίο συνδυαστικό παιχνίδι με τον Μπρίτο και τον Γέντρισεκ που έστρωσε στον Μπαξεβανίδη κι αυτός πλάσαρε εύστοχα για το 0-1.
Ένα γκολ κόντρα στη ροή του ματς αφού οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και απειλούσαν την εστία του Ζίφκοβιτς.

Στην επανάληψη ο Λεβαδειακός μπήκε δυνατά για να ισοφαρίσει όμως σε μία κόντρα επίθεση η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι, όταν ο Όμο κράτησε τον Κάστρο μέσα στην περιοχή και ο Γέντρισεκ πέτυχε το 0-2.
Οι Βοιωτοί προσπάθησαν να μειώσουν, είχαν και δεύτερο δοκάρι με τον Ιωαννίδη και είδαν τον Ζίφκοβιτς να κάνει τρεις σωτήριες επεμβάσεις. Τελικά ο Σουμπίνιο με έξυπνο φαλτσαριστό σουτ στη γωνία μείωσε το σκορ στις καθυστερήσεις, αλλά ήταν πλέον αργά.

Η Ξάνθη διατήρησε το εκτός έδρας αήττητο (μία νίκη και δύο ισοπαλίες), ενώ ο Λεβαδειακός με τρεις μόνο βαθμούς συγκομιδή (από τη νίκη με Απόλλωνα) μετράει πέντε σερί ήττες και είναι από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος στην περιπέτεια…

Λεβαδειακός – Ξάνθη 1-2

Διαιτητής: Γεώργιος Βρέσκας

Σκόρερ: Σουμπίνιο 90+΄ – Μπαξεβανίδης 45’, Γέντρισεκ 70’ πεν.

Λεβαδειακός: Επασί, Τσαμπούρης, Παντελιάδης (85’ Στανόγεβιτς), Ζησόπουλος, Ομο, Μητρόπουλος, Γιακουμάκης, Σαβαντογκό, Ιωαννίδης (72’ Καθάριος), Σουμπίνιο, Φαβάρο (62’ Μαρκόφσκι)

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Κασάδο, Σιλά, Γέντρισεκ, Λισγάρας, Ντε Λούκας, Μπαξεβανίδης, Κοβάσεβιτς, Κίκε (52’ Κάστρο), Ντουρίτσκοβιτς (85’ Αλμέιδα), Μπρίτο ( 73’ Μελισσόπουλος)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς